torstaina, marraskuuta 26, 2020

Laatumediasta tarkoitushakuista tietoturvalla ja todisteilla pelaamista

 

Kuva ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006319315.html - 

"

Yhdysvallat varoittaa Kanadaa Huawein 5g-tekniikan käytöstä: ”He tietävät kaiken jokaisesta kanadalaisesta”

"

*

...

On ollut kiintoisaa vaadittujen todisteiden osalta seurata laatumediapeliä

 

1 - Media vaati innokkaasti todisteita, kun väistyvä us-presidentti Donald Trump esitti erilaisia väitteitä ja syytöksiä US' n presidentinvaaleihin 2020 liittyen - joka jutussa, täällä HS' ssakin vaadittiin esitettäväksi todisteita Trumpin tai tämän suojattien väitteille ja syytöksille. Todisteita ei ole näkynyt - edes ’trumpmediasta’.

 Entä nyt, kun HS' kin innokkaasti esittää näitä maailman suurimman tietoliikennekehittäjän ja -rakentajan - kiinalaiseen Huaweihin liitettyjä väitteitä ja syytteitä - miksi nyt ei vaadita yhtä pontevasti todisteita näiden syytöksien tueksi?

 

Todisteita voidaan jakaa, jos niitä on

 Tosin voidaan peittäytyä todistamattomuuden linjalle, koska halutaan salata menetelmät, joilla todiste tai "todiste" on saatu esille ja selville. Tosin tässäkin tulisi pelata "nimettömien lähteiden" -väylältä, kts. https://yle.fi/uutiset/3-11659749 - eli jokin taho nimettömänä voisi tuoda esille todisteet, niin asia olisi myös lukijoille eli kuluttajille selvää, mutta ei - vastassa on vain syvä hiljaisuus.

 Mutta! Ainakin mediakäsittelyn osalta voisi itse laatumedia antaa meriselityksen miksi todisteiden vaatiminen on niin tarkoitushakuista - toisaalla vaaditaan ja toisaalla ei. Miksi näin - vastaava päätoimittaja Kaius Niemi? Uskoisin lukijoita kiinnostavan.

 Toisaalla turvallisuusalan tietäjät, esimerkiksi tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen on jo todennut https://yle.fi/uutiset/3-10546742 - Yle' n jutussa, ettei näyttöjä Huaweita vastaan ole, ja senkin, että väylävuotoreikiä on kaikissa tekniikoissa ja ohjelmistoissa. >

.

HS-ote: ” … TAUSTALLA on 5g-verkkojen yleistyminen ja kiinalaisyhtiöitä, erityisesti Huaweita, kohtaan tunnettu epäluulo … ”

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000007642258.html

.

Miksi nämä tietoturva-asiat ei esimerkiksi tässä HS-jutussa kiinnosta myös muualta?

 

2 - Onhan kyseessä liki monopolistiset Microsoft, Android, Google, Intel-prosessoriohjelmat ja muut sovellukset - Facebook, Twitter ja Instagram. Miksi näiden tietoturvariskejä ei esitellä rinnan Huawein kanssa?

 

 Mistä johtuu tämä voimalliseksi äitynyt vastakkainasettelu?

 Onko meneillään jo hienostunut informaatiosota - manipulointina idän ja lännen välille? Olisiko Suomesta käsin opeteltava puolueettomuuden linjaus, jossa suurimman hyödyn korjaisi itse Suomi, suomalainen osaaminen ja suomalaiset itse?

Nyt jo puhutaan ’West trolling Manipulation’ -ilmiöstä, joka kehitettiin vastineeksi luodulle ’East trolling Propaganda’ -ilmiölle *, tuo propaganda esitellään tässä https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007641028.html - HS-jutussa.

 Miksi läntisyys käy omasta demokratiastaan ja maailmallisesta vähemmistöisyydestä omaa kamppailua suurta enemmistöä vastaan, kun läntisen yhteiskuntajärjestyksen osuus lienee noin 1,3/7,8 ja pelkästään tämän Huawein koti - Kiina edustaa jo yksin suhdetta 1,4/7,8. Mikä pelko on lännestä päällä?

 

 Eikö ainoa pelko ole sota?

 Ilman mitään valtionimiä, jokainen lukeva kansalainen tietää mistä soditaan ja mistä sekaannutaan asein vieraiden omiin sisäisiin asioihin, jopa ilman mitään pyyntöä mistään - vain oman valtapyydepolitiikan ajamana hävittäjät ja risteilyohjuksen nousevat ilmaan - tuhoamaan ja tappamaan - usein vielä viattomia siviilejä - eikö tämä olisi suurempi pelon aihe?

 Ainoa keino ihmiskunnan eheyttämiseksi on vastakkainasettelun lopettaminen ja löytää yhteisiä ratkaisuja lähestyvään luontokatastrofiin, kun kasvoimme yli suhteellisen ihmiskuntaosuuden - muiden kustannuksella.

 Me ihmiset kaikkialla rikoimme Elämän monimuotoisuuden, ja nyt askaroimme todisteettomuuksilla jotain yksittäistä yhtiötä vastaan, jonka ratkaisut voisivat olla kaventamassa ihmisen ekologisen haittajäljen määrää - per capita. e 

.

PS. Olisiko meidän suomalaisten paras turvallisuustae tarjota kaikille halukkaille ”niinistömäisesti hyviä palveluksia” heidän ongelmiin – riippumatta ilmansuunnasta – meidän ollen tarkkaavaisesti puolueettomia kuuntelijoita ja … ?


..

| TIEDE | TIEDE2 | VU | SUOMI 24 |

...

[2041]


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Sähköpostitse:

Vastaanottaja:

mikko.hypponen@f-secure.com; kaius.niemi@hs.fi; timo.harakka@lvm.fi; ville.skinnari@formin.fi; juha-pekka.raeste@hs.fi

Kopio:

mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; li.andersson@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu
.