torstaina, marraskuuta 19, 2020

Vihreyttä ei voi politisoida


Kuva: ~ http://www.luontoaarteita.fi/?p=337

* 


Vihreyttä ei voi politisoida, se voidaan vain tehdä!

 Vihreys syntyi ketjupolitiikan ituna Koijärveltä - siellä olivat mukana kaikki nykyään vaikuttavat "de gröönat" - aina ulkoministeri Pekka Haavistoon saakka. Myös meppi Brysselistä eli ikivihreä Heidi Hautala vieraili (?) luontokohteessa, jota piti suojeltaman. 

1 - Mutta poissa politiikan porrasvaloista on Ville Komsi, joka oli mitä ilmeisimmin se Koijärven villapusero ja aitovihreäksi jäänyt ja kadonnut sittemmin mietelmiinsä (?)

... samoin ehkä Suomen tunnetuin teknovihreä eli emeritus prof. ja tuplatohtori Eero Paloheimo, joka erosi Vihreästä liikkeestä jo vuosia sitten - on kadonnut puoluepolitiikasta kahden kansanedustajakauden jälkeen, ilmeisimmin Vihreä liike oli ehkä liikaa bulevardisoitunut eikä sukan virkkuu edustanut enää sitä vihreyden tavoittelua, jota olisi tehty Eeron opein – muun muassa hyötysuhdeteknologiaa hyödyntäen.

On siis paikka uudelle viheraatteelle - edesmennyttä tosivihreää Pentti Linkolaa* ei aikanaan kuunneltu riittävästi - inhimillisesti teesejä valikoiden ... 

Tänään kansakunta komppaa SDP-puheenjohtajaa sekä PM Sanna Marinin NNV-hallitusta, jossa Vihreät ovat mukana. Nykyhallituksessa on mukana myös Vasemmisto, joka sekin vihertyy. Mutta suurin vihertymä odottaa tätä suurinta - eli demariryhmää, jonka esioire vihreyteen pomppasi näkösälle jo Marinin eduskuntavaalien teeseistä vuonna 2015 - oli kolme teesiä ja tämä voi olla se muutoksen airut demariliikkeeseen:

"Haluan edistää kestävää ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa."

~ https://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/pirkanmaa/ehdokkaat/5656  –



Niin, voisimme olla varmoja, että nuoruus, alaikäiset lapset ja huoli huomisesta kannustavat uuden aallon poliitikkoja uusiin tavoitteisiin ja niihin liittyy varmasti luonto, ympäristö, Elämän monimuotoisuus ja yllättäen meidän ikipuheeksi pinttyneen kasvuhokeman vaimentaminen - vähentämisen linjalle.

 

Rajallisesta kuin ei voi loputtomasti nyhtää

Tämä oivalletaan jo valtakeskiöissä, joissa kolme ympäristöennakkoluulotonta - Marin, Vasemmiston Li Andersson ja Vihreiden Maria Ohisalo kantavat vihreyden soihtua jo julkisemmin.

Ei ole kaukana näiden yllämainittujen kolmen läheisempikin yhteistyö >2


.

HS: ” Kuntavaaleihin lähtevä uusi ympäristöliike tuo luontokysymykset entistä vahvemmin esille Helsingissä

~ https://www.hs.fi/junkkari/art-2000007627081.html  –

 

.

Kolme vihertyvää - demarit, Vasemmisto ja uusherätyksen saava Vihreä liike – De Gröna

2 - Jopa liittoutuminen; siitä ainakin lapsemme ja nykynuoret valveutuneina vastuunkantajina olisivat mielissään. Aatteen palo voisi kohtaantua nyt Meitä kaikkia Elättävään luontobiologiaan - kun kaupunkilainenkin tarvitsee ravintoa - vieläpä joka päivä.

 

Olisiko nyt hengenravinnon kasvatuksen vuoro?

Eikä laulettaisi kulutuskeskeisesti markkinatalousoppina: "Kaikkea on ja rahaakin riittää", vai olisiko se yhden a-kirjaimen verran vähäisempi: "Kaikkea on ja rahakin riittää"? Tuolla yhdellä a-kirjaimella on valtava merkitys!

 

Kornisti Korona komppaa välillisesti kulutuksen vähentämistä - ihmisen herätessä

Vihreyden ajatuskulkua on yllättäen tukenut meitä ihmisiä kurittava, tosin Suomessa toistakseksi yllättävän vähän - Korona ja sen aikaansaama Covid-19 -tauti, joka osaa myös tappaa - heikot ja alttiit.

Ehkä nyt Koronan myötävaikutuksella, kun yhteiskuntapysäytyksien myötä taivaskin sinertyi ja kaukaiset taivaanrantojen vuoret tulivat monien maailman ihmisten näköpiiriin. "Taivaasta taiottava EKP-setelikoneraha" voisi kohdentua erityisesti ympäristöllisiin kohteisiin - ne tuottaisivat myös paljon työtilanteita.

Suurin muutos viherajatuksen iskostumiseen mieliimme voisi syntyä vihertyvästä demariliikkeestä. PM Sannalla on nyt suuren vastuunkantajan rooli ja moni laittoi merkille tuon Marinin vaaliteeman vuodelta 2015:

"Haluan edistää kestävää ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa."*

 

Nyt tarvitaan voimaa, tahtoa ja lujuutta

Sitä on meidän hallituksessa - naisvoimaa näin miestenpäivänä (19.11.) - kansa katsoo nyt Elämän synnyttäjiin. Äideillä on suuri rooli kasvattaa, huolehtia ja opastaa Elämän poluille, joista voisi kestävyys nousta uuteen monimuotoiseen arvoonsa.

Kyllä miehet tätä komppaavat, sillä me miehet toivottavasti olemme perheiden suojelijoita, eteenpäin katsojia ja turvan rakentajia. Luontobiologia tarvitsee nyt turvan - Elättääkseen lopulta meidät biologiset - meidät kaikki! e





 


Vastaanottaja: 

sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; heidi.hautala@europarl.europa.eu; li.andersson@eduskunta.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi 

Kopio: Eero Paloheimo; satu.hassi@eduskunta.fi; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; elina.lepomaki@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; annika.saarikko@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi 

Piilokopio: HS mielipide; kaius.niemi@hs.fi; marko.junkkari@hs.fi; Karvala Kreeta; Ulla Appelsin; Pasanen, Inkeri; markku.rattila@kaleva.fi; al.toimitus@aamulehti.fi; toimitus@savonsanomat.fi; Kari Tirronen; kari.tanskanen@kolumbus.fi; Ilkka Luoma/ YMP; Ilkka Luoma; ilkkaluoma57@gmail.com; Markku Hynninen

... 

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

....
19.11.2020 12:45
...

Hyvä Ilkka Luoma,

Kiitos pohdinnoistanne ja ajatuksistanne. On ollut hienoa huomata, miten vihreistä ajatuksista on alkanut tulla ”valtavirtaa” myös poliittisessa ajattelussa. Ilmastokysymys viimeistään on herättänyt koko poliittisen kentän. Ilman alkuaikojen aktivismia tuskin oltaisiin tässä tilanteessa.

Parhain terveisin, hyvää loppusyksyä toivottaen!

Pekka Haavisto

Lähetetty iPadista

Ilkka Luoma/ YMP kirjoitti 19.11.2020 kello 10.47:


Vihreyttä ei voi politisoida, se voidaan vain tehdä!

Vihreys syntyi ketjupolitiikan ituna Koijärveltä - siellä olivat mukana kaikki nykyään vaikuttavat "de gröönat" - aina ulkoministeri Pekka Haavistoon saakka. Myös meppi Brysselistä eli ikivihreä Heidi Hautala vieraili (?) luontokohteessa, jota piti suojeltaman.

1 - Mutta poissa politiikan porrasvaloista on Ville Komsi, joka oli mitä ilmeisimmin se Koijärven villapusero ja aitovihreäksi jäänyt ja kadonnut sittemmin mietelmiinsä (?)

... samoin ehkä Suomen tunnetuin teknovihreä eli emeritus prof. ja tuplatohtori Eero Paloheimo, joka erosi Vihreästä liikkeestä jo vuosia sitten - on kadonnut puoluepolitiikasta kahden kansanedustajakauden jälkeen, ilmeisimmin Vihreä liike oli ehkä liikaa bulevardisoitunut eikä sukan virkkuu edustanut enää sitä vihreyden tavoittelua, jota olisi tehty Eeron opein – muun muassa hyötysuhdeteknologiaa hyödyntäen. ...

.