sunnuntaina, toukokuuta 10, 2020

Luopuisiko Wahlroos saavutetuista eduista - vähentääkseen ympäristöjälkeään?
...
Nyt äitienpäiväksi on valiintunut suurpääoman edusmies - Björn "Nalle" Buntan* poika Wahlroos. Nallen menestys on ollut hämmästyttävää, sillä hän on pitkälti itse aikansaanut omaisuutensa. Tosin Mandatumin tarkka historia olisi kiintoisa tutkinnan lähde, kun katsotaan miten Suomen valtio otti osaa operaatioihin, joista syntyi Nallen oma "Sampo".
.

Wahlroosille on mitä ilmeisimmin sälyttynyt Elämän tehtävä - palauttaa Nordea kotiin, Suomeen - tuota operaatiota voidaan kutsua Sammon taonnaksi |1. Nalle takoo Sampoa niin Tukholmasta, kartanostaan Åminnesta ja näemmä myös Lontoon kodista. Millaisen ympäristöhaittajäljen Nalle perheineen aikaansaa, kun risteillään kolmen tai neljän eri kodin väleillä?
.

Nalle takoo myös vanhoja mantroja kasvuhokemasta kulutusaltterien ääriltä
Siis pitää osata kuluttaa, mutta miten? Emme tunne Nallen ympäristöteesejä, vain sen, että hänen viljelyksensä tuottavat ravintoa suurien maataloustukien laareista ja täysin laillisesti - hyödyntäen ravintotuotannolle myönnettyjä rahavirtoja pitämään kotimainenkin ruoka hintakilpailukykyisenä. Samalla ylläpidetään pieneltä osalta omavaraisuushyvettä.

Nallen ennustelut ovat eilistä tätä päivää!
Björnin lauseita kuunnellaan, sillä hänellä on monille kiusallinen tapa olla väyrysmäisesti aina oikeassa - siksi pätevä hän on sanojensa sisältä. Nalle tietää, ja se herättää jopa toimittajissa kunnioitusta.

Sen sijaan Nalle ei saata tiedostaa täysin esittämiensa teesien aikaansaannoksia?
Kasvuhokema Nallen tavoin on tuottanut vahingollisen ympäristöjäljen biologiselle ympäristöllemme - ja erityisesti sen Elämän monimuotoisuudelle. Haluaakohan Nalle pohtia uuden normaalin - vähentämisen filosofiaa?

Wahlroosin osalta kuluttamisen vähentäminen olisi helppoa kuin aiempi käsiparillinen heinänteko. Mahtipaljosta on helppo vähentää. Emme tiedä kuinka väkevästi Nalle puolustaa oikeuttaan saavutettuihin etuihin. Sen sijaan aivan arkitavikset tietävät, ettei noita saavutettuja etuuksia voida käärinliinoihin kätkeä!

..
EKSTRA-NALLET


...

Ei kommentteja: