maanantaina, joulukuuta 10, 2018

Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy
Yllättäen Suomen puolueettomuuspolitiikan takuunimi - Paavo Väyrynen
....
II

Lähetetty: sunnuntai 9. joulukuuta 2018 9.19
Vastaanottaja: juha.sipila@vnk.fi; Rinne Antti
Kopio: Kanerva Ilkka; Zyskowicz Ben; Tiilikainen Teija; markku.kangaspuro@helsinki.fi; jussi.niinisto@defmin.fi; sixten.korkman@aalto.fi
Aihe: Kansalaiskirjoitus - Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy


...

Useat sodat ovat alkaneet taloudellisten intressien edessä, varsinkin, jos jokin osapuoli on ottamassa yhä suurempaa osaa maailman- ja/tai alueellisen talouden merkittävyydessä. Nyt on eletty voimallista kiinalaisaikaa |1. Kiinan ottaessa asukaslukunsa mukaisen maailman osuutensa, ollen yksinkertaisesti suhdelukuna 1,4/7,8.

Kiina on edennyt lähes kaikilla kaupan sektoreilla – viennistä sijoituksiin |2 ja on ottanut yhä suurempia osuuksia maailmankaupan volyymista – ollen myös maailman suurin viejävaltio. Tätä länsi ei kestä – jo tässäkin vaikuttavan reviiripuolustuksen keinovalikoima on otettu käyttöön. Puolustus on nyt levinnyt lännenmiehen reviiritaisteluksi, sillä sen tarkoitus on estää Kiinan ja Venäjän läheisempi ”liittoutuminen”.

[ … nyt mediaan on nostettu voimalla Case Huawei |3, jossa aitoja todisteita, ainakaan toistaiseksi – ei ole esitelty, vain syytteitä, epäilyjä – Huawei-johtajan vangitseminen ja päälle voimakas mediarummutus, mikä on samalla esimerkki miten meilläkin valtamedia on mukana juonessa luomassa idän ja lännen vastakkainasettelua … ]
|3C ~ https://yle.fi/uutiset/3-10545304 - ”Kiina vaati Kanadaa vapauttamaan Huawein talousjohtajan tai kohtaamaan seuraukset” -Yle
...

Läntinen protektionismi


Trumppisti - Donald, diilimies


Lännessä on otettu Yhdysvaltojen johdolla käyttöön aiemmin vapaan kaupan ylistäjien halveksimat liike-elämän esteet – protektionismina. Protektionismi on helpoin ja nopein keino estää ja padota toisen tai kolmansien taloudellista ja kaupallista ylivoimaa. Tosin Maailman Kauppajärjestö WTO on ollut ponnekkaasti juuri länsimaiden johdolla suitsimassa kaupan esteitä – muun muassa protektionismia!

Kiina on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi |4 – vaikuttavuudeltaan ja määrältä (BKT/PPP). Syyt Kiinan nousuun maailman kärkeen on selvät; ensi alkuun halpa, ahkera ja kurinalainen toveri liukuhihnalla, joka houkutteli Kiinaan monet länsiyhtiöt |5.
Paetessaan omien lähtömaidensa tiukkenevia ympäristölakeja, huomasivat länsiyhtiöt samalla, että Kiinasta on kasvanut yksi maailman suurimmista yhtenäisistä sisämarkkinoista … on hyvä olla siellä, missä tehtaan oven takana odottaa sadat miljoonat asiakaskandidaatit.


US sai uuden presidentin, ja näin alkoi trumppistinen diiliaikakausi

Diilimiehen keinovalikoimaan sisältyy kiristys, uhkaus ja esivalmistelu, joilla alun uhkauksia asetellaan konkretiaan (esimerkiksi tullien nosto – osalle tuotteista) – kuten nyt esimerkiksi Kiinan US-vientiä kohtaan.
Kiinasta on noussut itäisen maailman kaupallinen keulakuva – maailman suurimpana liukuhihnana ja muun muassa Suomelle lisä-arvon tuottajana |6 – vientiimme!
Yhdysvallat oli viime vuosisadan kuningaskuluttaja, -saastuttaja ja maailmanpoliisi |7, jonka sotien määrä aina kaukana omilta rajoiltaan oli maailmanennätysluokkaa |8.


Nyt eletään Kiinan vuosisataa, jota elettiin yllättäen jo 1400 -luvun alkupuolella!
[ … keisari Zhu Di' n aikakausi ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Yongle_Emperor - ][T]Kiinan presidentti toiselle kaudelle - Xi Jinping


Tänään Kiina ”meni ja rikastui” nykyisen menon isän – pienen suuren miehen Deng Xiaopingin johdattelemana. Ehkä jo huomenna itse kiinalaiset joutuvat miettimään mitä Deng tarkoitti sinällään arvoituksellisella lauseella: ”Menkää ja rikastukaa”. Rikkauksien hamuaminen otettaessa lännenmiehen kulutusintoa kiinni loi Kiinaan ympäristöongelmat – vailla vertaa |9.

Kiinasta tuli maailman suurin yksittäinen valtio muun muassa hiilidioksidipäästöjen määrän suhteen [graafi 2]. Tästä viisastuneena Kiinan Keskushallinto antoi vahvat käskyt suitsimaan kasvavaa ympäristöongelmaa, joka tuottaa nyt jo tulosta – monien hämmästykseksi |10.


Maailmanlaajuisella ympäristökatastrofilla on pitkät jäljet

Lähinnä läntinen maailma aloitti omalla teollisuuskehityksellään ilmastotupruttelun ja vesistöjen saastuttamisen jo yli 150 vuotta sitten. Monien ympäristöhaittojen ja -päästöjen kumuloituvuus on tosiasia – myös hiilidioksidin |11. Kun tarkastelemme ympäristövastuuta – kohdistuu etusormi länteen ja erityisesti Yhdysvaltoihin – entä peukalo?

Mikäli tarkastelemme ympäristövastuuta per kuluttaja/ asukas – on US suurista päästäjistä ylivoimainen ykkönen [graafi 1]. Olisiko oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo tässä elinmahdollisuuksiemme turmelemisessa tarkastelun arvoista?

Siis miksi toisilla on ollut ”oikeus ja ajattelematon vastuuttomuus” omilla haittadekadeillaan muihin nähden. Miksi USA' ssa on saanut ajaa liian monilla autoilla liian paljon kilometrejä – siinäpä kaikkien ympäristövastuullisten kysymysten äiti!


Meneillään olevan kauppasodan alkuidut ja asemamme täällä Suomessa

Olemme kansakuntamme tahdosta Euroopan Unionissa, tosin meitä vietiin sinne ketunhäntä kainalossa – suomalaisille ei ilmoitettu, että samalla menetämme oman markka-itsenäisyyden |12 – tunnetuin seurauksin, se oli virhe, mutta kuulemma virhettä ei voida korjata eroamalla eurosta? |13. [24]


Olemme myös geopoliittisesti idän ja lännen vedenjakajalla


Venäjän pitkäaikainen presidentti - Vladimir Putin


Aivan Venäjän, tuon itäisen sotilasvoiman rajassa kiinni – Pietarin alueelta Kuolan niemimaalle – molempien ollessa elämääkin tärkeämpiä itse Venäjälle. Venäjän harmiksi olemme tuottaneet maahamme sen toisen ydinasesuurvallan sotakoneistoa |14 – aivan Venäjän rajoja hipoen (Case F-15C Rissala |15) – samalla olemme osallistuneet Nato-maa Viron ilmataisteluharjoituksiin – taka-ajatuksena meidän olomme suurvaltakriisissä Viron ilmataistelukyvyn huolehtija |16 … ? Taustalla osa mediasta luo tietoista Venäjän uhkaa lukijoilleen ja kansalaistemme keskuuteen |17.

Edellä mainituilla seikoilla on merkitystä kaupallisiin toimiimme; jouduimme talouselämämme haitaksi EU' n asettamiin Venäjän pakotteisiin ja niiden vastatoimiin |18 – muun muassa Valio Oyj tietää tarkoin aiheutuneet ongelmat ja vahingot.
Me emme olleet itsenäisiä päättämään itse meille parhaasta vaihtoehdosta, joka olisi ehdottomasti ollut pysyttäytyminen poissa noista pakotteista, koska syytkään eivät meitä koskeneet – jouduimme EU-Bryssel solidaarisuuden vangiksi.

Olemme vientiriippuvainen valtio, jolla olisi kyky suureenkin oleellisten tuotteiden lähes täyteen omavaraisuuteen |19. Olemme Suomi, joka kuuluu suomalaisille – tämä on meidän reviirimme, josta kannamme vastuuta myös rajojemme ulkopuolelle, kunhan omat hoidettavat ovat kunnossa.

Tiedämme jo nyt, että meille saattaa sälyttyä suuret joukot eteläisen maailman, jopa Etelä-Euroopan myöhemmin ilmastokuivuvan EU-alueen ilmastopakolaisten massa-aallot |20. Olemme monien näkökulmasta ”tyhjä maa”, joka ei edes synnytä riittävästi pitämään Suomea suomalaisille |21.


Miten meidän rooli idän ja lännen välisessä kamppailussa ja vastakkainasettelussa?
- sotilaallinen näkökulma ---

Meille suomalaisille tilanne on hyvin komplimenttinen. Onneksemme kansakuntamme suuri enemmistö on valinnut natottoman tien [graafi 3], vaikka monet vähemmistöpoliitikot ja media vääntävät ja jenkaavat jatkuvalla manipulaatiosyötöllä meitä Naton ”suojelevan asesateenvarjon alle” - ymmärtämättä, että juuri tuo Nato-jäsenyys tekisi meistä taistelualustan |22 ja sotakentän …
  • aivan Venäjän vieressä, joka puolustaa kaikin keinoin juuri tuota meidän/heidän itäistä rajaa, jonka takana ovat pohjoisessa Venäjän ja US' n mahdollisen ydinsodan tasapainotekijät – Kuolan niemimaan strategiset ydinsukellusveneet (Borei-luokka, Bulava monikärkiydinohjuksineen) …
  • Nuo Boreit ovat monin osin arvoitus Yhdysvalloille, sille toiselle ydinasesuurvallalle, sillä Boreiden arvellaan olevan tehokkaimmmat totaalisen ydinsodan pidäkkeet ja patoavan amerikkalaisten ydinasekynnyksen niin korkeaksi, ettei amerikkalaiset oman tuhonsa pelossa aloita alentuneesta käyttökynnyksestään |23 huolimatta (totaalista) ydinsotaa.
  • Kun nuo yllä olevat miettii tarkemmin ja muistaa Nato – Isäntämaa pöytäkirjan |24 ja palaa 1941 historiaan |25, ei ole mikään ihme, että olemme itseämme kohtaan aivan erikoislaatuisessa asemassa täällä Venäjän karhun ydinsotateknologiassa kiinni!
  • Voimme olla varmoja, että Venäjä on jo varautunut Lapin läpi itään hyökkäyksen torjumiseen |26 – US/Naton sotakoneen operoimana.

...
Ratkaisu ylläolevaan ongelmaan: Pysyttäydymme ehdottomasti Naton ulkopuolella emmekä luo minkäänlaista uhkaa mihinkään ilmansuuntaan minkään ulkoisen sotavoiman taholta maamme rajojen sisäpuolelta – yksinkertaista, ja se merkitsee, että puramme tuon Nato – Isäntämaa pöytäkirjan.

Saammeko pöytäkirjan purusta jonkun palkinnon? Kyllä saamme. ”sveitsittymisen tie” |27 tuottaisi meille ainutlaatuisen mahdollisuuden olla Koillisväylän yksi päätesatama, mutta missä? Yllättäen Petsamon Liinahamarissa, jonne rakennettaisiin kiinalaisella rahalla uusi ja moderni satama, josta alkaisi vuokraratapohjana Venäjältä (vrt. Saimaan kanava) Jäämeren rata …

... aina Tallinnan tunneliin saakka, jolloin muun muassa kiinalaiselle tavaravirralle syntyisi luonnollinen ja turvallinen väylä Pohjois-Eurooppaan – kuten myös Venäjälle.

Palkkio siis ”sveitsittymisestämme” olisi suuri – uskoisin Moskovan Kremlin olevan vihillä tästä Petsamo – Liinahamarin suunnitelmasta ja uskoisin vielä vahvemmin, että Kiina tukisi hankettamme. Näin meistä syntyi välittäjä – kaupalle, suurvaltaneuvotteluille ja kriisiselvittelyille … samalla kaupallisesti saisimme myös Kiinasta sen suuren pilvipalvelinkeskuksen |28 – muista merkittävistä maista ne jo ovatkin meillä.

Meidän ei tule olla vastakkain asettelijoita ja tai niiden joukossa

Meillä ei ole varaa asemoitua lännen sotakoneen etuvartioksi, meille on tuon sijasta ohjautunut ”niinistömäisesti” |29 oiva paikka olla neuvottelupöytien kattaja, ollemme puolueettomia junailijoita, joilla olisi laajaa osaamista niin idästä kuin lännestä.

Meidän rooli on jatkaa presidentti Martti Ahtisaaren aloittamaa CMI-esityötä neuvottelujärjestelijänä … samalla ”niinistömäisyys” olisi tie toiselle todelliselle Nobelin rauhanpalkinnolle –
joka voisi alkaa siitä, että saamme Arktisen Neuvoston |30 Juhlakokoukseen Rovaniemelle kaikki kolme suurvaltaa ja niiden kiistattomat johtajat – Kiinan presidentti Xi Jinping (miksi Kiina? |31), Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump. Tuossa on meidän tavoite ja lähiajan päämäärä – kunnianhimoinen, mutta silti mahdollinen.

Tänään meillä Suomessa on erinomaiset mahdollisuudet olla tiennäyttäjä ja saada turva sotien ulkopuolelle jäämisestä, sillä suuret tarvitsevat riittävän pienen, joka osaa asiansa ja ymmärtää miten neuvottelupöytä katetaan – tähän on jo kokemusta.

Tässä kohdin voimme kansakuntana järjestellä kansalaisaloitteena käynnistyksen, jolla palautetaan kadonnutta presidentin valtaoikeutta |32 - nykyajan vaatimaan tasoon. Kansa haluaa sitä – tarvitsemme johtajan, eikä kekkoslainen aatemaailma maanisästä ole sekään kaukaa haettu.

Eräin näkökulmin elimme Kekkosen kaudella parasta aikaamme? |33 Olimme tunnustetun puolueettomuuden huipulla jo vuonna 1975, kun presidentti Urho Kekkosen kokousnuija kopsahti ETYK-juhlakokouksen päätteeksi Finlandia-talolla.

Viitteet:
[ … myös ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/12/viite-idan-ja-lannen-valinen.html – linkin alta 1-33 ja graafit 1-3 … ]

|2 Uusimpana Amer Oyj Suomesta ~ https://www.ess.fi/uutiset/talous/art2504126 -

|3A Ilkka Luoma kommentti 07.12.2018 – 20:35Epäily, syyttely ja selvästi ilman todisteita operoitu läntinen yhteistoiminta käy kiinalaisen teknologian kimppuun - selittein, joissa puhuu sana, mutta ei näyttö.
Jännitteisyys kauppapolitiikassa edeltää usein vakavampia seuraamuksia. On jo varmaa, että Kiinasta tulee vastaveto, koska lausunnot ovat sieltä hillittyihin kiinalaisiin nähden jopa sanoiltaan "hurjistuneet".
Lopulta on kyse lännen ja idän välisestä vastakkainasettelusta ja informaatiosodasta, jossa länsi käy jo kaupallista hyökkäyssotaa, ellei vankkoja todisteita piakkoin esitetä julkisuuteen, tai suoraan kiinalaisille toimijoille ja virkamiehille.
Viime vuosisata oli amerikkalaisten kulutusjuhlallinen vuosisata ja maailmanpoliisiroolituksen betonointi, sen sijaan tämä meneillään oleva on kiinalaisten, joiden veneeseen soutajiksi istahtaa yli puolet maapallon väestöstä (?)

|3B Ilkka Luoma kommentti 07.12.2018 – 20:11Voisimme hiukan jossitella. Huawei olisi ennen Microsoftia ollut valmis ostamaan (koko) Nokian - näin ei käynyt, vaan Microsoft luuli saaneensa sen ainoan puuttuvan palan ... loppu onkin historiaa.

Miten olisi Nokia tänään - kun sen nimi olisi kaikunut Huawei-Nokia? ... Nokia + Huawei > Ericsson ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152695-nokia-elop-nsn-huawei-ericsson - lainaus: " ...

