maanantaina, joulukuuta 26, 2022

Esko Aho on oikeassa - on avoimin tosiasiat tunnustavin silmin liikkeellä!

cn |2421|379394|zx

.


Kirjoittaja Kiinassa vuosituhannen alussa


***


..


-umpiot avautuivat pääministeriyden ja keskusta-riippuvuuden päättyessä!

[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009181414.html -, HS-otsikoituna näin:
"
Ihmiset eivät ymmärrä paria asiaa, sanoo Esko Aho"*
-toimittajana Veli-Pekka Lehtonen]



.. ihmiset eivät keskimäärin ymmärrä Kiinan suuruutta, historiaa kuin tapojakaan; siellä on esimerkiksi meille jokaiselle noin 250 ystävää, kaveria, toveria tai mahdollista ostajakandidaattia meidän erikoistuotteille ja palveluille, jotka voisivat kiinalaisia kiinnostaa, ..

.. jos ymmärtäisimme olla sekaantumatta muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin - kuten kiinalaisten TaiwanTiibet, Hongkong ja uiguurialueiden erityisyyksiin --

- kiinalaiset eivät sekaannu, ja toivovat ettei heidänkään omiin juttuihin sekaannuta ja arvostella - usein täydestä ymmärtämättömyydestä.



Kiina on eräs maailman vanhimmista kulttuureista [ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri - ], ja juuri vanhin yhtäjaksoisena korkeakulttuurina mitattuna - tuhansia vuosia vanha ja edelleen muun muassa kungfutselaisuuden perinnesiivellä eletään sitä omaa kiinalaisuutta - väritettynä uteliaisuuden tuomalla muun maailman "matkimisella".

Ehkä tunnetuin uteliaisuusmatka on tehty ja vielä jonkin aikaa tehdään aiemman Kiinan suurmiehen Deng Xiaoping' in kehotuksesta:

"Menkää ja rikastukaa", josta käynnistyi tie kohden jättimäistä ympäristöjälkeä kuin suuruutena ja vaikuttavuutena |E maailman suurimpana taloutena - bkt/PPP (IMF 2015 ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 - ) - jolloin Kiina ajoi ohi Yhdysvaltojen, ollen myös tänä maailman suurin vientivaltio ja maailmantehdas.
.
|Ehttps://www.hs.fi/talous/art-2000008866256.html -, otsikoituna näin: "Kiina on ollut pitkään maailman­talouden suurin veturi, mutta tunnetun professorin mukaan nyt edessä on ”vaikea ongelmien aika”" -toimittajana Mari Manninen.
.

Kiinalaiset edustavat yhdessä intialaisten kanssa noin 2,8/8,0 osaa koko tämän päivän ympäristöongelmaisesti yhteisen Pallomme ihmispopulaatiosta ja tämä on ehkä se suurin vaikute muuttaa maailmaa tasa-arvoisemmaksi - pohdiskeluksi kuka/ ketkä saavat kuluttaa ja miten paljon haitallista ympäristöjälkeä jättäen.



Kiinalaiset ovat sanoneet jo yli 10 vuotta sitten, ettei USA väkilukusuhteeltaan 0,36/8,0 voi enää yksin päättää [ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html - ] jopa määrätä (aseinkin) mitä muualla hyvinkin erilaisissa kulttuureissa tapahtuu - kiinalaisten osuushan on 1,4/8,0.

Maailmamme on muuttumassa moninapaiseksi, eikä lännen malli demokratia ideaalinaan ole välttämättä edes se paras ja huolehtivin elämäntapa ja systeemisyys huolehtia Maapallostamme -

Lännen ideaalidemokratiaa hokeva malli elää
-eikä enää ehdi korjaamaan tehtyjä haittajälkiä - nyt vaaditaan tekoja, toimia ja siihen ei enää 'eipäs-juupas' komiteamietinnöt riitä - vaan ripeät teot!

Haitallisen ympäristöjäljen negatiivinen vaikuttavuus on luotu paljolti juuri lännen kulutusmaista - EU' sta ja Yhdysvalloista, jos hoksaamme katsoa kumuloituvuutta |2 ja per asukas ajattelua |3 elon oikeudenmukaisuutena kuluttaa ja käyttää lopulta Pallomme varantoja, jotka ovat rakentuneen "sattumien oikusta" tai jonkin meille tuntemattoman ohjelma-askelluksen virrassa vuosisatamiljoonien aikana edistämään koko biologisen elämän menoa - evoluution ohjastamana oman kuolemattomuutensa vartioimana!
.
|2https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -, Yle-otsikoituna näin:
"Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys – tutki, kuka päästöistä oikeastaan on vastuussa"
-toimittajana Seppo Heikkinen.

|3https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289 -, IL-otsikoituna näin:
"Jättiselvitys: nämä maat ovat suurimmassa vastuussa ilmastonmuutoksesta"
-toimittajana Magnus Brunnsberg.




--
Onko HS kadottanut takavuosiensa suhteellisuuden, oikeudenmukaisuuden, tasa-arvoisen uutiskäsittelyn ja mikä pahinta totuuteen intohimoisesti pyrkimisen ---
Tänään nykyinen länsimedia esimerkiksi meillä Suomessa jo suorastaan rienaa itäistä ominaisuutta katsoa, nähdä ja toteuttaa eloa omilla tavoillaan -

.. yhtenä esimerkkinä voisi olla nykyinen uutisointi kuuluisasta Korona-viruksesta, Covid-19 taudista kuin tavoista miten sitä hoidetaan tai ollaan hoitamatta.

--

Otamme tähän erillisesti Esko Ahon oivalluksiin nähden esimerkkejä HS-toimittajien (yksi Yle-toimittajuus) laukomista numero- ja iltapäivälehtimäisistä jutuista Kiinan Covid-19 -kehityksestä - herää kysymys missä journalismin hyveet tarkoitushakuisen manipulaation seasta:



A) https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009276199.html -, HS-otsikoituna 20.12. näin:
"Nollapolitiikka vaihtui roihuavaan koronaan – Näin kiinalaiset sopeutuivat" -toimittajana Mari Manninen.

HS-ote: " .. Moni kansainvälinen asiantuntija on ennustanut, että Kiinassa kuolee lähikuukausina tai ensi vuonna 1–2 miljoonaa ihmistä covidiin, mutta Kiina korostaa Kiinassa jylläävän muunnoksen olevan sangen vaaraton .. " -



..

* China Office of Finnish Industries

https://chinaoffice.fi/  - 

info@chinaoffice.fi



--
98628




|  120  SUOMI24  375  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |




.



Kiinalaiset ovat nöyriä historiansa edessä --- 



--


2

(1' stä: HS-ote: " .. Moni kansainvälinen asiantuntija on ennustanut, että Kiinassa kuolee lähikuukausina tai ensi vuonna 1–2 miljoonaa ihmistä covidiin, mutta Kiina korostaa Kiinassa jylläävän muunnoksen olevan sangen vaaraton .. " -)



.. nyt voimme pohtia mitä tähän merkitsee väestösuhteemme Kiinan ja Suomen välillä, sen ollen 250:1 eli jos miljoona kuolee, niin Suomessa se merkitsee noin 4000 menehtynyttä. Kuinka paljon Suomessa on kuollut Koronaan - viimeisen vuoden aikana ja kokonaisuutena? Tietääkö toimittaja Manninen? Keitä nämä "kansainväliset asiantuntijat" ovat? Onko nykyinen Korona-variaatio Suomessa "melko vaaraton"? Entä miten nykyiset paljon mainostetut Korona-rokotteet purevat meillä Suomessa uusimpiin Korona-versioihin?



B) https://yle.fi/a/74-20009826 -, Yle-otsikoituna 21.12. näin:
"“Valtava määrä kiinalaisia kuolee muutaman kuukauden sisällä” – Kiinan koronaepidemia räjähti, asiantuntijalta karu ennuste"
-toimittajana Sakari Nuuttila.

