torstaina, kesäkuuta 06, 2024

Tuulta, aurinkoa ja säätöä + ajattelemattomuutta!

OL3|2884|484214|YDINVOIMA


Kuvalinkki ~ https://www.apu.fi/artikkelit/olkiluoto-3-kaynnistyy-naista-syista-se-ei-nay-sahkolaskussa

Apu-ote: " .. Olkiluodon kolmos­reaktorin sähkön­tuotannon pitäisi alkaa neljännesteholla 22. tammikuuta [2022]. Täydessä toiminnassa reaktorin pitäisi olla kesäkuun alkupuolella [2022]. Tuolloin OL3 tuottaa yli kymmenesosan kaikesta Suomen sähköstä. .. " -miten on sittemmin käynytkään?


*****



Hanhikivi ja HK1 osoittivat täyttä ajattelemattomuutta tilaajiltaan huomisen ratkaisujen luomisessa, ottaen lisäksi valtavan riskin satojen miljoonien korvausmaksuista Rosatomille ..

-- jopa kärjistäen sanottuna tyhmyyttä, kun muutoin Suomessa rakennetaan kuitenkin viisaasti hyödyntäen tuulta ja aurinkoa, mutta mikä puuttuu - varsinkin hyvin epävarman länsitekniikan - OL3' n myötä |1 - ranskalaisen ydinaenergiaosaamattomuuden myötä ---

|1 ~ https://yle.fi/a/74-20086954 -
"Olkiluodon ydinvoimalan huolto-ongelmat yllättivät pääinsinöörin: ”Ensimmäiseksi huomattiin, että laitos on iso”
Hidas jäähtyminen, polttoaineessa olleet irto-osat ja useat muut seikat ovat viivästyttäneet OL3-reaktorin huoltoa tuplasti suunnitellusta. Sähköstä ei kuitenkaan pitäisi tulla pulaa."


__ __ __
Kaleva-linkki ~ https://www.kaleva.fi/rosatom-lahti-lopullisesti-pyhajoen-ydinvoimalatyo/8138781 -
Kaleva-otsikointi:
"Rosatom lähti lo­pul­li­ses­ti Py­hä­joen ydin­voi­ma­la­työ­maal­ta – Fen­no­voi­ma hankki it­sel­leen kaikki ve­nä­läis­ten ra­ken­nuk­set
Rosatomin henkilöstö on nyt kokonaisuudessaan poistunut laitospaikalta. Fennovoiman toimitusjohtajan mukaan kysessä on merkittävä asia Hanhikiven laitospaikan myynnille"
Kaleva-toimittaja Tuomas Hirvonen

__  __ __ __
IJL-kommentti: "Ehkä eräs suurimmista huomiseen katsovista tyhmyyksistä mitä energiavarmuussektorimme on kuunaan tehnyt? Entä tulevat oikeudenkäynnit poliittisesta vetäytymistä? Kuka ja ketkä kantavat vastuun lietsonnasta?
Miten Loviisa 1 & 2 toimivat - alusta alkaen; entä OL3? Miten nuo OL1&2 onnistuivat vuosihuoltojen osilta?



Kiintoisaa olisi tietää ydinpolttoaineen hinta Venäjältä ja lännestä; erityisesti Loviisan osalta, joka oli aiemmin säädetty venäläiselle uraanille.

Suomessa on hyvä ja hieno tuulivoima-arsenaali, ja se olisi vieläkin paremman omavaraisuuden nimissä varmaa ja toimivaa, jos olisi epävarman OL3' n rinnalle säätöenergiaa Hanhikivestä. Nyt se olisi HK1' n nimissä saatu venäläisellä rahoituksella! Nyt saimme vain oikeustoimikelpoisen riidan .. " ..

__ __ 
KA-ote: " .. Fennovoima jatkaa aktiivista laitospaikan myyntiä, eikä vastaavia valmiiksi kaavoitettuja ydinvoimalaitoksen sijoituspaikkoja ole juurikaan tarjolla Euroopassa, Suurnäkki toteaa... "

__ __ __
EKSTRA 1
https://www.kaleva.fi/100-kilometrin-paassa-oulusta-uinuu-tuhannen-asunn/6888593 -

"Hylätty jät­ti­läi­nen
Yli 500 hehtaarin kokoinen entinen ydinvoimalatyömaa seisoo jo kolmatta vuotta tyhjillään Pyhäjoen Hanhikivenniemellä."

__ __ __
EKSTRA 2
https://yle.fi/a/3-12425399 -

"Fennovoima purki sopimuksen Rosatomin kanssa – hallituksen puheenjohtaja: Selvä peli, korvausvaatimuksille ei perusteita
Yhtiö ilmoittaa syiksi merkittävät viivästykset ja Rosatomin kyvyttömyyden ydinvoimalahankkeessa .. "


IJL-kommentti: "Tapahtuiko HK1-sopimuspurku Fennovoiman taholta poliittisin syin, EU-pakotteiden pelottelemina ja joukkopsykoosista, kun Venäjä oli aloittanut Ukrainan sodan - paljolti provosoituna (Minsk - sopimuksien täyttymättömyydet -syystä tai toisesta?)

__
PS.
Miksi Olkiluoto ei purkanut 10 vuoden viivästyksistä OL3 tilausta?


-
153721


SUOMI24  |



__

Ei kommentteja: