perjantaina, joulukuuta 09, 2022

II - Entä jos kaikki velat nollataan?

ii |2399|376459|cx

.


Grafiikka täältä ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/suomen-hyva-herraonni-kaantyi-80-luvun-jalkeen/


Ote: " .. Yhteenvetona totean, että tästä listasta ei löydy yhtään sellaista pääministeriä, josta voisi sanoa, että olipa hyvä herraonni. Peruutuspeiliin katsomalla joudun vetämään itseäni yllättävän johtopäätöksen, että ykköseksi nousee Vanhanen, jonka aikana valtionvelka pieneni absoluuttisesti ja suhteessa bruttokansantuotteeseen. Hänen jälkeensä on ollut vain katastrofaalisia esityksiä ja siihen joukkoon lukeutuu myös Aho. Lipposen kunniaksi on sanottava, että hän selvisi istuvana pääministerinä jatkokaudelle samoin kuin Vanhanen. .. "


***


..


[U] - Olemme itsekin lainassa täällä – keneltä tai mistä? **]

Elämme edellisten molekyyleillä ja atomeilla – jokaisella hengenvedolla vedet muutamia happiatomeja, joita elääkseen käyttivät esimerkiksi jo Kleopatra ja Galileo Galilei. Ihmiset sieluineen tulevat - menevät ja laina-atomit pysyvät. Olemme siis lainaolijoita.

.

! Reaalimaailman verrannollisuus - vastuunkantona - KULTAKANTA !

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/takaisin-kultakantaan-setelit-ja_66.html

.



Maksammeko elämästämme korkoa?

Eräs tunnettu talousviisas pohti vakavasti kysymystä, jossa talousmaailman kaikki velat nollattaisiin – mitä tapahtuisi, kuka hyötyisi ja kuka häviäisi? Velka mitataan rahassa – harvemmin materiaaleina -pl. kultakanta. Rahassa mitattava velka on helposti nollattavissa. 


Miten ylijäämäänsä lainanneille korvattaisiin menetykset, vai ovatko ne edes menetyksiä [fil.]



Paljon velanantoa on myös synnytetty tyhjästä!

Kaikissa tilanteissa olemme velkaa biosfäärille/ hiilielämän maapallolliselle elonkehälle –


 ..  nimenomaan biomaterialainoista, joita muuntelimme yhä suuremmalla määrällä energiaa ja samalla heikentäen muun biomassan eloa ja lisääntymistä. Tässä on koko olevaisuuden rasiteyhtälön perusmuuttujat – olemme rikkoneet biomassojen vuosimiljoonaiset keskinäissuhdekaavat!


Velanotolla on mahdollistettu nykyinen talouskasvu,

joka onkin siis näennäistä ja lainaa toisaalta. Tuo laina maksetaan aina takaisin – kun se luonnolta on lopulta otettu. ”Rahalla saa ja hevosella pääsee”, on tunnettu sanonta. Kuitenkin nykyinen talous on olemassa olevien resurssien edestakaisin pyörittelyä, muuntelulla, joka lopulta käy ylivoimaisen hankalaksi itse evoluution ohjastamalle biosfäärin biodiversiteetille (=monimuotoisuudelle).



Ostamme velalla so. toisen tekemällä työllä,

josta on jäänyt ylijäämää velkaosan verran – materiaaleja, energiaa, palveluita ja luontorakenteita, vaikka esimerkiksi eloa tuottava maa ei meille yksinomaan kuulu. Velka on ostovoiman siirtoa – kiihdyttäen materiamuutoksia ja energiankäyttöä. Nyt emme ota kantaa työnteon tai tekemättömyyden moraaliin.

..
Entä, jos tosiaan nollaamme kaikki rahalliset velat – koko maapallolta?

Samalla meidän pitäisi yhtenäistää - "kryptauttaa" valuutta yhdeksi ja tasaistaa ansainta samasta työstä ostovoimaltaan samanarvoiseksi – kaikissa valtioissa. Näin syntyvä todellisen niukkuuden jako tasaistuisi ja se onkin jo sotia aiheuttava tekijä, koska pidämme kiinni saavutetuista eduista ja näyttää olevan selvää, että toisilla pitää olla enemmän – elämmehän kilpailutekijänä näyttö- ja vertailutaloutta.

-- 


Yllättävä tietoisku!


Näinköhän samalla maksaisimme aikuisten oikeasti velkaamme meitä kaikkia elättävälle luontoympäristölle - biologiselle moniarvoisuutta ja reviirillistä yhtenäisyyttä harrastavalle luontobiologialle? [!] ..|E


--
Miksi syntyi raha, miksi syntyi lainananto ja lopulta pankit,

joiden toimintamallit ovat kehittyneet tekemään rahaa so. säädeltyä ostovoimaa voittotavoitteella, ilman mitään verrantoa reaalimaailmaan. Reaalimaailmalla tarkoitetaan vastikkeellisuutta johonkin mittamateriaaliin – kuten se oli aikanaan vaihtosuhteena kultaan. Sanotaankin, että ”raha tulee rahan luokse”.

.

TIETOISKU! Onko USA:n liittovaltio kroonisessa selvitystilassa?http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html -

.


Mittaamme itseämme muihin muun muassa varallisuudella,

siis omaisuudella, mitä olemme saaneet hankittua mitä erilaisimmilla tavoilla – moraaliakaan aina tunnustamatta. Elämän arvokkuus on materialisoitunut, ja tätä kehitystä on edesauttanut jopa katteeton velanotto (seteliselkärankainen tyhjästä nyhjäisy), kun lainanantajat ovat ottaneet riskejä – hamutessaan myös löysälle toimettomalle rahalle lisätuottoa.


Velka on myös ylijäämää, jota ei itse velanantajana haluta kuluttaa ostamiseen

Velanannosta on syntynyt elinkeino, jossa ei ole mitään tekemistä luontoreaaliteettien kanssa. Lainapaperissa on vähän vitamiineja kuten niitä ei ole seteleissäkään. Me siis haluamme näyttöefektiä esitettävänä ostovoimana ja sen käyttönä. 


Itse luontobiologia ei ole velkaa koskaan kenellekään - lopulta. On myös huomattava ihmiskunnan olevan perusrakenteiltaan itse osa tätä luontobiologiaa!



Velka lisää tätä maskuliinista tuntoa – olemme ikään kuin erottuvia muista ”vähävaraisemmista” -jotenkin kykeneväisempiä. Puhumme näyttö- ja vertailutaloudesta, jota kirittää jatkuva poliitikkojenkin harrasta kasvuhokema.


Lopulta kaikkien velka nollautuu viimeisellä matkalla viimeiseen asuinsijaan – hautausmaalle

Perintönä voi jättää velkaa, tosin sen lainvoimaisuus ei aina päde – ellei perijän nimi ole velkapapereissa. Perintö voidaan ulosmitata velkojen maksamiseksi ja jos varallisuutta ei ole, niin velat jäävät lopullisesti maksamatta.



Pitäisikö materiaaliset ja ostovoimaiset perinnötkin kieltää?

Saammehan perinnöksi sen tärkeimmän ilman rahallista velkaa – geenit, ja rakennekaavat, jotta meistä syntyisi ”loputtoman elämän jatkajia” *] - laina-atomeilla suurien tähtien räjähdyksistä! **]

.

*] Kirjoituksia mitä on seurannut kun materialismi, sen tavoittelusta johtuva häiriintyneisyys ja ymmärtämättömyys ovat johtaneet – emme ole ymmärtäneet mitä on biosfäärin yhden elämän filosofia ja jatkumo, jossa kuolemaa seuraa jatkuva elämä --

.

|E Kiina on maailman suurimpana valtiona luvannut hoitaa kaikki ympäristöongelmansa vuoteen 2049 mennessä - onko se liian myöhään, jää vain nähtäväksi. Mutta todellisuudesta kertoo hyvin tämä seuraava linkki ~ https://yle.fi/a/3-10668517 - , josta käy ilmi erinomaisesti eräs kiintoisa piirre - Kiina vihertyy!



Resurssiymmärtämätön kasvuhuuto
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136865-resurssiymmartamaton-kasvuhuuto -

Kemikalisoituneet ihmiset
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136809-kemikalisoituneet-ihmiset -
Pienen Eerikan hätähuuto!
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136731-pienen-eerikan-karsimysnaytelma -

.

**] Supernovat synnyttivät ne atomit, jotka toivat meille loputtoman elämän paetakseen joskus lähtökohtiinsahttp://fi.wikipedia.org/wiki/Supernova - [wiki]

.

täältä ovat perimmäiset lainamme lähteneet!


...

e


.



Grafiikka löytyi täältä ~ https://www.salkunrakentaja.fi/2018/04/budjettialijaama-seuraukset-usa/ -

 

Ote: " .. Ronald Reaganin aloittaessa Yhdysvaltojen presidenttinä vuonna 1980, maalla oli velkaa 30 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Sen jälkeen on velkataakka paisunut rajusti, ja nyt velan määrä on ylittänyt 20 biljoonan eli 20 000 miljardin dollarin rajapyykin. Suhteessa bkt:een velkaa on jo selvästi yli 100 prosenttia .. "


*



.

|  40  SUOMI24  279  |  36  TIEDE  116  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |





.




" .. [USA' n] Kokonaisvelan määrä on kivunnut jo 14,15 biljoonaan dollariin, käy ilmi New Yorkin Fedin tilastoista .. "

*


--
94615


..

Ei kommentteja: