maanantaina, joulukuuta 12, 2022

Minsk 3 ja natottavan mediamanipulaation päätös

 c|2411|377704|exiz

.


Kuva: ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Minsk_II

Minsk I ja II

https://yle.fi/a/3-12321826 - 

"Venäjän uhan voimistuessa Ukrainassa esille ovat nousseet Minskin kaksi sopimusta, jotka solmittiin Itä-Ukrainan sodan alussa vuosina 2014 ja 2015. Venäjä on sopimusten suurin hyötyjä, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes." -YLE-ingressi


***

..

Median lopettaessa Venäjän pelon lietsonnan ja nato-autuuden hellyttelyn - palaa kansakuntamme normaaleille Naton kannatusluvuille - |E



HS 12/2022: "Tutkija: Putinin neuvottelu­puheiden todellinen motiivi on uuden hyökkäyksen pohjustus" -HS-toimittajana Juuso Määttänen

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009258076.html -
--



[U] Suomi sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla!
-vanha ja viisas toteamus perustuu "paasikivimäiseen älykkyyden taitoon nähdä tosiasiat viisauden esiasteena" -osapuilleen näin.

[ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html -

 .. olemme erikoisasemassa - Europan yhdellä pisimmällä maarajalla Venäjän kanssa. Meillä on oma historia niin Ruotsin kuin venäläisyyden kanssa, jotka ovat meitä opettaneet näkemään niin itään kuin länteen]

..
HS aiemminhttps://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008661755.html - otsikoituna näin:
"Biden pitää ovea auki, kun Suomi ja Ruotsi astuvat kohti Natoa" -

Avausotsikosta on väitelty yhtä paljon kuin Euroopasta, joka haluaa olla EU-Brysselin näkökulmasta eurooppalainen EU - unohtaen mikä on Euroopan suurin valtio, niin asukaslukuna kuin pinta-alana - unohtamatta mittavia luonnonresursseja.



Nyt käydään todellisuudessa kiihtyvästi ja laajasti ottaen täyttä informaatiosotaa,

.. niin Euroopassa kuin maailmallisesti ja näin on synnytetty laaja vastakkainasettelun liikkuva rintama |1, jossa nyt osaltansa käydään sotaa Ukrainassa - lännen vaikutteen laajentamiseksi.
.
|1 - 673 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 4683
.

Kertausta kuukausien takaa - Nyt Suomen tämän vaiheen valtapolitiikka näki mahdollisuutensa ja TP Sauli Niinistö lennähti US Washingtoniin hakemaan eväitä ainakin kahteen asiaan:

Liittymiseen sanattomasti kansalle ujuttautuen Natoon tai sitten, jos Niinistö pitää sanansa - hakien vain läheisempää suhdetta pelotteeksi Venäjän suuntaan - Yhdysvalloista, joka jo tänään tulee jopa itse itsensä kutsuen Suomeen taisteluharjoittelemaan |e - viestinä Venäjälle ja juuri Lappiin, joka on Venäjälle se tulen arin paikka |2.
.
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -
.

Suomelle luontainen ja muita rajanaapureita häiritsemätön liitto on Ruotsin kanssa, joka ei kansalaistensa näkökulmista todellisuudessa halua Natoon |3, vain uhittelee sillä Venäjälle, joka sai sukellusveneensäkin Ruotsin aluevesillä - karille, luvatta - nolo tilanne, kummallekin |4.
.
|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/09/ruotsalaiset-haluavat-pysya-naton.html -
|3 ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/73bbe677-2ac1-4e38-892e-154eb0084d91 -, onko Ruotsi järjestänyt Natosta kansanäänestyksen?
|4 ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ruotsi-taas-sukellusvenejahdissa/5379024#gs.rypxgy -

.


Nyt on meneillään voimakas ja paatoksellinen informaatiosota - joukkopsykoosi ja jopa 1941-uho! -

Suomessakin Venäjä pelottelun moodilla, että uhka ja sota lähestyy; ensin Itämerelle ja lopulta vielä maalaillaan sotatilanteita rajoillemme, joita ei ole todellisuudessa uhkailtu sitten 1945 jälkeen.

