torstaina, kesäkuuta 02, 2022

Suomen Lappi Naton päämajan haltuun -ruotsalainen välähdys itsekkyydestä

 |2280|345856|

.


Kuva: ~ https://www.kaleva.fi/arvio-jakob-lind-kirjoitti-ruotsalaisten-vapaaehto/4343733

"

Arvio: Jakob Lind kir­joit­ti ruot­sa­lais­ten va­paa­eh­tois­ten osal­lis­tu­mi­ses­ta Suomen si­säl­lis­so­taan – 

"


***..

Ruotsalaisilla välähti - annetaan Suomen Lappi suoraan Naton hoitoon!

Huima ehdotus heti kättelyssä Ruotsista - Suomen Lappi pitäisi alistaa kokonaan Natolle -

.. ja tähän maantieteeseen kuuluisivat ilmeisesti myös koko Ruotsin ja Norjankin pohjoisosat - näin saataisiin yhteinen sotilastaistelujohto suoraan Naton päämajasta operoimaan mahdollista yhteenottoa - (puolustautumis-)hyökkäystä Venäjälle.

Mitä muistuukaan mieleen - jo vuodelta 1941?

Linkki prof. Markku Kuismaan kirjoitukseen
https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ - ,

.. josta typistys tässä: "Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurth' in päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi." -lainaus päättyy.

..

IS-tekstiote: " .. Keväällä 1941 Saksan sodanjohto valmisteli Barbarossa-suunnitelman mukaisesti hyökkäystä Neuvostoliittoon ja ehdotti, että saksalaiset ja suomalaiset joukot Oulujoen vesistölinjan pohjoispuolella toimisivat saksalaisen kenraalin alaisina. Suomen sotilasjohto suostui siihen, [evp. ev. tohtori ja emer. prof. Pekka] Visuri kertoo sähköpostitse.

Kaikki Pohjois-Suomessa toimivat joukot määrättiin Visurin mukaan jo 15. kesäkuuta 1941, siis viikkoa ennen sodan alkua, Saksan Norjan-armeijan alaisuuteen, marsalkka Mannerheimin käskyllä. Norjan-armeijan komentopaikka perustettiin Rovaniemelle. .. " !!

-tämä löytyy linkin https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008825382.html - alta.

..
Nyt tämä todellinen vertaus kahden presidentin de facto päätöksistä hitsautuvat yhteen - muistamme presidentti Risto Rytin, joka lähti innolla Saksan kolmannen valtakunnan kelkkaan ja marssitti C.G.E. Mannerheimin käskemänä sotilaat vanhan rajan yli - niin että heilahti - johon Talvisodan jermut totesivat: " .. nyt sitä mennään vieraalle maalle .. " -ei kiinnostanut sodan ylijohtoa.

Entä se toinen presidentti - TP Sauli Niinistö, joka jo mediatietojen mukaan omii itselleen 'päänatottajan' roolia - ilmaisten, että hän "vei" Suomen Natoon, joka ei ole edes lähelläkään nykyisten natojäsenvaltioiden ratifiointimenettelyä -

.. ohdakkeina esimerkiksi Turkki, Kroatia ja Unkari - ehkä lopulta jopa Saksakin, joka tietää tuon vuoden 1941 ja tuolloin aloittamansa hyökkäyssodan (Operaatio Barbarossa) silloisen Neuvostoliiton kimppuun - tietää myös lopputuloksen veresnahassaan, kuten Suomikin - menetimme Jatkosodan rintamilla pelkästään yli 40.000 sotilasta!

..
Hienosti Ruotsi aloitti tämän "yhteisen Nato-taipaleen" - ja juuri erityisesti Suomea koskien - näinkö Ruotsi suojaisi lopulta sangen itsekkäästi oman alueensa ja itse sota | taistelu(t) käytäisiin lähinnä Suomen puolella. Näinkö ruotsalainen todellisuus putkahti esille ..?

Samalla Ruotsi tuli paljastaneeksi miksi Nato on erityisen kiinnostunut Lapista, ja juuri Suomen Lapista - syy löytyy Venäjän Kuolan niemimaalta, siellä sijaitsevat maailmallisen suurydinsodan Venäjän esto- ja uhkajärjestelmät - strategisten ydinsukellusveneiden Euroopan päätukikohdat!

Nythän Ruotsi on saanut paistatella Suomen suojaisen selän takana, aina siitä lähtien, kun de facto Ruotsin kuningas luovutti 1809 Suomen - itäisen maakuntansa - Venäjän silloiselle tsaarille, jonka omistama Suomen Autonomia alkoi .. , sen muuten kestäen pidemmän aikaa kuin koko meidän itsenäisyystaival, joka sekin sai ensimmäisen siunauksensa Neuvosto-venäjältä - ensimmäisellä meille suodulla itsenäisyystunnustuksella 4.1.1918.

Nykyään olemme antaneet suuret palat itsenäisyydestämme EU-Brysseliin - meidän edustaen noin vajaata kahta prosenttia EU-päätöskyvystä. Nyt natouskovaiset veisivät vielä viimeisenkin itsenäisyysrippeen - Naton päämajaan, jos ruotsalaisia nyt komppaisimme - näinkö?


..

EKSTRA

~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008780985.html -, otskointuna näin - kirjoittajana Hs-toimittaja Sami Sillanpää


"

Toukokuussa 1808 Ruotsin armeija antautui Helsingissä. Ruotsille siitä seurasi Venäjän kanssa pitkä sotimattomuuskausi, joka jatkuu edelleen. Kiitos Suomen.

"


..

EKSTRA 2

Lapinsota 1944-45

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/lapin-sota-1944-45-ja-poltettu-maa.html   - 

..
68253


..

|  23  TIEDE  133  |  76  SUOMI24  306  |  VU Vapaa sana  |  FB BLOG  |  FB  |  Twitter  |


..

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: torstai 2. kesäkuuta 2022 16:58

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; jouko.juonala@is.fi

Kopio: matti.vanhanen@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; iiris.suomela@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Ruotsalaiset haluavat Lapin Naton päämajan haltuun


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: torstai 2. kesäkuuta 2022 17:50

Vastaanottaja: annika.saarikko@vm.fi; anna-maja.henriksson@om.fi; ville.skinnari@formin.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu

Kopio: ben.zyskowicz@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; heidi.hautala@europarl.europa.eu; jyrki.katainen@sitra.fi; mika.niikko@eduskunta.fi

Aihe: II: Kansalaiskirjoitus: Ruotsalaiset haluavat Lapin Naton päämajan haltuun


..