sunnuntaina, kesäkuuta 21, 2020

West trolling manipulation >< east trolling propaganda -nokittelua vuorosuunnin - II




*
[27- TIEDE -75]
-
...

HS

Vladimir Putin kirjoitti amerikkalaiselle ajatushautomolle pitkän mielipidekirjoituksen, jossa hän syytti Eurooppaa historian vääristelystä – Miksi?


..
Ilkka Luoma 

1 - Vastakkainasettumista - West trolling manipulation >< East trolling propaganda
Ennen oli kylmä sota - asevarusteluna, kilpailuna avaruuteen ja nokkapokkana kumpiko maailmanjärjestys olisi kohdillansa ja "parempi". Oli nousevan Auringon itä ja länsi, jonne Aurinko laski - tuoden aina uuden aamunsarastuksen - aikansa. Kaikki päättyy lopulta ja varmasti. Niin vastakkainasettuminenkin.

Tänään kaikille yhteinen Maapallo kipristelee suuremmissa ongelmissa (suurkatastrogfin siemenissä, jotka ovat jo oraalla) - paljolti ihmislähtöisesti, niin idästä kuin lännestä - ja aina kulutustahtinsa ja kumuloituvuutensa mukaisesti.
Kuitenkin jo niin paljon koko biosfäärille tuottavina ongelmina, että on täydellinen aika keskittyä yhteisten kriisisiemenien kitkemiseen ja korjaamiseen - ei vain puhumiseen vastakkaiseasettumisen tiellä.

Vastakkaisuus kulminoituu hätkähdyttävän konkreettisesti Euroopassa, Lähi-idässä ja Korean niemimaalla - unohtamatta US-presidentti Donald Trumpin "Uhkaa, kiristä ja pakota" -mentaliteettia pidettäessä kynsin hampain kiinni US-maailmallisesti hegemoniasta - niin sotilaallisesti kuin kaupallisesti!

Suurin poliittinen maailmalaajuiskriisi muhii USA' n ja Kiinan välillä
Tässä muhii myös suurin eurooppalaiskeskinäinen yhteistyön paikka. Yhdentyvä Eurooppa ei ole vain EU, eikä Venäjä vaan Ranskan Bretagnesta Venäjän Uralille ulottuva historiallinen Eurooppa, joka maantieteellisesti on Aasian suurmantereen eräs pieni niemimaa >

..

Ilkka Luoma 
2 - Euroopasta on osattava katsoa maata pitkin itään ja valtameren yli länteen
Venäjä on ollut useina historianhetkinä kovin länsi-eurooppalaisintoinen ja -haluinen, jopa innostuneesti (keisarinna Katariina Suuri) - oli taidetta ja kulttuuri-imua, jos ei alussaan muualle, niin ainakin keisarin palatseihin - ranskaakin osattiin kultivoituneina puhua - ja kuninkaallista sukua oli pitkin Euroopan Aasian niemimaamannerta.

Oli myös hetki nykyisen Venäjän presidentti Vladimir Putinin alkuaikoina, sitä kutsuttiin Saksasta "schröderiläiseksi aikakaudeksi", jolloin kaksi Euroopan valtiasta kohtasivat yhdentymisen tiellä - jota kuvasti erinomaisesti maakaasuputkipari Nordstream I. Nyt tuo kakkosputkipari koetaan uhkana - erityisesti USA' sta käsin!

Hetkeä schröderiläisittäin elettiin aikansa, kunnes alkoi Naton laajentumiskehitys - houkutteena entisille Varsovanliiton maille raha (!) - ja näin EU ja Nato laajenivat vanhoihin slaavivaltioihin. Vimeisena kandidaattina Ukraina, joka historiastaan tunnetaan Kiovan Venäjänä, niin ortodokseina kuin kyriliikkana.

Nyt US-presidentti Donald Trump halusi ensivaaleistaan parempia suhteita Venäjään, joka on Euroopan suurin valtio, niin pinta-alana kuin väkilukuna. US tarvitsee Venäjän jättimäisen luonnonvarat (kuten Saksakin), joita myös Kiina himoitsee - ollen Venäjän pitkä rajanaapuri.

Nyt Putin lähetti kiertokirjeen Yhdysvaltoihin, toisenlaisen versio lähti Kiinan Pekingiin ja voisipa Vladimir postittaa vielä kolmannenkin version - EU-Brysseliin. Omamme Suomeen saimme silloin, kun täytimme 100 vuotta - itsenäisyysjulistuksestamme - harmi vain, ettei tuon kirjeen ja sen liitteen sisältöä ole paljastettu suomalaisille. Olisi kiusallista, jos se ilmestyisi julkisuuteen muualta kuin presidentinlinnasta! e

...

Ei kommentteja: