torstaina, kesäkuuta 04, 2020

Sanna Marinin nosteessa koko demariliike on uudistettava!




...

Nosteessa koko ihmisyys yhdistyy – on aika uudistaa toveriaatteen ilme, tavoitteet ja toivo huomisesta

[HS: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006529293.html – ” Ylen gallup: Sdp kasvatti johtonsa jo viiteen prosentti­yksikköön, keskustalle takapakkia” -otsikko]



NNV-hallituksen henkinen johtaja |1 PM Sanna Marin nostaa voimalla demareita uudelle vuosikymmenelle
Nyt, kun kansa luottaa näin väkevästi PM Mariniin on itse puolueen aika uudistua - ja reippaasti. Forssasta on kulunut paljon aikaa ja Sanna tuo nyt aivan uusia tuulia.

Ikiedustaja Erkki Tuomioja: Olisiko aika avata uudet tuulet? On ratkaisevien valintojen aika - sillä Sannan tarkkaan kuunteluun perustuvat päätösprosessit saattavat olla uhattuina jo syksyllä, kun Keskusta kaikkoaa hallituksesta ja - niin, mikä tulee tilalle?
SDP' n on perustettava uudistusryhmä, joka rakentaa uuden tien uudistuvalle yhteiskunnalle**, jossa PM Marin’ in Koronan viitoittama 'Elämän ensin' -linjaus otetaan johtolauseeksi ja vähennetään tuota ruotsalaisten 'Talous edellä' -mallia. Elämä on -sanotaan.

Oppositio voihkii velkavuoren paisuessa*
NNV-hallitus saattaa laskea, että EKP - euron isäntänä pelastaa EU-valtiot, Saksa antoi jo varovaisen tunnustuksen yhteisvastuullisuudelle - se on epäsuora viittaus EKP' lle: "Käynnistäkää setelipainokoneet - antakaa avustuksia"**.
Kun Saksa EU' n talousveturina ja kruunuttomana johtajana antaa siunauksen, voittaen oman pelkonsa hyperinflaatioista - voi tämä olla se tie, jossa velkavuoret "sulatetaan" ikuisilla lainoilla, avustuksilla, korottomuudella ja loputtomilla maksuajoilla. Näinkö se menee?

Entä Suomessa? Velka elvyttää ja luo uskoa, vaikka ostovoimaa tulisi ansiotta. Tosin valtion jäädyttäessä yhteiskunnan toimeliaisuutta, on sillä myös vastuuvelvollisuus olla korvaaja. Tätä työtä PM Marin nyt johtaa. On vähentämisen aika.
Entä syksy? Radikaalit toimet jatkuvat - koko vasemmistolainen aatemaailma täytyy yhdistää. Tähän yhdistymiseen tarvitaan demarit, Vasemmisto ja Vihreät tuomaan orastavaa ymmärrystä luontobiologian monimuotoisuuden pelastukseksi. On vastuun kantamisen aika.
Entä velka? Se on nyt pakko ottaa. Maksun aika tulee, mutta tuo lasku ei tule materiaalisesti talouspolitiikasta - se tulee meitä kaikkia elättävästä Elämän monimuotoisuuden kaventumisesta!

mikäli nosteen hukkaa, voi sen takaisinsaanto olla vaikeaa.

..
|1 Kun SDP valitsee puheenjohtajakseen Sanna Marin’ in, niin häntä ei saa kuluttaa liiaksi, ja näin puoluesihteerin tehtävä nousee erinomaisen tärkeäksi – hänen tulee edustaa lojaalina puoluejohtajalle voimaa ja luottamusta kentälle, sillä SDP on nuorennettava – esikuva on jo valmiina, mitä parhaimpana. SDP’ n jäsenmäärä pitää nostaa moninkertaiseksi, kenttä uudistaa oikeaksi kansalaisliikkeeksi ja luoda henki, josta kumpuaa Suomen tie kohden lastemme ja heidän lastensa maailmaa, toimentuloa ja Elämää – vähän vähemmällä, mutta uskona huomiseen ja Elämän jatkuvuuteen. Suomi on saatava synnyttämään aivan uusia tavoitteita. Tavoitteita luodaan juuri lasten kasvatuksen rinnalla, joita saa olla enemmän, niin tavoitteina kuin lapsina.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä



...

Ei kommentteja: