tiistaina, elokuuta 14, 2018

Sauli Niinistöstä uusi Kekkonen – tavoiltaan?Luottopari - Putin & Niinistö?


Istuva presidentti sai ilokseen/harmikseen kaksi uutta kirjaa – toinen otetaan tässä ruodintaan. Sanomalehti Kalevasta eläköitynyt Risto Uimonen kirjoitti ylistyskirjan Sauli Niinistöstä [1, sisältöä pohdittiin ja analysoitiin Helsingin Sanomien toimesta ulkoisin voimin – heti kärkeen, jopa viiltävästi.

Olemmeko suitsuttajia taka-ajatuksin tai vilpittömin mielin? Kansasuosiossa uiva Sauli omii itselleen ”kekkosmaisia” piirteitä …? Kansakunnallammekin on toki omat toiveet valitulleen.

Kansalaiset Suomessa eivät ole saaneet täyttä selvitystä mikä oli kaikkinensa Niinistön rooli, kun Suomea vietiin Euroopan Unioniin ja kuinka meiltä otettiin puolisalaa – pyytämättä ja yllättäen – markka, ja tilalle ujutettiin euro, yhteisvaluutta. Ujutus oli virhe – ainakin, jos kuuntelemme talousasiantuntija Sixten Korkamannia, joka tosin samaan hengenvetoon ilmaisee, ettei eurosta voi enää erota [2.

Helsingin Sanomat otsikoi – Viikon toista Niinistö-kirjaa voisi luulla presidentinkanslian tilaustyöksi – Risto Uimonen suitsuttaa Niinistöä hengästyttävästi -yliopistolehtori Johanna Vuorelma


Ote: ” … Tuoreessa kirjassa Uimonen kuvaa presidenttiä taitavaksi, toimeliaaksi ja määrätietoiseksi presidentiksi, joka on puheissaan looginen ja johdonmukainen. Niinistö on Uimosen mukaan kiistaton ykkönen ulkopolitiikan johtajana, tarvittaessa tiukka suhteessa Venäjään ja taitava puhevallan käyttäjä, joka on ”onnistunut profiloimaan itsensä hyvien arvojen ja asioiden puolesta puhuvana sekä esimerkkiä näyttävänä mielipidejohtajana”.

Lista jatkuu: Niinistöllä on vahvoja näyttöjä aidosta julkisuuskuvasta, asioiden hallinnasta ja hyvästä pelisilmästä sekä edellytyksiä ymmärtää tavallisten ihmisten elämää … ”
...
Lukijakommentti – Ilkka Luoma: ”Istuvaa tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä ja Suomen pitkäaikaisinta presidenttiä Urho Kekkosta ei voida rinnastaa suoraan, kuin yhdessä asiassa - ovat miehiä ja mieltyivät selvästi nuorempiin naisiin, joka ei ole lainkaan synti, vaan halusta elää.

Molemmat ovat aikakausituotteita. Kekkonen oli itsenäisyysmies, jolla oli suuri tehtävä, joka toteutui vain osaksi - ETYK 1975. Niinistön suurta tehtävää EU-Brysselin varjosta emme tiedä. Sen sijaan viitteitä EU- ja Nato-kytkeytymiseen on jo olemassa [3.

Kekkonen piti Neuvostoliiton varjoa todellisuudessa loitolla, hakien sieltä liki täydet hyödyt Suomelle ja suomalaisille [4 - puolittaisena demokraattisen ja itsenäisen valtion "itsevaltiaana". Niinistön kaudella Suomi ei ole enää itsenäinen [5, tässä verkostoituneessa maailmassa [E.

Molemmat presidentit nauttivat eilen ja tänään suurta kansansuosiota. Kekkonen valittiin tässä äskettäin eräässä kansalaiskyselyssä* kaikista, myös elossa olevista presidenteistä kaikkein arvostetuimmaksi.
[* ~ https://www.ksml.fi/kotimaa/Nyt-se-on-tutkittu-Kekkonen-arvostetuin-presidentti/1091503 -

Kekkonen oli myös monien mielissä viilto myllykirjeiden saatossa. Kekkosen hautapaadessa on myös kynnöksen viilto kuvaamassa kesken jäänyttä työtä - tuota työtä Niinistö ei kykene viemään loppuun kuin täyden ihmeen voimalla.

Niinistön työn jatkajaa emme tiedä, mutta Kekkosen työn jatkaja on yhä olemassa! [6

Luottaisinko tuohon Sauliin? -TrumpElämme Niinistön aikaa ja kansakunta kaipaa vahvaa johtajaa

Media maalaa jatkuvasti uhkaa ja pelotetta idästä [7 ja pelastusta lännestä. Miten istuva presidentti taiteilee tässä vastakkainasettelun [8 mediamaailmassa, kun kansalaisemme taas ovat oivaltaneet olomme idän ja lännen vedenjakajalla [9, jossa perintömme tulee niin lännestä kuin idästä [10.

Suomi on demokratia, sen todistaa suora kansanvaali presidentistämme – Sauli sai historialliset äänet hänen viimeisestä presidenttivaalista – nyt onkin lopulta kysymys, kuka jatkaa hänen älykästä välittäjän roolia [11 täältä sotilaallisesta liittoutumattomuudesta [12 – idän karhun vierestä, joka voi olla meille vielä uudelleen kaupallinen pelastus – jos oikein yritämme osata suurvaltapuolueettomuuden politiikkaa


Viitteet:
[1 Risto Uimonen: Sauli Niinistö – tasavallan presidentti. WSOY. 411 s.
.
[10 ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ – FB_SJE – suomalaisuuden juurien etsijät - asiantuntija-artikkeleita
.

EKSTRA
Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana” -mielipidekirjoitusotsikko Kaarlo Nordlund [HS-Mielipide]
...


Tähän väliin Sauli välittäjäksi! Trump &XiIlkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 176951

DOC niinisto_kekkonen_14082018.doc – OpenOffice Writer
PVM 14082018

577_5681 | 09:35_10:08

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Toimittaja Nurmi on oikeassa, ei Sauli Niinistö Fortumin painostanut, vaan opasti Firtumin johtoa paasikivimäiseen reaalimaailmaan huomaamaan olomme idän ja lännen vedenjakajalla. Myös kaupallisesti ajatellen Niinistön toimintamalli oli oikea - lisäksi Venäjältä vesivoimaomistuksen siirtyminen Fortumille säilyi mahdollisuutena. Niinistö toimi oikein ja Nurmi teki oikeat havainnot. Missä vika? Suomi tarvitsee Hanhikiven hiilidioksittoman ydinvoimasähkön ja suopeat suhteet Venäjän energiatoimituksiin! Samalla suhdetoiminta muutoinkin säilyi itäiseen rajanaapuriimme käyttökelpoisena ja hyödyllisenä meille.

...
~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/201808152201140170_pi.shtml -

"Kohutun Niinistö-kirjan toinen kirjoittaja Lauri Nurmi Ylelle: ”Joku käänsi Fortumin pään - se jokin oli tietoisuus, jonka presidentti oli tuonut keskusteluun”

torstai 16.08.2018 klo 7:13
Nurmi sanoi A-studiossa, ettei heidän kirjassaan ole väitetty tasavallan presidentin painostaneen ketään. ... "

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Presidentti Sauli Niinistö toimi taustalla kohteliaan ja pintapuolisen kekkosmaisesti. Kekkonen olisi vienyt asian loppuun ja vesivoima olisi siirtynyt Fortumille Hanhikiven "pelastamisesta". Hanhikivi on Suomelle välttämättömyys hiilidioksittoman sähkönsä vuoksi + se ylläpitää suopeita energiayhteyksiä Venäjälle. Niinistö on toiminut oikein, vaikka olisi ystävällisesti kertonut todellisuuden Fortumille. Niinistöllä on kansan suuri tuki ja hän ymmärtää asemamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Lisäksi Sauli on kirkkaasti perehtynyt paasikivimäiseen reaalimaailmaan. Saulille pisteet 6-0.

...
~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/201808172201140225_pi.shtml -

" ... Niinistön väitettiin tehneen pääministeri Juha Sipilälle (kesk) ja pörssiyhtiö Fortumin hallituksen puheenjohtajalle Sari Baldaufille tiettäväksi, että Suomen ja Venäjän valtiolliset suhteet olisivat vahingoittuneet, jos Fortum ei olisi pelastanut Rosatomin ja Fennovoiman ydinvoimalahanketta. Samalla olisivat vaarantuneet Fortumin miljardiomistukset Venäjällä ... "

.