Yle-ote: " .. – On selvä, että valtava määrä kiinalaisia kuolee muutaman kuukauden sisällä huonon rokotuskattavuuden takia, Luova sanoo .. "

.. tässä kohdin voimme katsoa kuinka paljon on meillä kuollut koronaan tai sen jälkiversioihin viimeisen 12 kuukauden aikana ja arvioida miten kuolo korjaa satoa seuraavien 12 kuukauden aikana. Jos meillä kuoli Koronaan nyt päättyvänä vuonna 2022 vaikkapa 1700 ihmistä - merkitsee se suhteessa Kiinaan lukua noin 425 000 ja jos Suomessa kuolee Koronan jälkiversioihin seuraavien 12 vuoden aikana vaikkapa 850 henkilöä - tarkentuu se Kiinassa vastaavasti noin reilua 200 000 menehtynyttä.

Aika näyttää sitten todelliset luvut. Turun yliopiston Kiinaan erikoistunut yliopistolehtori Outi Luova' kin ymmärtänee nuo luvut ja suhteellisuudet, mitä on 5,5 miljoonan yhteiskunta kuin mitä se on 1400 miljoonan yhteiskuntana. Luova ymmärtänee senkin, että nykyiset läntiset Korona-rokotteet eivät enää pure kovinkaan hyvin nykyisiin Korona-versioihin.



C) https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009289100.html -, HS-otsikoituna 24.12. näin:
"Mediat: Kiinassa lähes 250 miljoonaa korona­tartuntaa kolmessa viikossa"
-toimittajana Pekka Mykkänen.

HS-ote: " .. Financial Times oli saanut tiedot kahdelta nimettöminä pysyttäytyneeltä asiantuntijalta. Heidän mukaansa Kiinan tartuntatautiviraston varajohtaja Sun Yang oli kertonut tartunta-aalloista keskiviikkona pidetyssä kokouksessa [250 miljoonaa tartuntaa .. mikähän on ollut aikajänne? ] .. "

.. Jos pohdimme nimettömyyttä henkilöinä, jotka ovat kuulleet nimetyn henkilön kertoneen - onko tuo asia- ja vastuujournalismia tiedon siirron suhteen? Ei ole - mutta jos katsomme asiaa "aikuisten oikeasti" -

.. niin voimme pohtia onko Korona-kauden aikana Suomessa saanut tartunnan kuinka moni - jos vaikkapa 1,5 miljoonaa olisi saanut kaikkinensa Suomessa tartunnan - merkitsisi se Kiinassa lukua 375 miljoonaa .. 

Niin, numeroita on kiva pyöritellä, mutta taitoa on ymmärtää mitä merkitsee väestösuhde Suomeen nähden Kiinasta merkitsee - sen ollen 1:250, siis jokaisella suomalaisella on noin 250 kiinalaista ystävää, kaveria tai toveria - miten vaan. Se kuitenkin tiedetään, että jokaisessa kodissa Suomessa on jo kymmeniä esineitä Kiinassa valmistettuina.



D) https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009289613.html -, HS-otsikoituna 25.12. näin:
"Ympyrä sulkeutuu Kiinassa, kun pimittelynä alkanut pandemia päättyy emävalheisiin"
-toimittajana jälleen HS' n "kiina-asiantuntija" Pekka Mykkänen.

HS-ote: " .. Hillitymmän brittiarvion mukaan uusia tartuntoja olisi maassa päivittäin runsas miljoona ja kuolemia olisi noin 5 000 päivittäin .. "

.. jos oletamme noiden epävarmojen brittiarvailujen olevan totta, olisi se meille suhteutettuna luvuiltaan nämä: 4 000/päivä ja 250/päivä. Kiinassa Korona sulki aiemmin valtion ja Korona kuolemia oli vähän - hyvin vähän. Kiinan hallinto oli valinnut kriittisinä aikoina kansa edellä linjauksen - kuolemia yksinkertaisesti estettiin. 

Nyt kun meilläkin on havaittu uusien Korona-versioiden olevan hillitympiä tappajia, on aika raottaa porttia ja päästää kansa töihin, jotta länsi saa tuotteensa, tavaransa ja komponenttinsa. Kyllä Suomessa tiedetään Korona-menetykset päivittäin, jopa käyränä, jossa esitetään tartunta- ja kuolintilastot per päivä janana - koko esiintymisajalta!



E) ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009296658.html -, HS-otsikoituna 28.12. näin: 

"

Tutkija: Xi rankaisee nyt korona­rajoituksiin väsynyttä kansaa – ”Saatte haluamanne ja kärsitte

" -toimittajana Matilda Jokinen.


HS-ote: " .. Rajoitusten purun jälkeen virus on lähtenyt leviämään nopeasti. Asiantuntijoiden mukaan koronatautiin voi lähitulevaisuudessa kuolla yhdestä kahteen miljoonaa kiinalaista. .. " 


.. jos tässäkin muistaisimme mittasuhteen 1:250 - eli jos vaikkapa miljoonia, ehkäpä kahta miljoonaa kohtaisi Kiinassa koronakuolema x - ajan kuluessa - niin se tarkoittaisi Suomen osalta noin 8000 menehtynyttä suomalaista - Matilda, oliko tämä uusi näkökulma Sinulle?


* 



.



"

Suomessa kuolee lähes 40 koronan saanutta ihmistä joka päivä


" -toimittajana Ville Mäkilä.

PS. Tuo 40 merkitsee Kiinassa lukua noin 10 000!



*







--


3

Eiköhän nuo Korona-jutut (2-osa) nyt riitä ja voimme vain ihmetellä HS-toimittajien riekkumista asiassa, jossa emme pääse "rintarottingilla pöyhkeilemään" sen kummemmin kuin muutkaan - ehkä vähän paremmin kuin esimerkiksi Yhdysvallat tai jokin muu väkirikas länsivaltio.

Miksi HS entisenä asiamediana on päätynyt kilpalaulantaan numero- ja iltapäivälehtien kanssa - kisana lukijoista, mutta miten informoiden, manipuloiden ehkä jopa propagoiden?

Mihin on kadonnut aito journalismi, se laadun ymmärrys kuin puolueettomuus ja asiakeskeisyys tiedon siirrossa kansalaisillemme?

Ovatko toimittajatkin kiihdyksissään mukana idän ja lännen välisessä vastakkain asettelun kirityskisassa |e, kun joka "lähdöstä" on leivottava jokin mediaräkytys maailmalliselta ihmispopulaatioenemmistöltä,

.. kun länsi käy omaa kamppailua olemassaolostaan "kukkulan kuninkaana" muuttuvassa maailmassa, joka muuttuu yhä moninapaisemmaksi ja huomioon ottavien arvotekijöiden hyväksyen kunkin itsellisen ja itsenäisen omat asiat oikeasti heidän omikseen ja näin niihin ei enää sekaannuta ja sotkeuduta, kuten vielä tänään - lännestä, jopa asein hyökkäillen.
.
|ehttps://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy -
|ehttps://keskustelu.suomi24.fi/t/17356994/moniarvoinen-maailma---aika-lopettaa-vastakkainasettelu -
.

Arvon toimittajat tietävät sotimistaajuudet vuosina 2001-21 ja mikä maa on monissa valtioissa käynyt omia luvattomia hyökkäyssotiansa -lähinnä kehitysmaissa, aiheuttaen satojen tuhansien siviilein suoran ja epäsuoran kuoleman. Tuota US-hyökkäyssotien listaa ei tässä tarvinne uudistaa -

.. kyllä tapahtumia seuraavat toimittajat sen tietävät, mutta eivät kirjoita, puhu tai muuten pidä esillä


Mistä mediapooli saa ohjeensa - kuka toimittajista uskaltaa kertoa?


.




Suomen presidentti Sauli Niinistö oli ensimmäinen läntisen valtion johtaja, joka sai kutsun vasta valitun Kiinan presidentin Xi Jinping' in luokse - se oli merkittävä kädenojennus Suomelle - ymmärsiköhän Sauli tämän käden ojennuksen .. ?


**




--
Entinen pääministeri Esko Aho tietää mistä puhuu -

.. hänet on kieritelty niin syltyssä kuin savessa, ja ymmärtää pienuuden ja suuruuden kuin vaikuttavuuden peruslait. Samoin aiempi Suomen kunnioitetuin presidentti Urho Kekkonen oivalsi paasikivimäisesti viisauden alkavan tosiasioiden tunnustamisesta.