Ukraina on nyt pelote, jolla saatiin YLE-natomittaus ensi kerran yli 50 prosentin - joka on varmasti mediaprovokaation ilmentymä (toteutus: internet-paneeli!), sillä infovirta Ukrainasta on paljolti vain ukrainalaista alkuperää, joka taas sotaoppien myötä pelaa täysillä sotapropagandan säännöillä, kuten vastustaja Venäjäkin.

HS teki manipulaationsa alkuvauhdissa oman Nato-selvityksensä
[ ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008659613.html - ]

- se sai jo osin rauhoittuneen kansakuntamme alentamaan hötkyilytulosta alle 50 prosentin, ja jos katsomme tilannetta viimeisen johdattelemattoman selvityksen näkökulmasta on edelleen voimassa selvitys (MTS 11/2021), jossa kansalaisemme edellyttävät sotilaspoliittista puolueettomuutta (53%).



Kun Venäjä ja Ukraina saavat maaliin epäonnistuneen Minskin .. kts. HS-ote: HS1

[ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/presidentti-niinisto-minskin-sopimus-saattaisi-olla-ratkaisun-avain-ukrainan-tilanteeseen/8347506 - ]

.. uusversion Minsk 3' en |5, on tilanne rauhoittamassa myös suomalaisia, toivottavasti myös liian innokkaita "asiantuntijoita - vaikkapa Risto E. J. Penttilän
[ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008657164.html - ], joka intoutui jo liittämään Suomea välittömästi Natoon, vaikka jos katsomme suomalaisten pitkän jänteen haluja ovat ne liittämässä - kaikista sodista huolimatta - meitä Natoon 17-27 prosentin voimalla (2001-2021).
.
|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/minsk-3-tuo-eurooppaan-eurooppalaisesti.html -
-



EKSTRAT

HS-ingressi: "Vladimir Putin tähtää Ukrainan tilanteen jäädyttämiseen, jotta se pääsee myöhemmin aloittamaan uuden hyökkäyksen, sanoo Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes."



HS1: " .. OTSIKKOTASOLLA Putinin suusta tullut kommentti rauhaan johtavista neuvotteluista voi kuulostaa lupaavalta, mutta todellisuudessa lausunto on vain yksi luku lisää Venäjän jatkuvaan propagandaan. .. | .. Perjantaisessa lausunnossaan Putinin keskeinen viesti tuntui olevan mahdollisten neuvotteluiden maalailun sijaan se, että hän halusi korostaa Venäjän pettymystä Minskin sopimuksen ehtojen täyttämiseen. .. "


.

|Ehttps://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/03/mediapaatoksen-rauhoittuessa-palaamme.html



..


|  100  SUOMI24  167  |  19  TIEDE  186  |  FB  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |




--
96730 - TIEDE  14422  - 11122022.

--



2

Minsk 3 rauhoittaa tilanteen, sillä molemmat tarvitsevat sen, katseet ovat nyt Kiinassa, jota Venäjän presidentti Vladimir Putin kuuntelee herkällä korvalla -



.. itse tuo järjestely sovittiin jo ennen Pekingin Talviolympialaisia - kaikkine sivulauseineen, jotka koskivat myös Suomea - noista sivulauseista lisää myöhemmin, kunhan suomalaiset rauhoittuvat tästä mediapaatoksen läntisestä poljennosta, jossa Venäjästä on tehty epävaltio, koko maailman hyljeksimä, vaikka Intia, Kiina, Pakistan ja 32 muuta valtiota äänestivät tyhjää YK-yleiskokouksessa, jossa haettiin tuomiota Venäjän toimille.

HUOM! Milloin meidän itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi hakeutuu takaisin journalismin pyhille säännöille hakea puolueettomuutta tiedon jakamisen osalta? Tässä haastetta erityisesti Yleisradiolle ja Helsingin Sanomille, joka on erityisesti ollut pitkään väkevä 'natottaja'! -puolueettoman isänmaamme eduksi ja hyödyksi )

Minsk 3 on odotettavissa täytäntöön aselevon osalta noin parin viikon kuluessa ja varsinainen rauhansopimus saataneen voimaan - Kiinan avustuksella. Kiina ei hyväksy Venäjän pakotteita ja pitää diplomatiaa ainoana keinona ratkaista asia. Kiina ei itse ole sotinut oikeasti sitten Vietnamin viimeisten kahakoiden.