Jos kauppa toteutuu kenen kanssa tahansa, jää verkko-osaajana Nokia suureksi voimatekijäksi isolla kassalla. Viimeistä korttia emme todennäköisesti ole nähneet – odotamme loogisesti Huawei/ZTE:n vastavetoa, joka voi olla tarjous korkeampana tai ilmoitus halusta ostaa koko yhtiö. Voimme olla varmoja, että ennen Microsoft julkistusta neuvotteluja on käyty Kiinan suuntaan – unohtamatta Lenovoa. ... " [2013!]
Nuori kapinallinen - nykyinen kokemuksellinen


Toinen puolueettomuutemme takuumies - Erkki Tuomioja -kuva lainattu -tuomioja.org |5 Esimerkkeinä Salcomp Oy ja Nokia Oyj Suomesta … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/kauppa-kiinaan-on-tunnetta-osaamista-ja.html -
.
|10 Hämmästyttävä saavutus! ~ https://yle.fi/uutiset/3-10114264 -
|18 274 lukijakommenttia aiheesta ”Sahaammeko oksaa, jolla istumme” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428208 – alta - ORIG 03.12.2014
.
.

...
Maailman tärkein kädenpuristus - Trump  &  Xi 
Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 185792

DOC idan_lannen_vastakkainasettelu_08122018.doc – OpenOffice Writer
PVM 08122018

1690_16701 – 11:25_19:13 VA10

5 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Kiinalainen tuomioistuin kielsi useiden iPhone-mallien myynnin patenttirikkomusten takia -HS

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005928383.html -

Ilkka Luoma kommentti 11.12.2018 - 8:46:

Oikeuslaitos ei tee politiikkaa, vaan tulkitsee lakia, sopimuksia ja käytännön toimia. Mobile-maailmassa patenttisodat ovat arkipäivää ja patenttisalkkuja vahditaan tarkasti - patenttien voimassa olon aikana. Patentit ovat myös hyvä tulonlähde, kts. Nokia. Kiina tehtailee jo kotimaa tasolla eniten patentteja ja tavaramerkkisuojausta. Mikä onkaan Qualcomin omistusrakenne?

US on häviämässä kauppasotansa Kiinan kanssa, sillä Kiinan vienti monipuolisuutena, volyymina ja ostajamaiden lukumääränä on ylivoimaista tasoa. Kiinan on "helppo" korvata/ helpompi korvata US-viennin menetys kuin toisinpäin.

Kiinasta on tullut vapaan kaupankäynnin airut - ulkomailla. Tosin Kiina tarkkailee ja säätelee omien rajojen sisällä yritysomistuksia ja kaupan sääntöjä hintana siitä, että länsiyritykset pääsivät helposti aikanaan Kiinan olemattomien ympäristölakien piiriin - puhuttiin, että läntiset yritykset "kakkivat kiinalaisten taskuihin". Nykyään ympäristölait tiukkenevat vuosi vuodelta - Kiinassakin, hyvin tuloksin.

Kiina on maailman suurin liukuhihna, jota robotisoidaan kovaa vauhtia ja henkilötyövaltaisena siirretään uusiin halpatuotantomaihin. Kiinan vieressä on Venäjänä maailman suurin raaka-ainekeskittymä ja tämä yhteistyökehitys on lännelle kaikkien pelkojen äiti. Nyt on meneillään idän ja lännen tihenevä vastakkainasettelun kamppailu!*

Ilkka Luoma kirjoitti...

Ote: " ... – Varmasti Huaweilla on yhteyksiä Kiinan hallitukseen. Mutta niin on myös Ericssonilla Ruotsin hallitukseen ja Nokialla Suomen hallitukseen, tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo. Mitään konkreettista yhteistyötä ei ole pystytty osoittamaan.

Yhdysvaltojen kannalta kyse on Hyppösen mielestä ainakin osin kaupankäynnistä ja kauppapolitiikasta. Sikäläistä valtionjohtoa pelottaa Kiinan nousu.

– On eletty Amerikan imperiumin aikaa sata vuotta, ja nyt aika vahvasti näyttää, että seuraavaksi nousee Kiinan imperiumi. Vastaan voi pyristellä ja imperiumin nousua voi hidastaa.

Hyppösen mielestä kuvaavaa on, että Yhdysvalloissa ei myydä maailman toiseksi suosituimman Huawein puhelimiakaan käytännössä lainkaan.

– Huawein reitittimistä ja kännyköistä on löytynyt reikiä [tietoturvapuutteita] ihan kuten vaikkapa Applen kännyistä on löytynyt reikiä. Kuka voi sanoa, ovatko Huawein järjestelmässä olleet reiät tahallaan vai vahingossa jätettyjä, Hyppönen kysyy. ... " ~ https://yle.fi/uutiset/3-10546742 -

Ilkka Luoma kirjoitti...