Viisautta on hoitaa omat asiat ja olla tänään sekaantumatta muiden itsenäisten omiin asioihin

Hoidetaan omamme, ja vielä vähän paremmin kuin lupaamme -

.. näin olemme erityisessä asemassa, mihin Esko Aho selvästi pyrkii - räksyttämättä asioita, joille me emme mahda yksinkertaisesti mitään.

Parhaimman esimerkkimme annamme sekaantumattomuudella, tarjoten vain omaa osaamista tilaajan etujen mukaisesti ja luvatusti hoitaen - tämä hidas tie saattaa herättää kiinnostusta ja tehdä jopa muutoksia suurempienkin mielissä - on kyse hitaiden muuttujien periaatteista, joiden osalta pienikin voi lopulta olla suurta!

Arvostus kasvattaa pienen suureksi ja kunnioitetuksi ja näin mekin saatamme jossain ajan jatkuvuudessa olla kokoamme vaikuttavampia.

Nykyinen lännettynyt tie ja tietoistahdoton ajautuma USA' n etupiiriin vie meitä yksinkertaisesti tuhoon. Meillä ei ole varaa 1941-uhoon ja sellaiseen käyttäytymiseen, mistä emme edes ymmärrä nyt vaikkapa tässä Kiinan periaatteita elää, vaikuttaa ja lopulta tehdä asioita, jotka oikeasti vaikuttavat meihin kaikkiin -

-- katso tässä kohdin tämä https://yle.fi/a/3-10668517 - Yle-otsikoituna näin:
"Maapallon kasvipeitteinen ala kasvaa – tutkijat ihmeissään Kiinan ja Intian saavutuksista"
-toimittajana Yrjö Kokkonen.



Nyt saa miettiä, mitä tarkoittaa toimintana Kiinan päätös ratkaista omat ympäristöongelmansa vuoteen 2049 mennessä!



--
EKSTRA I
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/08/kiinalainen-viestinta-leviaa.html -

--
EKSTRA II
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/07/kiina-tasapainottaa-maailmaamme-yhden.html -

--
EKSTRA III
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ingressiltään näin:
"Venäjästä on kaikessa hiljaisuudessa tulossa maailman ruokatuotannon megatekijä, kirjoittaa Hanna Loikkanen kolumnissaan."

.. ja ylläolevaan lisäkommentti täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/nalka-voi-yllattaa-yltakyllaisyyden.html -

--
EKSTRA IV
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/lannenmiehelle-vaikeaselkoinen-kiina.html -




PS. 

Yllättävä kommentti Suomi24 - keskustelupalstalta:

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17682201/esko-aho-on-oikeassa---on-avoimin-tosiasiat-tunnustavin-silmin-liikkeella!#comment-118265646


"Venäjä pärjää suuruutensa vuoksi; sillä on eniten maapinta-alaa, monin osin eniten raaka-aineita ja energian lähteitä. Unohtamatta hiilinieluja.


Aho ja Kiina oivaltavat tämän.

Siksikin Aho voisi olla Kiinan ja Venäjän välillä lähettiläs, sillä Suomen poliittinen johto on sotkenut niin Venäjään kuin Kiinaan välinsä!" -anonyymikirjoittaja






.

Kirjoittaja





--










Ilkka Luoma

https://www.ymparistoteollisuus.com

https://www.facebook.com/first.ilkka 

https://twitter.com/ilkkaluoma







e23:12e


9 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: perjantai 30. joulukuuta 2022 11:40

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi; info@chinaoffice.fi

Kopio: antti.rinne@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; satu.hassi@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; kai.mykkanen@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Esko Aho - Suomi-lähettiläs Kiinan ja Venäjän välille -eduksemme!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: perjantai 30. joulukuuta 2022 11:45

Vastaanottaja: sanna.marin@vnk.fi; annika.saarikko@vm.fi; li.andersson@minedu.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi

Kopio: ville.skinnari@formin.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; eeva.kalli@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; Anu Ubaud

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Esko Aho - Suomi-lähettiläs Kiinan ja Venäjän välille -eduksemme!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: perjantai 30. joulukuuta 2022 12:12

Vastaanottaja: jyrki.katainen@sitra.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; Pekka Mykkänen; pekka.visuri@kolumbus.fi

Kopio: jyrki.kallio@fiia.fi; matti.pesu@fiia.fi; matti.nojonen@ulapland.fi; mikael.mattlin@utu.fi; Magnus Ehrnrooth; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Esko Aho - Suomi-lähettiläs Kiinan ja Venäjän välille -eduksemme!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: perjantai 30. joulukuuta 2022 12:25

Vastaanottaja: Mari Manninen; kirsi.crowley@yle.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi

Kopio: seppo.varjus@is.fi; olli.rehn@bof.fi; Olli Waris; Timo Haapala; merja.kyllonen@eduskunta.fi; jyri.hakamies@ek.fi; antton.ronnholm@sdp.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Esko Aho - Suomi-lähettiläs Kiinan ja Venäjän välille -eduksemme!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähetetty: perjantai 30. joulukuuta 2022 12:49

Vastaanottaja: yrjo.kokkonen@yle.fi; matilda.jokinen@hs.fi; outluo@utu.fi; sakari.nuuttila@yle.fi

Kopio: mikko.karna@eduskunta.fi; mikko.hautala@formin.fi; mikko.kinnunen@eduskunta.fi; mikko.mannikko@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Esko Aho - Suomi-lähettiläs Kiinan ja Venäjän välille -eduksemme!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

VI e-mail:

Lähetetty: perjantai 30. joulukuuta 2022 12:55

Vastaanottaja: antti.kurvinen@eduskunta.fi; erkka.mikkonen@yle.fi; kimmo.kiljunen@eduskunta.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; arto.luukkanen@perussuomalaiset.fi; tytti.tuppurainen@vnk.fi

Kopio: esa.koivuranta@yle.fi; pekka.hakala@hs.fi; pekka.aittakumpu@eduskunta.fi; Eero Paloheimo; a-studio@yle.fi; Pasanen, Inkeri; arto.pirttilahti@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Esko Aho - Suomi-lähettiläs Kiinan ja Venäjän välille -eduksemme!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

VII e-mail:

Lähetetty: perjantai 30. joulukuuta 2022 13:15

Vastaanottaja: jari.eloranta@helsinki.fi; anna.kontula@eduskunta.fi; anna-maja.henriksson@om.fi; anna-liina.kauhanen@hs.fi; timo.jaatinen@metsateollisuus.fi

Kopio: saara.aholainen@hs.fi; antti.herlin@kone.com; timo.heinonen@eduskunta.fi; timo.pa.miettinen@helsinki.fi; leena.meri@eduskunta.fi; johannes.koskinen@eduskunta.fi

Aihe: II: Kansalaiskirjoitus: Esko Aho - Suomi-lähettiläs Kiinan ja Venäjän välille -eduksemme!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

VIII e-mail:

Lähetetty: perjantai 30. joulukuuta 2022 14:50

Vastaanottaja: jukka.huusko@hs.fi; heidi.hagelin@iltasanomat.fi; harry.harkimo@eduskunta.fi; Saramo Jussi; pirjo.auvinen@yle.fi; teuvo.hakkarainen@europarl.europa.eu

Kopio: tuija.pallaste@hs.fi; jussi.niinisto@kannus.fi; jussi.pesonen@upm.com; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi; arkady.moshes@fiia.fi; tuula.haatainen@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Esko Aho - Suomi-lähettiläs Kiinan ja Venäjän välille -eduksemme!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IX e-mail:

Lähetetty: perjantai 30. joulukuuta 2022 17:24

Vastaanottaja: Risto E. J. Penttilä; martti.j.kari@jyu.fi; mika.lintila@tem.fi; arja.juvonen@eduskunta.fi; sinikukka.saari@fiia.fi

Kopio: antti.kaikkonen@eduskunta.fi; antti.heikinmatti@yle.fi; elina.lappalainen@hs.fi; Ahtonen Juha

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Esko Aho - Suomi-lähettiläs Kiinan ja Venäjän välille -eduksemme!


..