Eipä nyt 'hötkyillä' -

.. eikä kansakuntamme toivo enää presidentillisiä epähuomioita - vähättelynä Kremlin kirjeestä |6, joka oli osoitettu kaikille ETYJ-valtioille - eikä ilmaisua, ettemme olisi Ukrainan sodan osapuoli |7, lähettäen silti tappavia aseita sodan toiselle osapuolelle - tosiasia on se, että tuo karkea aselähetysvirhe tehtiin vieläpä sovussa valtioneuvoston kanssa - ja nyt tuolla päätöksellä olemme de facto sodan tai venäläisittäin sotilaallisen erikoisoperaation osapuoli.
.
|6 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17300967/alustiko-tp-sauli-niinisto-raskaan-vahattelyvirheen-kremlin-kirjeesta -
|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/03/tekiko-tp-sauli-niinisto-raskaan.html -


--


3


Suomi ei halua olla lännen sotakoneen taistelualusta |8 mahdollisessa suursodassa itää vastaan -

.. tiedämme historiamme, tiedämme väärät puolenvalinnat jo vuodelta 1941 |9, joka maksoi paljon - hyvin paljon. Emme halua 'hevostella' tuolle toiselle maailmalliselle ydinasesuurvallalle, vaikka nyt voisi näyttää siltä, että konventionaalinen sota ei oikein Kremliltä luonnistu - monienkin syiden sattumina.


Suomi olisi lottovoitto USA' lle, jos liittyisimme Natoon, sillä se avaa US Army' lle ja USAF' lle monta suuretua, yhden ollen ~1300 kilometriä tärkeää rajaa USA' n päävastustajaa (ellei sittenkin Kiina?) Venäjää vastaan (Kuola ja Pietarin vaikutealueet).
.
|8 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/73914/varisuora-suomi-naton-etuvartiosta-taistelualustaksi -
|9 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/92931/toistammeko-tanaan-1930-ja-40-lukujen-virheita? -

.

--

Lopulta maailmassamme on kyse pinta-aloista, ihmisten määrissä missäkin per neliökilometri

Venäjä on maailman suurin pinta-alavaltio ja vain noin 140 miljoonalla ihmisellä - siis "sillä on liikaa elämälle tarpeellista maapinta-alaa" - pelto- ja metsäpotentiaaleineen -läntisten valtioiden näkökulmasta. 


Ihmiskunta ei tule toimeen ilman ravintoa, ja näin hedelmällinen maaperä ja vesialueet ovat se oleellinen osa huomista, kun olemme käymässä kohden meitä kaikkia - aivan kaikkia - koskevaa ympäristökatastrofia |10, johon kumulatiivisesti eräs suurin syy läntisen maailman tapa kuluttaa viimeiset ~ 150 vuotta |11. Kiina tuli mukaan vasta noin 25 vuotta sitten - jäljenjättö on katsottava per henkilö!
.

|10 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289 - 

|11 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan - 

|11 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/80799/milloin-oivallamme-henkilokohtaisen-jaljenjaton-ja-sille-kumulatiivisuuden? -
.

--


4



Menneen maailman us-presidentti Ronald Reagan aloitti läntisen suurtyön - eli Neuvostoliiton pilkkomisen - lännen kulutushalujen sävyttämänä. Neuvostoliitto oli liian suuri ja uhka läntisen maailman levittämälle hegemonialle, vaikka länsi on maailmallinen vähemmistö; tässä kohdin on syytä tarkoin perehtyä USA' n sotiin kaikkialla maailmassa ja aina kaukana omilta rajoilta (huomaammeko tässä suuren eron Venäjän lähialuesotiin!) - alkaen vuodesta 1945!

Onko nyt vuorossa Venäjän pilkkominen lännen suuressa salaisessa kuvassa ja tähän Venäjä ei tule tyytymään, siksi se rakentaa suhteita Kiinaan - maailman suurimpaan talouteen ja kauppavaikuttajaan, joka ei enää hyväksy USA' n yksipuolista hegemoniaa - vain yhtenä määrittäjänä.

Maailma on astumassa moniarvoiseen yhteiskuntamalliin, jossa jokainen itse hoitaa omat hyvät ja huonot asiat, eikä sekaannuta muiden vieraiden sisäisiin asioihin. Keskitytään vain olemaan sanan mittainen ja hoidetaan kaupallisuus niin hyvin kuin se osataan - hyväksymällä, ettei rajallisesta voida loputtomasti nyhtää!

--




Ei kommentteja: