sunnuntaina, joulukuuta 16, 2018

Yllättäen olemme demokratian yhteisökriisissä!


Tänään EU-Eurooppa kiehuu – britit eroavat |1, se alkaa olla tosiasia. Ranskalaiset keltaisenaan kapinoivat – hätäpäissään Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi 100 euroa kuussa, lisää – vähäosaisille |2 – median mukaan Venäjän trollaamisen ansiosta? |3 Tyytyvätkö keltaiset? Vieläkin pahempaa – Länsi käy jo täyttä vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Itää vastaan |4 – eikä tämäkään riitä ---

Maapallo tukehtuu. Gaia kuumenee [5 – jäähdyttelemmekö keskimäärin yltäkylläisinä kulutustamme, ja näin pelastaisimme pallomme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Riittääkö jo kasvuhokeman huuto ja olemmeko valmiit puolittamaan kulutuksemme |6 -pelastaaksemme kaikkien yhteisen biosfäärin tasapainon, mikä elättää meidätkin – tarvitsematta meidän ”hienoja keksintöjä”.


Helsingin Sanomat kirvoitti entisen pitkäaikaisen pääministeri Matti Vanhasen vuodatuksen lukijoille – koostetta ei mistään mitään uutta, vain perinteellisen poliitikon asiarauhallinen kiukuttelu sellaisesta, mihin edustuksellinen ja välikädellinen demokratia ei näytä löytävän ratkaisua, mutta yritetään sitä nyt lukijakommentilla ---


Ilkka Luoma kommentti 15.12.2018 – 7:54:
Ongelman perussyy on yllättäen kaltaisemme demokratia, joka täällä lännessä on keskeneräinen kehitykseltään - se tekee tilaa pienvähemmistöille, joilla on nyrkki, tuli ja olematon puhe.
Kyynärpäilijöitä on liike-elämässäkin, jotka raivaavat uraa väkevän itsekkyyden nimissä. Kulutushokema ja vapaa kilpailu luo itsekkyyttä luoda näyttö- ja vertailutaloudellista elämänohjetta |7 - haluamme, että meidät tunnustetaan ja että meitä arvostetaan.
Kykyämme mitataan rahalla, auton hevosvoimilla ja harrasteiden monikirjolla. Meistä on tullut biosfäärillisesti katsoen liian itsekkäitä - on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin, elämme kulutusjuhlaa [8.
Eriarvoisuus on lisääntynyt, rikkaat rikastuneet ja köyhät sitä vähemmän. Tilanne ei näyttäydy oikeudenmukaisena, kun vielä pakolaiset vievät sen köyhän rikastumisen eväät -ajatellaan.
Ihminen on vuosimiljoonaisen perinteen myötä reviiripuolustaja [9, kuten koko biosfääri - evoluutio "halusi" niin, koska sopeutuminen ja sujahtaminen "omaan kehityslokeroon" oli ja on edelleen lajikirjon tasapainoisen kehityksen edellytys.
Kilpailla saa ja pitääkin, mutta siihen pitää olla reviirilliset säännöt - kuten kahdenvälisyyttä korostavat trumppistiset voimat |10 Yhdysvalloista kiristämällä uhkaavat |11. Elämme ihmiskunnallista murrosvaihetta, jossa globalisaation |12 on alistuttava kansalaisyhteisöjen reviireille!
Mitä tämä suorakansalaistoiminta |13 ilman välikädellistä yhteiskuntapolitikointia voisi sitten merkitä? Se merkitsee tähtiliikkeitä, jotka ovat liikkeessä [14 suoraan katutason kansalaisiin, mutta vahvassa johtajuudessa. Rivikansa toivoo ihoillaan olevaa johtajuutta, jossa päätösvalta on luotettavissa käsissä |15.
Liikkeessä oleva suorademokratia edellyttää sveitsiläistä kansalta kyselyä (kansanäänestystoimistoa*), mutta vastauksien älykästä toteuttamista huomioivalla johtajuudella.


Tieto ratkaisee |16 ja lukeva sekä toisiaan huomioiva kansa osaa sitä myös itse tuottaa - toinen toisilleen ja suoraan; meitä jäytää Idän ja Lännen välinen vastakkainasettelu |17 - manipuloituna. Me suomalaiset elämme idän ja lännen vedenjakajalla |18. Olemme Suomessa suomalaisina.Entä tämän jälkeen, kun tuska yltyy?

Tuska jäytää koko eliökuntaa, jonka biodiversiteetti köyhtyy meidän ihmisten ylettömän kulutushokeman siivittämänä. Emme voi kauhoa enempää, mikä on maapallollisen viherkasvun ylittävä osuus.
Olemme viime vuosina syöneet uusiutuvan elinmahdollisuuden jo noin elokuuhun mennessä – siis syömme sellaisia varantoja, jotka ovat aina lopullisesti pois jostain, jota emme tiedä emmekä tunnista!

Oletko Sinä valmis muutokseen? Olemme tähtien välisessä liikkeessä, … joka tapauksessa!

Viitteet:
|2 100 euroa lisää – kuussa! ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005928248.html -
.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingin Lassilasta

VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 186291

DOC demokratian_kriisi_III_15122018.doc – OpenOffice Writer
PVM 15122018

616_6560 – 09:56_13:10 DKR09

1 kommentti:

Jones? kirjoitti...

Tähän on olemassa ratkaisu.
https://ylilauta.org/uskonnot/79796281