perjantaina, kesäkuuta 07, 2024

II - Oletko yksin?

YKSIN |484289|ÄISYYS




Mission ote: " .. Vuoden 2024 Yhteisvastuu-piispa Kaisamari Hintikka korostaa aikuisten vastuuta nuorten yksinäisyyden ja syrjäytymisen vähentämisessä. Hän sanoo, että on tärkeää estää kiusaamisen ja ulkopuolelle sulkemisen yleistyminen nuorten keskuudessa ja tunnistaa tilanteet, joissa nuori jää ulkopuolelle. .. "

****



[20U23] -- PROLOGI - Lähinnä työväenaatteesta kummunnut tulontasausideologia 1] löi läpi viime vuosisadalla

Patruunoiden itsevaltius määrittää toverin palkka yksistään murentui – syntyi konsensus, joukkovoima ja tulontasaus sekä paljon parjattu ammattiliittojen yleissitovuus – nämä johtivat kaikkinensa elintason nousuun työväestön keskuudessa. Samalla syntyivät idut lisääntyvään vapaa-aikaan!



TIETOISKU
https://seura.fi/asiat/tutkivat/naista-syista-hedelmapeli-koukuttaa-juuri-mummot-joillakin-ei-jaa-rahaa-edes-laakkeisiin/ -

https://yle.fi/a/74-20075056 -
Yle-otsikointi:
"Pleksin takana
Mikko X ei ole yksin, mutta tuntee usein yksinäisyyttä. Suomalaiset nuoret aikuiset ovat tutkimuksen mukaan yksinäisempiä kuin muut samanikäiset Pohjoismaissa ja Virossa."

__ __ __
Vasemmiston kiihdyttämä toveriaatteen kollektiivinen edunvalvonta 2] loi osaltansa kasvaneesta elintasosta pidentyneen eliniänajanodotteen ja kasvaneen vapaa-ajan. Nyt näistä kannamme seurauksien syitä – kun pienet ikäluokat astuivat remmiin maksamaan veroja tulontasaistuskoneistoon.



Riittävätkö rahkeet, vai pitääkö luottaa riskillisempään eläkemaksusijoituksiin ja odotteeseen, että vanhukset kustantavat itse tulevat terveyskustannukset.

1] Tulontasauspuolue - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kuinka-tulonjakopuolue-onnistuu-sakn-ja.html -
2] Ammattiyhdistystoiminta - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/06/tyn-isnmaan-ja-perheen-tymies-on.html -



Eläkeläisiä on yhä enemmän!

vapaa-aikansa ansainneita tovereita, jotka pisimmillään ovat eläkkeellä yhtä kauan kuin tekivät tehollisia työvuosia 3]. Joku maksaa – sanotaan että artisti maksaa, mutta vakavasti ottaen – kirjoittamaton sukupolvisopimus tulee koetukselle. Vanhuksetkin yksinäistyvät ..

3] Vanhukset & nuoriso - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/vanhukset-ovat-osin-paremmissa.html -


Yksinäisiä vanhuksia on yhä enemmän,

 .. ja he hakevat myös lohtua. Joku hakee sisältöä lapsenlapsista, joka rahasta, joku kesämökiltä – joku senssipalstoilta ja joku ikämiestansseista. Osa hakee yksinäisyyden 4] lohduketta hedelmäpeleistä, kun pelimaniakin on iskenyt. Osa yrittää täydentää pientä eläkettään pelaamalla – huomaamatta, että viimeiset päivät ennen ”kelatiliä” täytyy olla ilman leipää ja maitoa, koska "yksikätinen" [nyt eläkeläiset kuin muutkin osaavat jo netti- ja kännykkäpelitkin!] vei ne viimeiset roposet.

4] Yksin ja yksinäisyys . kaksi eri asiaa - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/joukossa-yksinelminen-yksin-ja-ryhmss.html -


..
[2006] Pelaamisen intohimoharha – yleissitovuutta jännitykseen

Markettien ja bensa-asemien lämpiöt kätkevät yksinäisyyden ja pelihimon psykologiat hedelmäkaruselleina niin oppineelle, kouluja käymättömälle kuin nuorelle ja iäkkäälle.

Vilisevät värikuvat happamina sitruunoina kuin makeina appelsiineina rohmuavat ennalta ohjelmoidusti peruspäivärahoja, eläkelantteja kuin varakkaankin almuja kansanterveydelle ja palautettavaksi himon lähtökohdalle jännitykselle ja voitolle. Suomi on "yksikätisten" suojeluvaltio ja näitä kolikkosieppareita sijaitsee kaikkialla missä ihmisvirrat kohtaavat.

LINK - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/03/hedelmkaruselli-villitsee-ikn.html -


Peliautomaattien viereen ovat ilmestyneet 0800-auttavan pelihimomaanikon pelastusnumerot koukusta irrottautumiseen. Koukussa ovat niin peruskoululaiset ikärajasta huolimatta, eläkeläiset kuin virkamiehet, lääkärit ja työtä tekevät ja tekemättömät. Valtio on suojellut peliliiketoiminnan kansantaloudelle apuina ja lahjoituksina niin urheilulle kuin taiteelle ja sosiaalitoimeen.

Entä nyt kun Veikkaus ja Raha-automaattiyhdistys kutistavat liiketoimiaan - miten verottaisimme mobilepelejä, jotka jo aiheuttavat jopa terveydellisiä ongelmia - niin nuorille kuin kokeneille - vanhuksillekin!

Miten käy, jos lainsäädäntö vapauttaa yksityiset toimijat tuottamaan "pelinautintoja" - entä sieltä tuleva mahdollinen lainsäädännöllinen velvollisuus tulouttamiseen yhteiskuntanäkökulmaisesti? (!)


__ __ __
Miksi ihminen pelaa?

Nuori hakee lisää taskurahaa tai "koputtelee" lukitusnäppäimiä tottumuksesta, ikävästä ja tekemättömyydestä. Lääkäri ahnaasti silmäilee oikeaa hedelmäriviä ei niinkään rahan tarpeena, vaan tyydykkeenä jännityksen puutteeseen, kun riittävä rahamäärä ja runsas elintaso on turvallistanut elämän virikkeettömäksi ja jännitystä puuttuvaksi.


Muori ja vaari pelaavat!

Ansaitun päivätyön antaneet muori ja vaari hakevat sitä puuttuvaa, eli edelleenkin jännitystä ja eläkkeen jatketta odottaen vuoroa edellisen pelaajan lihottaessa "hedelmäkukkaron" voittomahdollisuudesta pulleaksi.

Yksinäisyys kiusaa monia yhteiskuntamme jäseniä; sukulaiset ovat kaikonneet palatakseen ainoastaan perinnön jaolle, tai sitten vaari siirtyi taivaallisiin pelisaleihin vuosikymmen sitten.

_
EKSTRA!
https://blogit.utu.fi/soteakatemia/yksinaisyys-ja-ostrakismi-uhkaavat-koko-yhteiskunnan-hyvinvointia-ja-turvallisuutta/ -
"Yksinäisyys ja ostrakismi* uhkaavat koko yhteiskunnan hyvinvointia ja .. "


|* ~ http://psykologia.fi/fi/uusin-numero/artikkelit/tieteelliset-artikkelit/659-yksin-jaaminen-satuttaa-katsaus-kokeelliseen-ostrakismitutkimukseen - 


..
_
153763


|  9  SUOMI24  78   |   VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB totuus  |  X  |  


_

2


x


..

Ei kommentteja: