keskiviikkona, kesäkuuta 12, 2024

"USA harkitsee ydinasearsenaalinsa laajentamista"

 YDIN|2890|~485960|ASE



"Maailma ei luovu ydinaseista. Ne luovat pelkoa ja epäluuloa, joihin valtioiden tasapaino on nojannut vuodesta 1945."

***


HS-otteesta: Nyt kuvaan on tullut mukaan Kiinan massiivinen varustelu, ja Yhdysvaltain pitää pystyä luomaan vakuuttava ydinasepelote kahta päätoimijaa vastaan

HS-ote: "Presidentti Joe Biden' in avustaja ilmoitti perjantai-iltana Suomen aikaa, että Yhdysvallat voi joutua ottamaan käyttöön lisää strategisia ydinaseita vastatakseen Kiinan ja Venäjän kasvavaan ydinaseuhkaan.. .. " ..

.. |2| .. " .. Nyt kuvaan on tullut mukaan Kiinan massiivinen varustelu, ja Yhdysvaltain pitää pystyä luomaan vakuuttava ydinasepelote kahta päätoimijaa vastaan. Arsenaali on kuitenkin yhä mitoitettu vain Venäjää vastaan. .. "

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/maailma/art-2000010485270.html -
HS-otsikointi:
"Kiina aloitti valtavan ydinasevarustelun, ja Yhdysvallat vastaa nyt siihen – Merkitystä myös Suomelle, asiantuntija arvioi
Ydinaseet | Tilanne, jossa on kolme isoa ydinasepeluria, on lähtökohtaisesti epävakaampi kuin kylmän sodan aikana, sanoo tutkija Jyri Lavikainen."

HS-toimittajana Tanja Vasama

__ __
IJL-kommentti: "Ydinaseet lähtevät jälleen tuhovoimakasvuun

- USA ei ymmärrä, ettei sen ihmispopulaatiollinen väestö riitä edes pelkälle Kiinalle. ollen siitä vain noin neljäsosa.
Aivan ensimmäiseksi kysymys niin toimittajalle kuin "asiantuntijalle" (Jyri Lavikainen):

Kannattaa katsoa nykyiset tilastot |1, niin määrinä kuin räjähde- eli särkemis- kuin tappamisvoimana. Meillä on toistaiseksi vain kaksi ydinasesuurvaltaa - Venäjä ja Yhdysvallat; niillä ollen kutakuinkin sama määrä räjähdevoimana.

|1 ~ https://rauhanliitto.fi/teemat/ydinaseet/ -
"Tammikuussa 2020 maailman ydinasevaltioilla oli arviolta yhteensä 13 400 ydinkärkeä. Venäjällä oli 6375 ydinkärkeä, USA:lla 5800, Kiinalla 320, Ranskalla 290, Iso-Britannialla 210, Pakistanilla 160, Intialla 150, Israelilla 90 ja Pohjois-Korealla 30 – 40 ydinkärkeä."


__ __
Kiina on nyt pieni ydinasekääpiö noiden kahden suuruuden rinnalla

Tosin olisi helposti oletettavissa Kiinan omaavan paremman tekniikan ja modernisuuden, onhan Kiina kehittänyt omaa ydinasepelotepienuuttaan juuri ajankohtaisena asiana.

Toinen kiintoisa seikka on Yhdysvaltojen pakkomielle olla maailmanpoliisi |2 - ainoana ydinaseiden todellisena käyttäjänä ihmiskuntaa vastaan - suoranaisena kansanmurhana, ja tässäkin lähes vain siviilit kärsivät; yli 150 000 ihmisen us-tappamishyökynä - Japanissa 1945 |3.

|3 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006593244.html -
PVÄ 06082020 "Atomipommit mursivat Japanin 75 vuotta sitten – oliko Hiroshiman ja Nagasakin tuhoaminen välttämätöntä?
Maailman ensimmäisestä ydinasehyökkäyksestä on tasan 75 vuotta; Japani oli elokuussa 1945 jo tiukassa merisaarrossa ja rajujen palopommitusten kohteena."

IS-toimittaja Seppo Varjus


__ __
Todellisuudessa asian tarkoitushakuisuutta, atomipommituksena osaltansa - lisäsi noiden ydinlaskeumien kahdentaminen kahtena aseteknisenä vaikuttavuustestinä; olivathan Hiroshiman ja Nagasakin atomipommitukset ydinasetekniikoiltaan kahta eri teknologista toteutustapaa! Tämä unohtuu lähes aina "asiantuntijoilta" ja toimittajilta.

Kolmannekseen US kokee edelleen jopa epätoivoista kampailua

ihmispopulaatiollisesti suurta idän enemmistöisyyttä vastaan; tunnustaen samalla itselleen uhaksi suureksi Kiinan ja Venäjän väitetysti lisääntyvän yhteistoiminnan; ehkäpä jopa juuri ydinaseteknologioiden osalta -

.. ehkä jopa yhteisen ydinasepuolustuksellisuuden ja tasapainouhkaavuuden nimissä (?) -e- (ehkä jo lähitulevaisuudessa niin sanottuna BRICS-liittokuntapuolustuksena?)

-e- nimissä, maailmallisen enemmistöisyyden hyväksi?

__ __
Miksi USA' lla on pakkomielleyritys olla se maailmanpoliisi ihmispopulaatiosuhteellaan ~ 0,36/8,2 - kun pelkkä Kiina edustaa noin suhdetta 1,42/8,2 - tosin Venäjän suhdeluku on "vain" 0,144/8,2 -tosin Venäjällä on puolustettavanaan maailman suurin valtiopinta-ala, se ollen jopa Euroopan suurin tuossakin lajissaan!

__ __
Kolmannekseen nyt poliittisista ydinasepelotetarpeen vuoksi USA' n onkin hyvä kääntää takki, ja väittää kumppaneilleen EU-Euroopassa, että suurin vaara läntiselle vähemmistöisyydelle onkin juuri Kiinan ja Venäjän liitto -

.. myös ydinaseiden osalta ja näin USA' n on pystyttävä vastaamaan Kiinan luomaan "uhkaan" -tarkoitushakuisesti väitettyyn uhkaan!

__ __
Me sen sijaan maailmallisuutisia seuraavina muistamme Kiinan vahvan vastahangan yleensäkin jo pelkästään ydinaseilla uhkaamiseen - muistuttaen siitä, jopa epäsuorasti - nimeltä mainitsematta - Venäjää.

__ __
Kiinalla on kokoonsa, vaikuttavuuteensa ja populaatioonsa nähden huolehdittava maailman suurimpana talousmahtina ( https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html - ) oma puolustuksellinen atmosfääri, jo senkin takia, että US sekaantuu pohjamutiinsa mahdollisesti upoten - Taiwanin osalta |4; asian kuulumatta millään lailla Yhdysvaltojen omiin asioihin.

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/10/elamme-kiinan-vuosisataa-taiwanin-lyhyt.html -
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/03/onko-taiwan-kiinan-maakunta.html -


..
_
153912


|   113  SUOMI24  396  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  | FB totuus  |  X  |


.

_

2


x



nn



__


Ei kommentteja: