sunnuntaina, toukokuuta 26, 2013

Hyville veronmaksajille enemmän äänioikeutta vaaleihin


Olemmeko tasa-arvoisia päätöskoneistossa ja siihen vaikuttamisessa – vai puhuuko maallinen raha? Kaltaisemme demokratia antaa yhden äänen jokaiselle äänioikeutetulle, lompakon paksuuteen katsomatta. Raha ei tee kaikkea.

Raha tekee kaiken maallistuneessa yhteiskunnassamme. Vaadimme kasvua koko ajan lisää – lisää liksaa, lisää vapaata, lisää ostovoimaa – lisää kulutusjuhlaa. Meillä on todellinen kulutusjuhla – noin 80 prosenttia maapallon asukkaista ei näe untakaan tavastamme ostaa, mällätä ja näyttää kuin vertailla kykyjämme.


Määrittyykö valta ja vaikutusmahdollisuus lompakon paksuudesta?

Kun olemme hyväksyneet itsellemme täällä lännessä kulutustäyteisen materiaaliyhteiskuntaelämän – niin pitäisikö vaikutusmahdollisuudet jakaa lompsan paksuuden mukaan ja erityisesti sen myötä, mitä veroja maksat ja kuinka paljon?


Mitä enemmän maksat veroja, sen enemmän saat ääniä annettavaksesi vaaleissa!

Tuntuko oikeudenmukaiselta? Kun olet hyvä yhteiskunnan tukipylväs, ja otat osaa tulontasaukseen ja vähempiosaisten auttamiseen – niin pitäisikö Sinun saada enemmän vaikutusvaltaa? Kyllä – noh, silloin äänestyslippujesi lukumäärä määräytyy sen mukaan paljonko tilität valtiolle, kunnalle ja mahdollisesti kirkolle.

Olisiko tämä rehellistä demokratiaa ja arvostusta heille, jotka yksilöinä maksavat tämän lystin?...
Ilkka Luoma

Kansalaisaktivisti Helsingistä

ALUS
BLOG 18709 IL
---25052013---

Ei kommentteja: