lauantaina, kesäkuuta 15, 2024

Buffalo Soldiers in the United States

 BUFFALO|2891|486563|SOLDIERS



"Meillä neekereillä ei vuosisadan vaihteessa ollut juurikaan apua uskomme ylläpitämiseen itseemme lukuun ottamatta ylpeyttä, jonka tunsimme 9. ja 10. ratsuväestä, 24. ja 25. jalkaväestä. " 

Rayford W. Logan, amerikkalainen tutkija ja historioitsija

Afroamerikkalaiset sotilaat ovat taistelleet jokaisessa konfliktissa, mukaan lukien Yhdysvaltain vallankumous ja  vuoden 1812 sota , usein ilman aihetta tai tunnustusta. Afroamerikkalaiset sotilaat taistelivat myös vapaaehtoisina sisällissodan aikana, jolloin heidät tunnettiin Yhdysvaltain värillisinä joukkoina. Sisällissodan jälkeen he ottivat käyttöön lempinimen Buffalo Soldiers – ja heidän historiansa Yhdysvaltain armeijassa on syvä."

***


Amerikan mustat sotilaat

'Buffalo soldier' |1 oli nimitys afro-amerikkalaisille sotilaille, joille oli 1800-luvun lopulta lähtien omat joukko-osastot Yhdysvaltojen armeijassa. Vasta Vietnamin sodassa mustat ja valkoiset taistelivat rinta rinnan. Samalla kuin mustat sotilaat sotivat maansa puolesta he kävivät kotirintamalla omaa taisteluaan tasavertaisen yhteiskunnan puolesta.

https://areena.yle.fi/1-66675409 -
Yle Areena otsikko:
"Historia: Amerikan mustat sotilaat"
Yle Areena: 9.05 -- 08062024 --

|1 ~ https://fi.asayamind.com/buffalo-soldier -

__ __
IJL-kommentti laajasti aina nykypäivään saakka: "Musta ihminen on vähintäänkin yhtä kehityskelpoinen kuin valkoinenkin!

Lopulta on ollut kyse alunalkaen muistien rahtaamisesta Afrikasta täydellisen epäinhimillisinä laivamatkoina (myös UK' hon -meille Eurooppaan!) -

.. orjatalouteen, halpaan, lähes ilmaiseen työvoimaan ja ajatukseen, jossa sodissa mustan henki on ollut vähäarvoisempi kuin valkoisen, mutta taas sodissa musta onkin ollut usein taistelukykyisempi - mies miestä vastaan.

__ __
Tänä päivänä on kyse myös us-työttömyydestä ja näin sitten toteutuu mustien populaatioonsa nähden "yliedustus taistelurintamilla" - katso Areena ja googlaa USA' n luvaton valhein suoritettu täysimittainen suurhyökkäyssota Irakiin vuodesta 2003 - jota ryyditettiin mustan aiemman ulkoministerin - Colin Powell' in suulla" hänen ollen myös ennen us-um-virkaa hyvin maineikas, nokkela ja sotilaitaan suojeleva kenraali. Kenraali katui sanojaan myöhemmin tuosta YK' n yleiskokoukselle valehtelusta.

__ __
HUOM!
Musta ilmiö esiintyy myös "vähäarvoisempien" työtehtävien osalta -katso vaikkapa Suomesta Foodora- tai Wolt-kuskien osalta!

Osa juurikin näistä mustista ahkeruuksista tulee menestymään ja nousemaan, kuten Powell Yhdysvalloissa oman osaamisensa ja vaikutusvoimansa vuoksi. Näin niin USA' ssa kuin Suomessakin. Muistamme puolimustan us-presidentti Barack Obaman -näin pinttynyt "jenkkiajatuskin" muuttuu; kun on pakko ja on saatava sotilaita US-hyökkäyssotiin!


Miksi US käytti mustia -ikään kuin "miinanpolkijoina" ja estäen vielä yli 100 vuotta sitten ylenemisen upseeriksi?

Kysymykseen antoi vastauksen valkoisen luulottelema reviirioikeus | (sinällään evoluution ohjaama) | reviiripuolustus valloittamiinsa maapinta-aloihin nähden -hamuten sitä aina vain lisää; imperialismin nimissä ja erityisen hyvin käyttäen talouden ekonomiaa |2, USD-valuuttaa ja kiristämistä protektionismina |3 - muistamme USA' n Meksikon sodat - niin, olivathan nuo Meksikon valkoiset myös Euroopasta, joita ei päässä paleltanut paljon puhuttu rasismi ja halveksunta muistia kohtaan. Valkoinen halusi pitää oman ylivertaisuutensa, jopa tuhoamalla ja degeneroimalla nykyisen alkuperäkansalaisten elinoloja -reservaatein; kyse "punaisista intiaaneista"

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/04/us-dollarin-vaikuttavuus-sotimisvoiman.html -
|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/05/idan-ja-lannen-valinen.html -


__ __
Uusi maailmanjärjestys - moniarvoisuutena ja erilaisuuden hyväksyntänä!

NWO (New World Organisation), nyt Kiinan johdolla - Venäjän avustuksella |4 - rakentaa maailmallisena enemmistönä, katso vaikkapa BRICS |5, ja siihen liittyvät uudet jäsenet. Näin tämän liittokunnan ihmispopulaatio kasvaa yli puoleen koko Maapallolla.

|4 ~ https://yle.fi/a/74-20019335 -
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/ennakointia-kiina-venaja-us-eu.html -
|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/mika-on-brics-liittokunta-mitka-ovat.html -



Näin samalla toteutuu vihdoin aito demokratia -

.. enemmistöisyytenä! Eikö juuri demokratiaan kuulu oma mielipiteen - ja sananvapaus? Kyllä -näin se on, mutta läntinen ahdasmielisyys ajaa tämän oikeuden vastaisesti omaa vähemmistöisyyttä. Tässä kohdin on hyvä perehtyä nykyisen - väistyvän - maailmanpoliisi US' n sodat vaikkapa tuolta muistien käyttöaikakaudelta - aina 1800-luvulta. Niin, mitä ajattelemmekaan`

__
PS.
" .. Armeija totesi, "että sotilaita kohdeltiin huonosti ja että he eivät saaneet oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä rotunsa vuoksi", sanoi Yhdysvaltain armeijan maavoimaministeri Christine Wormuth.

"Sen tunnustaminen, että häntä on kohdeltu väärin, ja että hänen kunniansa palautettiin, on niin lähellä oikeutta kuin vain voimme saada". Toivottavasti hänen sielunsa saa rauhan", Jason Holt sanoi The New York Timesille. .. "
https://historianet.fi/yhteiskunta/amerikan-historia/mustia-sotilaita-teloitettiin-joukoittain-nyt-kaikki-syytteet-kumottiin -


_
153924


|   SUOMI24   |  SUOMI24  |  VU  |  FB  |


__

Ei kommentteja: