torstaina, toukokuuta 12, 2022

Miksi suomalaisilta estettiin nato-kansanäänestys?

 |2272|345378|00000|c


Kuva: ~ https://www.ess.fi/paakirjoitus-mielipide/4467436 - oteeltaan todettuna näin: 

"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toisti viimeksi perjantaina politiikan toimittajien tilaisuudessa kantansa, jonka mukaan Nato-päätös olisi niin merkittävä ratkaisu, että sen tulee nauttia legitiimisyyttä kansan silmissä. Muuten yhteiskuntarauha voi vaarantua."


***


PROLOGI

YLE-toimittaja Jussi Virkkunenhttps://yle.fi/uutiset/3-8916053 -, otsikoituna näin: "Suomi ei voi hakea sotilasliitto Naton jäseneksi ilman kansanäänestystä, sanoo pääministeri Juha Sipilä Ylelle. Sipilä (kesk.) kertoi keskustan olevan samalla linjalla presidentti Sauli Niinistön kanssa Nato-kansanäänestyksen tarpeellisuudesta"


..

Miksi suomalaisilta estettiin meidän oma ja ainoa tapa rehdisti selvittää kansakuntamme mielipide Natosta?


(Demokratia on kaikkien näkökulmien kuuntelua ja sen jälkeen yksinkertaisimmillaan tehdä päätös yksinkertaisen enemmistön kannattamana. Demokratian kehittyessä muodostettiin yksinkertaisen enemmistön rinnalle elementtejä, joilla turvattiin vähemmistöjen näkökulmia, johonkin pisteeseen saakka. Tuota pistettä ei tarkoin tunneta, ja siihen vaikuttaa enemmistön asennemaailma - onko näin demokratiamme jo ajelehtivassa kriisissä?)


--

Todellista demokratiaa olisi ollut järjestää kansanäänestys Natosta, sen sijasta tyydyttiin internetpaneeleihin muutaman kerran. Kansan todellista tahtoa ei uskallettu kysyä. 


Välikäsidemokratia petti äänestäjänsä

Miksi poliittiset päättäjät, jotka kansalaiset ovat valinneet edustamaan heitä - estivät kansanäänestyksen Natosta - herää hyvin vakava kysymys, sillä lopulta turvallisuuskysymyksenä Nato-asia on huomattavasti oleellisempi kuin aikanaan päätös ryhtyä Euroopan Unionin jäseneksi, joka muuten sekään ei mennyt rehtien kaavojen mukaisesti |1.

.

|1 ~ https://jontikka.blogspot.com/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html

.


Nyt kansanäänestys korvattiin muutamalla internetpaneelikyselyllä!

Internetpaneelit* ovat mielipidetutkimuslaitoksien ennakolta keräämiä henkilötiedostoja joukosta ihmisiä, jotka ovat suostuneet pidempi aikaiseen yhteistyöhön tehtäessä mielipidetiedusteluja lihapullien makuvertailuista ja näemmä aina natokantojen selvittelyyn asti.

Panelisteja voidaan palkita ahkeruudesta, ehkä muistakin syistä - koska tutkimuslaitokselle nuo mielipiteet ovat tärkeitä; se on näiden business. Panelistit tulevat sisään kertomaan mielipiteensä käyttäjätunnuksin ja salasanoin, jotka ovat nykyään helposti hakkeroitavissa tai luovutettavissa muille - tosin yksi tunnus voi ketoa vain kerran mielipiteensä - tai näin oletetaan.

Tässä emme ruodi sen enempää "haastattelujen", oikeastaan nettikysymysten tarkoitushakuisuutta, tavoiteasettelua kuin tapaa miten ennalta muodostetusta joukosta ihmisiä valitaan tutkimusotannaksi.

* Esimerkkitapaus 

[T-1]

..

Ratkaistaessa kansakuntamme aikuisten oikeaa näkökulmaa Natosta - jäljelle jää vain suora kansanäänestys, jossa huolellisesti ja puolueettomasti kirjoitetun johdannon ja esittelyn jälkeen asetetaan täysin neutraalit kysymykset tai kysymys - siis jätetään suuntaavuus ja johdattelu olemattomiin. Tätä olisi ollut rehti tapa kansalaisiamme kohtaan, meidän turvallisuuden tärkeimmässä asiassa ja ydinkysymyksessä.


Miksi kansanäänestystä ei suotu suomalaisille?

Perusteluna ollaan kuultu poliitikoilta ja mediasta salakavala hybridivaikuttaminen - muun muassa Pietarin trolliarmeijoiden tahoilta |2 .. 

.

|2 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/70673/west-trolling-east-trolling-nokittelua-vuorosuunnin

.

 .. mielipidevaikuttaminen Venäjältä, jonka katsotaan olevan se uhka mistä meitä on peloteltu päivästä toiseen - toistojen määrä on valtava, päivittäinen sekä monien infokanavien yhteissävelenä. 

Voidaanko tämä median yhteissävel jo tunnistaa mielipidevaikuttamiseksi, manipulaatioksi |3 (sotapropagandaksi Ukrainan sodasta) - jossa media lanseerasi hellyttävästi yhteistuumin sanonnan - Venäjän hyökkäyssota - jääkööt kansalaistemme pohdittavaksi. 

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/miksi-lantinen-media-painaa-nain.html

Sen olisi toki suonut lukijoille ja katselijoille oikeudeksi, että nuo Venäjän uhkakuvat olisi pitänyt - tässäkin - aikuisten oikeasti perustella ja kirjoittaa auki, eikä jättää ilmiötä vain uhan luomiseksi!


Mutta! Nyt on kansalaisten keskuudessa hiljalleen herännyt ajatus, sen voimistuen silmien aukeamisen tahdissa, että juuri tietyt poliitikot

 .. erityisesti kokoomuksesta |4 suorastaan lietsottiin vuosikausia natopäätöstä ilman kansakuntamme omaa tahtoa, siis kertoen ettei kansanäänestystä Natosta tarvita - siihen riittäen välikäsidemokratian päätös. 

.

|4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 - otsikoituna vuodelta 2014 näin: "Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon voidaan mennä ilman kansanäänestystä"

.[T-2].


Tähän kokoomuksen määrittämään tahtoon erehtyi nyt raskaasti myös TP Sauli Niinistö, ehkä hän olikin natoinnokas jo vuosikausien ajan, mutta äänestäjiä piti hyviä hänen saamasta erinomaisesta äänestystuloksesta ja ilmaista tahtonaan, että kansaltakin pitää kysyä |E . |F .. 

.

|Ehttps://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002903554.html -, 2016: HS-otsikoituna näin - toimittajana Eeva Palojärvi : 

"

Niinistö haluaa Natosta kansanäänestyksen

"

.

Mikä käänsi Niinistön pään?

.

|Fhttps://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c27ad2fc-9a1a-4916-8d13-68a64b7c8d30 -, 2022: Iltalehti ingressiltään näin: 

"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toteaa Svenska Ylen haastattelussa, että kansan tuki mahdollisen Nato-jäsenyyden hakemiselle on osoitettu jo mielipidemittauksissa" -IL-toimittajana Katariina Taleva.

.

Seuraavaksi mediapooli johtajanaan Helsingin Sanomat ja kansalaisten verovaroin kustantama Yleisradio ottivat kopin mielipidevaikuttajina ja kun oikeasti Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, siitä saatiin keppihevonen - luomalla uhkakuvia ja pelkoa suomalaisiin, joissa seuraavaksi varmaankin Venäjä hyökkää suomalaisten kimppuun. 

Ja nyt aikuisten oikeasti - jälleen - kuka tai ketkä kertovat millaista todellista uhkaa Venäjä on luonut Suomea ja suomalaisia kohtaan tässä viimeisen 20 vuoden aikana, jolloin Yhdysvallat kävi jatkuvaa hyökkäyssotaa kaukana omilta rajoiltaan vieraissa maissa - Afganistanista Syyriaan.


Median aikaansaama mielipidevaikutus oli ultrahybridistä, siksi laajaa, kiihkeää ja tiivistä se oli ja on - päivästä toiseen.. 

 ..niin kiihkeää, etteivät vastaavat Yhdysvaltojen 20 vuotta kestäneet hyökkäyssodat kauas omilta rajoilta (Afganistanista Syyriaan) - monilla rintamilla aikaansaaneet kuin vajaan kymmenesosan tuosta infotulvasta, mikä johdateltiin kansalaistemme uutistietoisuuteen, kun tarkastellaan sotien ensimmäisiä kolmea kuukautta verrattuna nyt uutis- ja manipulaatiotulvaan Ukrainasta! 


.

EPILOGI

Syyllistyikö näin lopulta media raskaaseen mielipidevaikuttamiseen, manipulaatioon ja jopa ukrainalaisten ja länsimaiden sotapropagandaan, jolla kiihdytettiin pelkoa Suomeen ja suomalaisille .. 

-herää hyvin vakava kysymys, kun kansakuntamme silmät ovat nyt aukeamassa natopäätösten lähestyessä - vielä ei olisi myöhäistä ottaa aikalisä - vaikkapa hallituskriisillä, jossa Vasemmisto kantaa kansakuntavastuuta ja eroaa hallituksesta ja näin kansallemme suotaisiin aikalisän aikana kansanäänestys Natosta.

Lopulta pettivätkö nyt niin tasavallan presidentti Niinistö kuin PM Sanna Marin äänestäjänsä - tekaistun hädän ja uhan edessä? Miksi kumpikaan poliittinen johtaja ei koskaan ennen tämän päivän 12.5.2022* ulostulojaan kertonut kansalaisille miten Venäjä on meitä suomalaisia uhannut - tätä emme koskaan saaneet tietää ennen heidän kantojaan Nato-innosta, josta meidän lapset ja heidän lapsensa tulevat lähes varmuudella kärsimään. Ono TP Niinistö kantamassa vastuuta hetkellä, kun asiat muuttuvat - kahden ydinasesuurvallan ollessa "kasvotusten" ydinaseineen meidän maalla - alkaen pohjoisesta - Lapista?**


..

68164


..

| 705 SUOMI24 2626 | 288 SUOMI24 A 1496 | TIEDE  | 25 TIEDE 70 | VU | FB | Vapaa sana |  FB BLOG | Twitter  | 

5 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I-email:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: torstai 12. toukokuuta 2022 13:23

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; matti.vanhanen@eduskunta.fi

Kopio: antti.kaikkonen@defmin.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; annika.saarikko@vm.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; iiris.suomela@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Miksi suomalaisilta estettiin nato-kansanäänestys?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II-email:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: torstai 12. toukokuuta 2022 13:28

Vastaanottaja: antti.rinne@eduskunta.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu; heidi.hautala@europarl.europa.eu; li.andersson@minedu.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; jyrki.katainen@sitra.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; tuomas.forsberg@helsinki.fi; timo.kivinen@mil.fi; ville.tavio@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Miksi suomalaisilta estettiin nato-kansanäänestys?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III-email:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: torstai 12. toukokuuta 2022 13:40

Vastaanottaja: anna.kontula@eduskunta.fi; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; juha.sipila@eduskunta.fi; paula.risikko@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi

Kopio: sinikukka.saari@fiia.fi; matti.pesu@fiia.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi; seija.vaaherkumpu@yle.fi; a-studio@yle.fi; anna-liina.kauhanen@hs.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Miksi suomalaisilta estettiin nato-kansanäänestys?..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV-email:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: torstai 12. toukokuuta 2022 13:57

Vastaanottaja: ben.zyskowicz@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; harry.harkimo@eduskunta.fi; ano.turtiainen@eduskunta.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; timo.heinonen@eduskunta.fi

Kopio: matti.kalliokoski@otava.fi; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi; kari.huhta@hs.fi; juha.keskinen@iltalehti.fi; jarmo.huhtanen@hs.fi; merja.yla-anttila@yle.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Miksi suomalaisilta estettiin nato-kansanäänestys?..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V-email:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: perjantai 13. toukokuuta 2022 16:31

Vastaanottaja: jenni.jeskanen@hs.fi; suvi.hautanen@is.fi; riika.tauriainen@iltalehti.fi

Kopio: elina.nissinen@hs.fi; jari.himanen@iltalehti.fi; olli.waris@is.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Miksi suomalaisilta estettiin nato-kansanäänestys?


...