sunnuntaina, kesäkuuta 16, 2024

Li Andersson on EU-vaalien äänikuningatar

 II-EU|2894|489024|VAALIT


Kuva: ~ https://www.promerit.net/2020/05/eurooppaan-rauha-8-toukokuuta-1945/

"

Perjantaina 8. toukokuuta 2024 on tullut kulunut 79 vuotta siitä, kun toinen maailmansota päättyi Euroopassa. Päättymispäiväksi historiaan on jäänyt 8.5.1945, jolloin Saksan ilmoitus ehdottomasta antautumisesta tuli voimaan.

"


 .. koko EU-Euroopassa, jos suhteutamme äänisaaliin valtion asukaslukuun --



Samalla Li' n myötä eu-kansalaisten silmät avautuivat/ avautuvat!

 

- oppina nähdä rauha meidän koko Euroopan tavoitteeksi; oppi ei sodan lietsonta, mihin johtaa Ukrainan koko ajan lisääntyvä aseistus - lähinnä länsimaista.

Ukrainassa asui ennen Maidanin verimellakoita noin kuusi miljoonaa venäjänmielistä ja -kielistä - heille tulee taata turvallinen ja taattu elämä ja vajalle miljoonalle paluu Venäjältä kotimaahansa - seuraus?

__ __
Venäjän presidentti Vladimir Putin on julkaissut oman rauhanohjelmansa, jonka takuumieheksi saattaa tulla maailman suurin tuotantokone Kiina, joka kuitenkin jää nähtäväksi todelliseen rauhanneuvotteluun, johon osallsituvat molemmat sotijaosapuolet + Kiina, jonka vahvaa panosta tarvitseen maailman suurimpina kansantaloutena IMF - BKT/PPP - 2016 ) ---

___
Kuva: ~ https://www.ku.fi/artikkeli/4986045-vasemmistoliitto-lahtee-kesan-eurovaaleihin-neljalla-karkiteemalla-euroopassa-on-kaytava-samoja-kamppailuita-kuin-mita-suomessa-kaydaan-nyt-sanoo-li-andersson -

KU-ote: "Eurovaalikampanjassaan vasemmistoliitto haluaa luoda erityisesti nuorille uskoa tulevaisuuteen ja parempaan huomiseen. Lisäksi kampanjassa korostetaan reilua taloutta ja työehtoja, kunnianhimoista ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa sekä rauhaa ja ihmisoikeuksia."


__ __ __ __ _


II - PROLOGI -- [Suurien EU-valtioiden viesti näistä vaaleista oli kirkas ja selvä -

.. emme halua sotaa, emme tukea loputtomasti Ukrainaa sen itäslaavilaisessa sodassaan Venäjän de facto hyökkäystä vastaan. Emme halua ydinsotaa |1, vaan rauhaa ja vaalit todistivat sen erinomaisesti (tosin yhteinen keskiarvoäänestysvilkkaus jäi nippanappa yli 50 prosentin? |2 - meillä Suomessakin vain ~ 42 prosenttiin.

Miten suhtaudut vaaleihin, joissa äänestysprosentti jää hiukka yli 50 prosenttin?]

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/05/ydinasesota-taktisesti-ja-vahaisin.html -
"Ydinasesota taktisesti ja "vähäisin säteilylaskeumin"?"
|2 ~ 51,08 - on vuoden 2024 äänestysvilkkauden prosenttiluku. Edellisissä EU-vaaleissa 2019 yhteinen äänestysprosentti oli 50,66!


__ __
Venäjä on elimellinen osa Eurooppaa;

-- ollen sen suurin valtio, niin pinta-alana, asukaslukuna kuin varantovaroina - unohtamatta valtavaa ravintotuotantopotentiaalia |3. Eikä Venäjän haluta lipsahtavan maailman suurimman talouden ja vientikoneen Kiinan "taskuun"!

|3 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a -
"Mielipidekirjoitus / Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta?
Venäjästä on kaikessa hiljaisuudessa tulossa maailman ruokatuotannon megatekijä, kirjoittaa Hanna Loikkanen kolumnissaan."


__ __ __ __
Muistamme niin Suomessa kuin Saksassa erityisesti vuoden 1945 toukokuun, kun venäläisen sotilaan rautasaapas marssi luhistettuun Saksan kolmanteen valtakuntaan ja sen pääkaupunkiin Berliiniin |4.

|4 Nythän länsi juhli yhdessä Ukrainan (!) kanssa Normandian maihinnousun (1944) 80-vuotisjuhlaa .. mutta toimittajat ja poliitikot unohtivat yhden erinomaisen merkittävän asian - tukihyökkäyksen idästä; Neuvostoliitosta - Operaatio Bagration' in ~ https://www.britannica.com/event/Operation-Bagration -,

Britannica-otteeltaan näin: " .. By mid-1944, the Nazis’ military power was in irreversible decline, and Germany’s allies were increasingly unreliable. The Soviet Red Army intended to take advantage of this situation by inflicting a catastrophe on the Germans that matched the scale suffered by the Soviets in Operation Barbarossa. .."


