sunnuntaina, helmikuuta 28, 2021

Hyvä Yrjö Rautio, miksi lähes jatkumona viljellään Venäjän uhkaa?

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-7168316

"

Nato: Venäjän aggressio uhka Euroopan turvallisuudelle

...

 

Hyvä Yrjö Rautio, miksi jatkumona viljellään Venäjän uhkaa?

..

HS: Trumpin Yhdysvallat oli uhka demokratialle, Putinin Venäjä on uhka turvallisuudellemme

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007826163.html

 

.. IJL ..

Jokainen suomalainen, joka osaa lukea ja ymmärtää historiaa on erinomaisesti tietoinen, että olemme eläneet täyttä rauhan tilaa sitten Lapin sodan, jossa jouduimme ajamaan aseveljemme Neuvostoliiton käskystä pois maastamme, vaikka Saksan kolmannen valtakunnan olimme juuri kutsuneet maahamme, jopa niin, että Wehrmacht' ille ja Waffen-SS' lle luovutettiin de facto koko Pohjois-Suomi.

 

Miksi viljellään idän uhkaa, vaikka todellisuudessa sitä tarkasteltaessa olemme merkittävästi kiinni sen kaupallisuudessa jo viimeiset reilu 100 vuotta. Miksi nokimme itää - Venäjää, vaikka se on meille tuottanut edullisesti energiaa - häiriöttä jo vuosikymmenet - maakaasua, kivihiiltä ja raaka-öljyä - jopa uraania.

Olemme saaneet toimivan atomivoimalan, jopa niin, että alussaan ottivat jopa käytetyn uraanin omilleen - ei jäänyt meidän ongelmaksi. Sähköäkin saamme aina kun pakkanen puraisee, jopa niin, että sähköä virtaa paukkupakkasilla ja pietarilaiset saattavat osin kärsiä sähköpulasta. Onko tämä sitä uhkaa |1, että riippuvuuttamme käytetään hyväksi? Jos näin - niin milloin on käynyt niin?

Oli aika jolloin olimme sotilaallisesti omillamme, jopa niin että pystyimme sanomaan Kremlin sotaharjoituksille - "Kiitos ei", nyt tilanne on toinen - se toinen ydinasesuurvalta US kutsuu itse itsensä |2 (Rissala, Kuopio -F-15C taistelukoneet). Näinkö meiltä käsin jo luodaan uhkaa toiselle ydinasesuurvallalle?

Hyvä Yrjö, voisitko nyt kuvastaa tänne meille epäuskoisille suomalaisille, jotka eivät suurena enemmistönä halua Natoon |3, niin mikä onkaan se todellinen uhka, ja miten tuota uhkaa on meille osoitettu |4.

Olisimme yllätettyjä, jos jotain konkreettista uhkaa näiltä vuosilta vuoden 1945 jälkeen ilmestyisi, jopa niin, että katsotaan puolueettomasti ja kiihkotta Jatkosodan jälkeisiäkin vuosia, kun kommunistit olivat "vallassa".

Ahkerasti maailmalla sotivien amerikkalaisten demokratiauhka |5 - onkin jo itse amerikkalaisten oma asia |6!

 

..

EKSTRA

Yle: ” ... Janne “Rysky” Riiheläisen kolumni: Pienen on oltava fiksu ja siksi Suomi tarvitsee uusia ulkopolitiikan osaajia

IJL-lukijakommentti ylläolevaan Riiheläisen kolumniin:

https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2021/02/suomi-elaa-ja-voi-hyvin-tai-huonosti-taalla-idan-ja-lannen-vedenjakajalla

 

..

Ilkka Luoma 


 

..

HUOM! Kun vastaanottavat sähköpostipalvelimet eivät hyväksy useita internetlinkkejä, on tämä yksityishenkilön henkilökohtainen mielipidekirjoitus saatavilla kaikkine linkkeineen täältä ~ VU – alkaen 2.3.2021.

 

 

 


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; pekka.haavisto@formin.fi; ville.skinnari@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; sanna.marin@vnk.fi

Kopio:

ilkka.kanerva@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; matti.vanhanen@vm.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; kaius.niemi@hs.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; ville.tavio@eduskunta.fi
.