keskiviikkona, marraskuuta 25, 2020

Annetaan lapsille ja nuorille tulevaisuus!
*


...

AVOIN KIRJE KOKO YHTEISKUNNALLEMME

Monien lasten ja nuorien vanhempien iloksi valtiomme ylin johto huomioi kauniilla tavalla Lapsen Oikeuksien päivän – mediakin oli siinä kiitettävästi mukana. Kiitokset täältäkin – kahden ekaluokkalaisen äidiltä ja isältä.


Avaus on tehty valtiojohdosta vastuuta osoittaen

Nyt toivottaisiin erityistä huomiota lasten ja nuorten kasvupolulle – aina varhaiskasvatuksesta peruskoulutuksen loppuun saakka. Väkivalta on kasvanut ja nyt olisi juuri oikea aika lisätä valtiovallan huomioimista meille kaikille tärkeään vilpittömän inhimillisyyden ryhmään – varttuviin lapsiin ja nuoriin.

Emme voi nyt liiaksi korostaa niitä viestejä, joilla aikuisina viestisimme lapsillemme – he odottavat neuvoja, ohjeita ja määrätietoisuutta – niin henkiselle kuin fyysiselle väkivallalle on saatava päätepiste. Nyt on aika puuttua asian tilaan.

Uskoisin vahvasti, että juuri presidentti kuin pääministeri olisivat jo omakohtaisestikin mukana kampanjassa, jossa luomme turvallisuutta huomiselle ja uskoa sekä luottamusta tulevaisuuteen.Alla kommenttikirjoitus aiheesta, jossa oli ehdotus ---HS:
..

Kommentti HS-kirjoitukseen - Ilkka Luoma 20.11. 12:05

Lapset ja nuoret - Mitä tehdään kun koulukiusaus ja jopa -väkivalta rikkovat turvallisuutta


Presidentti on tärkeä linkki suoran kansanvaalin myötä kansalaiskokemuksiin, -tapahtumiin ja yhteiskuntakehitykseen ---

Nyt pinnalle on noussut voimallisesti lapset ja nuoret, mihin presidentti Sauli Niinistökin on jo kiinnittänyt huomiota.

Eikä lasten ja nuorten kouluinen kehityskulku ole ollut vain positiivista, vaan myös huolestunutta epätietoisuutta mitä seuraavaksi pitäisi tehdä, jottei oraalla oleva väkivallankin |1 lapsuuteen ja nuoruuteen liittyvä kehitys voimistuisi.

Vanhempainyhdistykset seuraavat huolestuneina koulutapahtumia, joissa on jo ylilyöntejä – epätietoisuutena, väkivaltana, niin henkisenä kuin fyysisenä – tilanne on huonontunut viime vuosina ja media tuo tapauksia esille tihenevään tahtiin.Nyt seurataan tarkoin mitä koululaisympäristössä tapahtuu. Huoli juurettomuudesta, yksinäisyydestä, kiusatuksi tulemisesta ja olemisesta on lisääntynyt voimalla – se näkyy ja kuuluu, jopa väkivaltanakin.

Kehityssuunta on yhteiskuntajärjestystä ajatellen nyt vääränlainen – ainakin pienen osan taholta. Toisaalta sanotaan, että pienikin ryhmä pelottaa suurempia – uhkaavuutensa ja tuntemattomuutensa vuoksi.


Ehdotus:

Presidentti Niinistö voisi laatia tv-viestin videona, joka voitaisiin soveltuvasti ja sopivasti esittäen suunnata ala-ja yläasteille, joissa tämä kehityssuunta huolena jäytää jo vanhempia ja opettajakuntaakin.

Presidentin ystävällinen ja luottamusta herättävänä viesti voisi olla suunnattu lapsille ja nuorille – ymmärrän, että se on suuri haaste puheen sisällön osalta ja sen ideointiin voisi ehkä käyttää apuna jotain sopivaa pohdintaryhmää?

Pienen kyselyn jälkeen huomasin, että esimerkiksi eka-luokkalaiset tuntevat poliitikoistamme erityisesti Saulin. Huomioivuutta viestille saisimme PM Sanna Marinin myötä, joka voisi sopivasti olla mukana viestissä, jolloin se täydentyisi kauniilla tavalla – isään ja äitiin.


Ehkä tässä kohdin juuri presidentin ja pääministerin yhteinen esitys voisi olla rakentava ja yhteiskuntaa yhdistävä tapahtuma – jo laajemminkin ajateltuna.


Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi!

PS: Helsingin Sanomissa julkaistua kommenttia on modifioitu tänään 25.11. allekirjoittaneen toimesta.
..

|1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007629109.html
Kuudesluokkalainen pahoinpiteli 7-vuotiaan koulumatkalla” -Yle-otsikko-ote

Lapsiemme tulevaisuuden turvaamiseksi!


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Alakoululainen kuunteli puolustuskyvyttömänä, kun aikuiset pilkkasivat häntä koulussa rasistisesti – kunnan sivistysjohtaja: "Olen todella järkyttynyt"
#uutisvahti

https://yle.fi/uutiset/3-12020246