perjantaina, kesäkuuta 04, 2021

Tarkka silmä huomaa lasten ja nuorten hädän - taistellaan heidän eteen "niin kauan kuin henki pihisee"!

2148. TEEMA |1 - Koulukiusaaminen ja nuorten väkivalta kaduilla

Kuva: ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/06/08/huuhkaja-olympiastadionilla  - 


***


..

HS: "

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi kannustus­videon Huuhkajille: ”Niin kauan kuin henki pihisee”

"

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008025599.html  - 

.

IJL-kommenttikirjoitus

Suomalaiset saivat äänestystulosta katsoen mieleisensä presidentin!

- Sauli Niinistön, suoraan ensimmäiseltä kierrokselta, sen tarkoittaen äänestäneistä yli 50 prosentin kannattaneen Saulia presidentikseen. Se oli selvää puhetta kansakunnalta - ja nyt kansalaiset odottavat viestiä ---


Olemme myös urheiluinnokasta kansaa -
.. jääkiekon, formulan ja jalkapallonkin olevan sydämiämme lähellä.

Haluamme menestyä ja olla myös voittajia - se on ikään kuin evoluution antama miellyttävä nektari hyväilemään mieliämme omasta osaamisesta, yhteishengestä kuin taidosta olla parempi. Näin osin evoluutiokin on säätänyt tapojamme löytää tie Elämän oikeutukselle, jossa lisääntyminen on se oleellisin osa.


Emme voi unohtaa lisääntymisen jälkeistä kasvatusta, joka monimutkaistuvassa yhteiskunnassamme on jo kolminaisuus -
Lapset / nuoret, yhteiskunta sekä lukkona ja varmenteena vanhemmat, joille ojentuu se suurin vastuu - olla opas lasten tiellä kohden sellaista Elämää, jossa tulemme toimeen yhteishengellä, toistemme huomioimisella kuin tavoilla saavuttaa päämääriä.


Päämäärien asettelu on ratkaisevaa miten selviämme yhä ongelmallisemmaksi muodostuvassa luontobiologiassa -

.. sen ollen paljolti meidän aikuisten omaa aikaansaannosta.

Lapsillemme on jäämässä perintö toimistamme, joiden ratkaisu edellyttää poikkeavan suurta yhteenkuuluvuutta, osaamista kuin havaintosilmää, jossa Elämä jatkuu myös meidän ihmisten asettamien itsekkyysrajojen jälkeen ja ulkopuolella. Unohdimmeko luontoharmonian?


Lapset ja nuoret oireilevat, osa jopa "viimeiseen hengenvetoon"!

Olisikin innostavaa, jos valtiomme vaikuttajat lähtisivät mukaan kaikin keinoin - 'jopa niin pitkälle kuin henki pihisee', jotta saisimme kannustavan viestin lapsillemme ja nuorillemme Elää sellaista Elämää, jonka yhteiskuntamme tulevina vuosina edellyttää - siksi suuret nuo tulevat ja jo olemassa olevat ongelmat ovat.

Kannustetaan huomisen sukupolvea innostumaan ja kokemaan "ilon oppia" Elämään, jossa huomisen ratkaisijat löytävät yhteishengen, toisten huomioimisen kuin ryhmääntymisen keinoiksi ratkaista Elolle myönteisyys, tahto selvitä kuin keinot ratkaista vaikeat asiat, joiden saattona ilman korjaussarjoja siintää valoton tunnelinpää.
--

Kannustamme nyt tasavallan presidentti Sauli Niinistöä kuin pääministeri Sanna Marinia tarttumaan siihen kaikkein haastavimpaan tapahtumaan -

.. lastemme ja nuortemme hyväksi.

Tehdään ja teetetään idearikkaasti sellainen tervehdys vaikkapa videona esitettäväksi kaikille - alkaen varhaiskasvatuksesta jatkuen aina kouluttautumisen täysi-ikäisyyteen asti - sanomana, jossa luodaan toivoa, yrittämistä, hyväksyntää erilaisuutta kohtaan kuin hyväksyntää kaikkien tarpeellisuudesta, jossa hiljaisetkin ovat läsnä.


Olemme muutoksen tiellä -

.. entinen kasvuhokema kuin näyttö- ja vertailutalous ovat taloustermeinä illassaan - on aika herätä ja paras herättely alkaa sieltä missä on huomisen toivoa. Toivo on lapsissa ja nuorissa.


Ilman lapsia ja nuoria kuin heidän tulevaa panosta ei ole myöskään huomisen yhteiskuntaa.


Nyt kaikki mukaan - on ilo oppia, on ilo nähdä kaikki mukana - emmekä jätä ketään

Ottakaa haastepallo vastaan ja kääritään hihat. Puheiden aika on ohi --- Elämme lapsiemme ja nuortemme vuoksi - ja tämä on evoluution vuosisatamiljoonainen tosiasia!


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; annika.saarikko@vm.fi; maria.ohisalo@intermin.fi; anna-maja.henriksson@om.fi; jussi.saramo@minedu.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; ismo.uusitupa@hs.fi; satu.hassi@eduskunta.fi

Kopio:

petteri.orpo@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; paivi.rasanen@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; elina.valtonen@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu; olli.luukkainen@oaj.fi; anna-kaisa.pekonen@stm.fi; krista.kiuru@stm.fi
.