Puhe oli harvinainen - Venäjän korkea viranomainen Suomessa suomeksi. Se oli viesti - vahva, positiivisesti vihjaava ystävällinen viesti meille suomalaisille. Venäjän suurlähettiläs oli erityisen tietoinen kansakuntamme suuren enemmistön vastustavasta Nato kannastamme.

Mutta mikä oli viesti ja kätketty toivomus Pavel Kuznetsovilta? Viesti oli kirkas, mutta ketkä sen huomasivat, jää vielä pimentoon. Viesti oli meille: olkaa puolueettomia, suurvallat tarvitsevat teitä suomalaisia neuvottelupöydän kattajina ja välittäjinä. Kaikki kolme, Kiina, Venäjä ja USA.

Viesti jatkui sanattomana: olette erikoisessa asemassa - idän ja lännen vedenjakajalla, teihin luotetaan ja Kekkosen henki jatkuu Niinistönä - Sauli Niinistönä, joka oivaltaa mitä merkitsee historiallinen asema sen toisen ydinasesuurvallan vieressä.

Lopuksi sanattoman viesti päätös: teille jaettiin hyvät kortit, teillä on rikas historia, kansallinen voima hädän hetkellä ja näin kyky pitää itsenne poissa muiden konflikteista.

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005929145.html -
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Lähetetty: sunnuntai 9. joulukuuta 2018 9.19

Vastaanottaja: juha.sipila@vnk.fi; Rinne Antti

Kopio: Kanerva Ilkka; Zyskowicz Ben; Tiilikainen Teija; markku.kangaspuro@helsinki.fi; jussi.niinisto@defmin.fi; sixten.korkman@aalto.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus - Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy

Ilkka Luoma kirjoitti...

Länsimaalaisen käytännön mukaisesti väite ja syytä tulee todistaa kiistattomin todistein, näin ei tässä tapauksessa toimita (ainakaan vielä), vaan pelkkä väite lasketaan suoraan julkisuuteen vahingoittamistarkoituksessa. Tällä on selvä tarkoitus mustamaalata liian voimakkaaksi noussutta Kiinaa, valtiona ja liike-elämän toimijana. Kiina on jo nyt maailman vaikuttavin talous ja suurin BKT/PPP* -mittaroituna.

Lännen hyökkäys kohdistuu nyt itse kiinalaiseen yhteiskuntaan ja tarkemmin maailman suurimmaksi nousseeseen mobile-toimijaan -Huaweihin, jonka tuotekehitys ja tuotanto kattaa informaatiologistiikan verkoista päätelaitteisiin. Näinkö läntinen maailma vastaa, kun se kokee joutuneensa vapaassa kilpailussa häviölle?

Kyseessä on Lännen vastakkainasettuminen lähinnä Kiinaa ja Venäjää vastaan. Länsi yrittää kynsin hampain pitää kiinni maailmahegemoniastaan, joka alkoi jo satoja vuosia sitten siirtomaapolitiikan kolonialismista. Länsi edustaa ihmispopulaatiosta noin viidennestä.

Käynnissä on myös lännen ja idän välinen informaatiosota, jossa hyökkääjänä on lähinnä lännenmies, koettaen puolustaa vähemmistö-osuuttaan maailman varannoista. Puhutaan West trolling manipulation -ilmiöistä.

Viime vuosisata oli Yhdysvaltojen sotilaallista ja kaupallista juhlaa, nyt elämme jo Kiinan vuosisataa, ja tämä ei käy US' lle, joka haluaisi olla edelleen maailmanpoliisi - sotimisoikeuksineen. Nyt varustaudutaan ja kerätään ruutia, jopa todisteettomin väittein, kuten tässä hakkeroimissyyttelyssä.

Lukeneet muistavat herrojen Snowden' in, Mannings' in ja Assange' n kiistattomat vakoilupaljastukset US' n NSA' sta ja CIA' sta. Nyt on saatava näille kiusallisille todellisuustapahtumille vastapainoa, vaikka edes todistamattomina.

On liki varmaa, että lännenmies joutuu varautumaan vastatoimiin, ja on melko varmaa miten käy, jos 80 prosenttia maapallon väestöstä laittaa läntisen 20 prosenttia vaikkapa raaka-aineboikottiin, mihin voisi olla jopa realismia "joidenkin aikojen" kuluessa?