__ __
Uutta sotaa emme halua Venäjän kanssa!

Ja Ukraina selvittää maanjaolla |5 tilanteensa tuon noin kuusimiljoonaisen venäläismielisen ja -kielisen väestönosansa kanssa;

- "veljessodan jo muistuttaen sisällissotamaista kamppailua vallasta ja elinolosuhteista maaperältään vauraassa Ukrainassa!"

|* Euroopan Unioni ei ole koko Eurooppa; tämän unohtavat "lahjakkaasti" niin toimittajat kuin eräät länsikiihottuneet poliitikot, jotka haluavat jatkaa kiovalaisten 'sodituttamista' Venäjää vastaan; päätavoitteen ollen pinnan alta Venäjän sotilaallisen kyvykkyyden heikentäminen ja lopulta sen pilkkominen osiin, kuten tapahtui jo aiemmin Neuvostoliiton pilkkomisena.

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/12/rauha-eurooppaan-ukraina-jaetaan.html -
"Rauha Eurooppaan - Ukraina jaetaan?"


__ __
Venäjä ei voi voittaa koko Natoa perinteellisin sotimisen peruskeinoin -

.. ja tämä aikaansaa sen suurimman uhan, jossa Kreml saattaa joutua operoimaan matalasäteilyllisen taktisen ydinaseen |1, johonkin sopivaan varoituksen kiovalaisille ja läntiselle sotakoneelle, jotta tapahtuisi herääminen neuvotteluun rauhasta koko Eurooppaan ja tämän asian juuri Ranska kertoi vaaliuurniltaan eilen päättyneissä EU-vaaleissa, kuten Saksakin - sekään ei halua ranskalaisittain Napoleonin kuin Hitlerinkään kohtaloa. Ja näin on syntymässä ajatus viisauden tunnustamisena tosiasioiden hyväksynnän eteen.

__ __
EU-väestö vanhenee - ---


.>.



_
154157


|  149  SUOMI24  542  |   VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB totuus  |  X  |



_

2


[ ~ https://eurooppatiedotus.fi/2011/09/20/vaki-euroopan-unionissa-vanhenee-nopeaa-tahtia/ - "EU ikääntyy kovaa kyytiä. Eurostatin tutkimuksen mukaan kaikissa nykyisissä 27 jäsenvaltioissa yli 65-vuotiaiden osuus kasvaa nykyisestä 17 prosentista viidessäkymmenessä vuodessa jopa 30 prosenttiin. Samaan aikaan yli 80 -vuotiaiden osuus nousee nykyisestä viidestä prosentista 12 prosenttiin." - ]

.. ja juuri aiemmin vuosisataisesti vahvoissa kolonialismin valtioissa -tosin "se pahin" UK erosi jo Euroopan Unionista - tapahtui Brexit;

.. entä muut huomisen vastaavat, jos oikeistovoimia sen omasta reviiritaistelustaan ei oteta huomioon Euroopan parlamentissa, vaikka suuria vaalivoittoja heille siunaantui - miten tämä dilemma väestönsä osalta vanhenevan EU' n osalta sitten hoidetaan; jääkööt sekin tarkemmin myöhempään tarkasteluun!

__
EU-kansalaiset päättävät ollako moniarvoisesti vastuullinen vai sitten olla hyväksymättä siirtomaaryöstöä -e-

.. hyvin itsekkään uuskolonialismin jatkajana -

-e- .. mihin kovin moni nykyinen EU-jäsenvaltio syyllistyi - satojen vuosien ajan - "luonnollisena keinona" tuottaa itselleen voittoa, mahdollisuuksia kuin vaurastumista repimällä sitä siirtomaiden omista "selkänahoista" [ Belgian kuningas Leopold II ] ---



_

3


PROLOGI jatkuu!

-näinköhän tämä runsas Välimerenkin yli tapahtuva hallitsematon ja monia hukuttava "siirtolaisuus" on merkki Afrikasta esitettävästä laskusta kaikesta siitä ryöstöstä mitä siirtomaaisännät operoivat aiemmin? Vai olisi kyse helpomman elämäntavan hamuamisesta, kuten tekivät kolonialistit lähes heti eurooppalaisen löytöretkeilyn jälkeen; muun muassa mustien orjataloutena ja ilmaistyövoimana?

__ __
Se oleellinen asia on väestö, ja tässä piilee pahin ongelmamme -

.. suurimmassa osassa EU' ta väestö vanhenee ja olemme suuresti riippuvaisia maahanmuutosta - millaisesta, niin se jääköön myöhempään tarkasteluun. Se on kuitenkin selvää että nyt oikeistovoimat eivät haluaa hallitsematonta maahanmuuttoa ja "ruanda-ilmiö" mallina saa kannatusta siellä ja täällä ..

- myös meillä Suomessa perussuomalaisten painokkaista näkökulmista; tosin PS sai rökäletappion, ehkä karisman puutteessa elävän puheenjohtajansa Riikka Purra' n vuoksi? Tähänkin palaamme tämän artikkelin myöhemmässä vaiheessa ..


VÄLIEKSTRA
Verrantoa eu-vaaliäänien osalta - puolueina ja paikkoina EU-parlamentissa - Vasemmisto vs. PS .. eli puheenjohtajina Andersson kontra Purra? Mitä mieltä ollaan ja miksi näin kävi?

__
Entä meidän Suomi tässä vaalimyllerryksessä?

[Vain yksi nimi - se on Vasemmiston väistyvä puheenjohtaja Li Andersson - neljännesmiljoona henkilökohtaista ääntä |**; ollen Suomen ennätys - ylivertaisena tuloksena.

Suomen kansa puhui näin Li' n tukemisena, ja miksi - siitä lisää myöhemmin .. ja yllätys: Li' n puhesisältö muuttui oleellisesti sitten vaalitentin, jossa oli vielä paksusti ajattelematonta 'natotusta' ja Ukrainan avustamista asein, meille suomalaisille velaksi - entä meidän miinuksilla kyntävä SOTE? |6. Nyt nuo puheet jäivät vähille, jos tuli esille lainkaan?
]

|** Seuraavaksi eniten ääniä saivat reilusti vähemmän - Li oli aivan omilla luvuilla (katsothan tässä kohdin Yle-suuri vaalitentti; erityisesti Anderssonin osalta -mitä huomaamme? |e ~ https://areena.yle.fi/1-70535808 - .. ;

.. mutta kuitenkin satatuhantiset demari Eero Heinäluoma, ja kokoomuksen innokkaat Eurooppa sodan |7 hamuajat -

.. ymmärtämättömät uutuudet natofanaattisina - kuin matkien .. uholastissaan 1941-seilaavat silloiset valtapiirit Suomessa, jotka halusivat olla aseveljiä Adolf Hitlerin johtaman Saksan kolmannen valtakunnan kanssa ..

- yhteiselle hyökkäysretkelle Neuvostoliittoon - tunnetuin tuloksin!

Olisiko tuo 1941 kesähyökkäyksemme |8 asevelivalintanamme ollut Saksa; ikään kuin takuumieheksi silloisena "natona" - kun nyt rinnat rottingeilla tuoksi olkapääksi on uskoteltu muun muassa USA' n kanssa tehty DCA |9 ja liitos lännen sotakoneeseen - Natoon, täällä idän ja lännen vedenjakajalla - Suomessa, meillä ollen toistaiseksi se pisin maaraja tuon toisen ydinasesuurvallan kanssa!

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/06/ei-ole-myohasta-korjata-juurta-jaksain.html -
"Ei ole myöhästä korjata juurta jaksain koko Sote -"


..


_

4


Valintamme tahdoksi elää ja vaikuttaa uudessa maailmanjärjestyksessä sen moniarvoisuutena ja erilaisuuden tunnustamisena seuraaviksi vuosiksi -

.. tunnustaen EU-väestösuhteemme verrannon (0,44 | 8,2), niin Yhdysvaltoihin (0,36 | 8,2) kuin Kiinaan (1,42 | 8,2) - entä laajeneva BRICS?

- olemme myös riivaavan ilmastonmuutoksen kourissa; katso koko eteläinen EU, joka saattaa hiljalleen nopeutuen aroutua ja jopa aavikoitua |10 seuraavien vuosikymmenien aikana -

|10 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/etelainen-eu-kuivuu-aroutuu-jopa.html -
"Eteläinen EU kuivuu – aroutuu, jopa aavikoituu!"


.. kuinkakohan paljon meille Suomeen on jo "salaisesti EU-Brysselissä määritetty" ilmastopakolaisten ottamisena - taakanjaon periaatteella?

Tuota taakanjakoa testattiin jo vuosina 2015-16, kun Ruotsi työnsi tietoisesti heidän omia pakolaisiaan yli 33 000 meille Suomeen ja Tornioon |TJ; tästähän ei meillä media puhu, koska idästä pari-kolme tuhatta tulijaa koetaan "hybridoinniksi" ja välineellistämiseksi, vaikka aiemmin muun muassa norjalainen puolueeton tutkimuslaitos kertoi näin:

"Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni
Tuoreen norjalaisen tutkijaraportin mukaan vuosi sitten alkanut pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti." -löytyy linkin ~ https://yle.fi/a/3-9128359 - alta.

|TJ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/05/valineellistettya-maahantyontoa.html -
"Välineellistettyä maahan työntöä Ruotsista"


PROLOGI päättyy ---



_

5


HS-ote: " .. HYVINVOINTIYHTEISKUNNAN perusta on lapsiperheissä, joiden hyvinvointi tulee ymmärtää niin terveen talouden kuin kestävän yhteiskunnan edellytykseksi. Perhepolitiikka ei kannusta lasten hankintaan, kansalaiset jäävät kauas omasta lapsitavoitteestaan ja lapsiperheiden määrä vähenee. Lasten saannin aikaistamista ja lapsitoiveen toteuttamisedellytyksiä on parannettava (|L) .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010482455.html -

HS-otsikointi: "Väestö ratkaisee Euroopan tulevaisuuden
Lukijan mielipide | EU-komissioon tarvitaan väestökomissaarin virka, jotta Euroopan väestöhaasteisiin voidaan tuottaa kestäviä ratkaisuja."

Asiantuntijakirjoittajina Kristiina Paju & Juhani Pekkola
(Tarkemmat tiedot saat tästä lukijoiden mielipidetekstistä tuon HS-linkin alta)

|L ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/lisaantyminen-evoluution-kuolemattomuus.html -
"Lisääntyminen - evoluution kuolemattomuus"


__
VÄLIEKSTRA 1
"HS-ote: " .. VAALIEN suurimpia voittajia on Marine Le Penin Kansallinen rintama Ranskassa. Se on voittamassa vaalit noin 32 prosentin ääniosuudella. Presidentti Emmanuel Macronin Renessanssi-puolueen kannatus on hädin tuskin puolet tästä .. ""
HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010487000.html -
HS-otsikointi: "”Eurooppalaista jytkyä” ei tullut, mutta laitaoikeisto ravistelee isoja jäsenmaita
HS-analyysi | Olennaisinta eurovaalien tuloksessa voi olla se, millaisia jälkijäristyksiä laitaoikeiston nousu aiheuttaa tietyissä jäsenmaissa, kirjoittaa HS:n EU-kirjeenvaihtaja Jarno Hartikainen."

..
VÄLIEKSTRA 2
Julkaistu 08.06.2024 18:13
Krista Rastamo
krista.rastamo(at)mtv.fi


MTV3-ote: " .. Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kuvaa Suomea turvapaikanhakijoiden Ruanda-mallin profiilimaksi. Puolueensa eurovaalikampanjassa Helsingissä Purra rökitti hallituskumppaneitaan yhteistyöstä sosialistien kanssa EU-parlamentissa. .. "
MTV3-linkki ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/purra-suomi-on-ruanda-mallin-profiilimaa-heitti-myos-kuitin-orpon-kokoomukselle/8954446 -
MTV3-otsikointi:
"Purra: Suomi on Ruanda-mallin profiilimaa – heitti myös kuitin Orpon kokoomukselle"





______

ILU-MEDIA

IJL-Productions


_________

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


110624 -Total Visits: 1309466 Total Visitors: 178516  
040624 -Total Visits: 
1295620 Total Visitors: 177293 
280524 -Total Visits: 1255842 Total Visitors: 175726  
210524 -Total Visits: 1243232 Total Visitors: 174544
140524 -Total Visits: 1232831 Total Visitors: 173547
070524 -Total Visits: 1225404 Total Visitors: 172381  
030524 -Total Visits: 1219135 Total Visitors: 171570
 
 
190324 -Total Visits: 1176621 Total Visitors: 168245
120324 -Total Visits: 1164921 Total Visitors: 166423
050324 -Total Visits: 1144396 Total Visitors: 164484  

270224 -Total Visits: 1135091 Total Visitors: 162566

200224 -Total Visits: 1112477 Total Visitors: 160557   

130224 -Total Visits: 1098229 Total Visitors: 158918  

060224 -Total Visits: 1081898 Total Visitors: 157423    

300124 -Total Visits: 1069055 Total Visitors: 155308

__ 

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

UPI-FIIA: NATOn  YDINASEPELOTE ja Suomi


PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 


1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 

3 Folder ~ https://link.shutterfly.com/UQ9xwlybzGb -

..

Ei kommentteja: