maanantaina, toukokuuta 25, 2020

Haittajäljen jättäjä - ihminen syö enemmän kuin tarvitsee

...
HS:
"Lottovoitto luonnolle"

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006516426.html - 
..


PM Sanna Marinin NNV-ympäristövastuuhallitus lunastaa lupauksiaan - "demareiden viherosaston"* - De Grönan ohjastamana. NNV - eli Nuorten Naisten Voima potentiaalisina lisääntyjinä haluavat nähdä huomista lapsilleen. Aihe on aktiivisesti mielissä, sillä vastuu on kasvavien lasten näkökulmista niin käsinkosketeltava, tilassa ja ajassa.

Tunnetusti kulutusorientoitunut kasvuhokema on saavuttanut kumulatiivisuudessaan katastrofiin johtavan tien kiihdytyskaistalle. Meiltä juuri lännestä näyttö- ja vertailutalouden ilmentymä on kumuloinut ympäristöllistä haittajälkeä jo 100 vuoden ajan.

Herää kysymys sallimmeko kehittyvien maiden ihmisille saman kulutushokemallisuuden kuin meillä on ollut päällä joyli 60 vuotta? Nyt kuitenkin haetaan vastuuta - juuri PM Marinin johtaman hallituksen päätöksinä, ja Korona antaa sille vauhtia!


Korona oli kornisti ajatellen tarpeellinen kiihdyttämö heräämisellemme!

Kuinka kauan tämä valveilla olo nähdä rappeutuvaa Elämisen monimuotoisuutta kestää? Ollaanhan me niin usein tokaisseet tuon kuolamattoman "Ei enää koskaan"* - tarkoittaen lähinnä sotia ja niiden jatkuvuutta.

Ehkä nyt käymme suurinta sotaa Elämästämme - pelastaessamme biosfäärillistä kaikkea Elättävää luonnon monimuotoisuutta. Käymme sotaa itseämme vastaan. Nyt on pakko vähentää - kulutusta!


Hinta toimistamme viimeiseltä 150 vuodelta on karmea

Edesmennyt Pentti Linkola on täydellisen oikeassa - hän ei nyt hymyile ja hymyilee pilven longalta. Korona saattoi olla lähettiläs, joka sytytti itsesuojeluvaistomme, joka kulminoituu nyt hallituksemme pieninä ripaustoimina, ollen parempaa kuin likainen nolla.


Ihmisen arvo on Elämässä ja sen sisällössä

Sisältöä ovat onni, rakkaus sekä kukat ja mehiläiset. Viimeeksi mainittu kahdella tavalla - pölyttäjinä eli lisääntyjinä niin pörriäisten kuin ihmstenkin itsensäkin osalta. Hallittu lisääntyminen - tasapainossa lajikohtaisten biomassojen suhteessa.


Vähentäminen kohtaantuu juuri meihin ihmisiin - jäljen suhteettomiin jättäjiin.
..


...

Ei kommentteja: