maanantaina, helmikuuta 08, 2016

Järeä hätäoivallus painaa bittirahaa velkaisille


Uutisointi ulvoo EKP:n oivalluksesta ostaa rajattomasti ylivelkaantuneiden maiden joukkovelkakirjoja - kierre jonnekkin on nyt näin valmis. Onko tämä taloushistorian suurin pyramidihuijaus *].
*] Nyt pyramidin kärkikartio on terävä pää alhaalla - ja tuo kärki makaa tavallisen arkikansalaisen päällä

[ ... kadun mies katsoi hintalappua - "onpa lihanhinta noussut reippaasti,  ... ahaa, bensiinikin maksaa nyt paljon enemmän. Vuokrat ovat nousseet, palkkaa pitäisi saada lisää, että voisi ruokkia huomenna perheeseen syntyvät kaksoset. Pelko oli näin hiipunut arkikansalaisen mieliin - riittääkö ruoka, riittääkö lämmintä? Joudunko puolittamaan kulutukseni? ... ]

EKP on keksintöjen riemuliiteri. Nyt se vihdoin keksi tarkan normituksen ja valvonnan; perusteluna "loputtomalla rahanpainannalle" - samalla syntyy ote ylivelkaantuneisiin - saadaan ne ruotuun ja lujemmin keskitettyä Euro-EU-Eurooppa-akseliin, jonka pyörittäjä on Saksa, tuo voimavaihde ja -lataamo, jonka virran pitäisi riittää kaikille.

Rahaa riittää seteleinä,
(Rahaa voi olla loputtomasti, sen määrä voi kasvaa rajatta, mutta mitä sillä sitten saa, onkin aivan eri asia)
Metsät kasvavat hyvin muun muassa Suomessa, josta voidaan painaa paperille "massia ja kahisevaa" - tosin helpompaa on laskea pankkijärjestelmien verkostoihin bittirahaa. Tämä on oivalluksien isä ja keksintöjen äiti, joka nosti kauan sitten Saksan Weimarin tasavallassa postimerkin hinnan miljooniin. Tuolloin aamulla leipä maksoi kottikärryllisen kahisevaa, kun jo iltapäivällä tarvittiin kaksi kottikärryllistä - oli syntynyt nk. hyperinflaatio 1].

Nerokkuuden huippu!
Huippuidea oli kontrolli, normisto ja säännöt. EKP loi näin mahdollisuuden Brysselille; oli syntynyt peukaloruuvi, jos ette näin, niin sitten ... . EKP oivalsi rauhoitella inflaatiopelkoiset ilmoituksella, että massivisten bittirahavirtojen ja kahisevien liikapaljous padotaan myöhemmin - vetämällä heikentynyttä ostovoimaa takaisin setelisilppumoihin - bitirahaahan on helppo poistaa - tietokoneissa ondelete -näppäin.

Oivalluksien kestokasvu
Nyt EKP hakee takuita ja vastuunkantajia, ainakin paperille, jotta usko euroon ja euromaihin toimisi maapallon todellisissa voimamaissa. Nuo voimamaat ovat ne valtioit  joilla on vahva toimeliaisuus (Kiina, Intia, Barsilia ...) ja suuret luonnonrikkaudet yhtäkuin elämän edellytykset; ravintolähteet mukaanlukien (Venäjä, Kanada, Kiina, Argentiina, Australia, Afrikan maat [!] ... ).
Kestokasvusyndrooma syntyy siitä, että kasvuhypetystä vaativa EKP ei oivalla sitä, että tuo kasvuhokema syö eväät - jolloin syntyy niukkuus, ja sellainen niukkuus, joka koskee kohta kaikkia.


Lopulta vastuita ei tarvitse kantaa
Vastuuta ei ole, koska painettu raha luodaan tyhjästä - sen "katteena" on vain sitoumuspaperit, jotka voidaan myöhemmin eliminoida, kun ylivelkaantuneet nousevat itse aiheuttamastaan hädästä. Söivät itsensä yli omien kykyjensä - velaksi. Vastuut ovat todellisuudessa yhtä tyhjää kuin EKP:n ihmeraha. Nokkela temppu nyhjäistä tyhjästä. Mutta ihminen ei elä setelistä - ihminen elää ravinnosta, ja jonkun se täytyy kylvää, niittää ja valmistaa.

Syntyykö tämän rahankierrätyksen silmänkääntötempun lopputuloksena tuhkasta nouseva Fenix -lintu, Euroopan taivaalle?Ilkka Luoma

PS.
Näin kunnallisvaalien lähestyessä; olisiko meidän arkisuomalaisten aidosti keskityttävä varjoon jääneisiin meidän omiin asioihimme - me elämme kunnissa ja kaupungeissa, joka päivä. Kreikka on mukavaa saunailtakaljapuhetta, mutta asuinympäristömme arkiongelmat ovat vastassa joka aamu - tosin myös ne onnen hetket, joista meidän pitäisi ammentaa se voima, että jaksaisimme painaa eteenpäin.

LOPUKSI
...
Oli kaivettava lähihistoriasta kirjoitus, jossa ihmeteltiin sitä, mistä se EKP taikoo ja ottaa nuo rahat, joilla se aikoi jo aiemminkin rahoittaa ylivelkaisia. Olemmeko kaikkien pyramidihuijauksien kohdussa - odottaen pelastusta tyhjästä ja taloushistorian suurimmasta "puhalluksesta"? ...


[2011]

Lähiradiossa talousviisaat keskustelivat torstaina 29. joulukuuta 2011  EKP:n myöntämästä massiivisesta pankkirahoituksesta - digitoimalla euromääräisiä bittejä pankkiverkkoon jaettavaksi paremmalla korolla eri taloushädän alaisille valtioille ---


"Yksinkertaisena ja neuvottomana kysymään vilpittömästi mistä tämä raha tulee? Vastaus talousviisailta oli:  ...

"Ei mistään, nuo numerot ovat digitaalisia binäärijonoja tietojärjestelmissä, joita jatkolainaamalla kehitetään tyhjästä mukavat korkotuotot pankeille ja samalla kun rahaa on yllinkyllin, putoaa Kreikankin lainojen korko alle seitsemän prosentin". 

Kun EKP antaa pankeille tämän "tyhjän rahan" yhden prosentin korolla, niin heikkolahjaisempikin poliitikko osaa nähdä, että mukava business pankeille ja lopulta ostovoimaa kuluttajille (äänestäjille), kun vielä Suomi ja muut "hyvin asiansa hoitaneet" euromaat takaavat nämä lainat!

Näin kulutuksen hillitön pyörä pyörii, kunnes ympäristö sanoo lopulta täysstopin ... kestokyky oli saavutettu ja evoluutio romahduksen kautta korjaa ihmistoiminteiset bittivirheet biosfäärikiertoon... (karsiminen uuden biokasvuksi).

Ilkka Luoma

LINK
http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/10/ ... aisen.html

"Suomen Pankki huolehti kultakannasta, markoista ja rahan teknisestä riittävyydestä, kuin myös koroista - se oli ennen se. Nyt meillä on eurot ja Euroopan Keskuspankki määrää mistä tuulee, säätelee korkoja ja rahan määrää. Voisiko kotoinen Suomen Pankki olla kansalaisten luottamuspankki pitäen yllä puolueetonta kansantaloutta tukevaa informaatiota toppuutellen mm. yli-innostunutta velanottoamme?..."

...
Sent
Sent: Friday, September 07, 2012 10:08 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - EKP laittoi pyramidihuijauksen väärinpäin! *]
...

Järeä hätäoivallus painaa bittirahaa verkkoihin.

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20164344 -
... Jälleen kansalaisen helikopteriraha kummittelee!

...

~ http://www.taloussanomat.fi/a/20164129 -
... Nokkela keino saada ihmisten tilinumerot haltuun. Samalla voidaan antaa ehtoja miten rahaa käytetään. Saattaa olla, että EKP ostaa suoraan pörsseistä kansalaisten ruksaamia osakkeita.


.