keskiviikkona, marraskuuta 11, 2020

Toverikapitalismi saavutettujen etujen korvaajana!

 


Piirros: ~ https://www.suomenperusta.fi/ajatus/kaverikapitalismia/


*


...
Toverikapitalismia - sallittua sopusuhtaista lattiatasoista ahneutta?

1 - Usein puhutaan ikuisesta keskinäisepäilystä - työnantajan ja -tekijän vastakkaisuutena.

Ei luoteta: Karrikoiden toveri on 'laiska luspero ja oman edun tavoittelija' - eikä luovu saavutetuista eduista. Toveri taas mietiin aina tasapuolisempaa ja rehdinpää tulonjakoa, kun menee hyvin - niin voisiko hän saada uutteruudella ja kekseliäisyydellä 'voita leivän päälle'. Ehkä.

Mutta myös toverivastuuta, kun yrityksellä menee aika-ajoin huonosti | huonommin - palkkajoustoin?


Paras keino saavuttaa tuloksia on yhteistyö ja yhteinen, toivottavasti hallittu riskin otto

Yhteinen riskinotto laittaa kaikki yrittämään - niin omistajien kuin tovereidenkin osalta. Samalla voidaan houkutella näppärillä ja avokätisillä alun lupauksilla ahkerampaa ja innovatiivisempaa työskentelyä - koko työtätekevästä linjastosta. Kun puhalletaan yhteiseen hiileen ja annetaan oma panos kaikkinensa - ideoineen, niin se saattaisi tuottaa menestystä paremmin.

Ehkä vapaamatkustajien määrä vähenisi samalla?

..
Oli aika jolloin sain merkitä optioita ja sain lisäksi ostaa "alihintaan" erään amerikkalaisyhtiön osakkeita - oli buumi päällä ja kova into tehdä enemmän kuin mitä palkka olisi edellyttänyt. Tosin myynti on aina mahdollisuuksien edessä, sillä palkasta suuri osa on provisitiota, siis saat enemmän kun tuot enemmän myyntikatetta taloon.

Merkitsin iloisesti siihen maailman aikaan paljon yhtiön henkilökuntaosakkeita - mukavaan hintaan - paljon alle pörssisalin - NASDAQ-noteerauksen, jo merkinnän kohdilla - tosin siihen napsahti sitoumus myymättömyydestä tiettyyn aikaan. Se laittoi tietenkin yrittämään, kuten myyntiprovisiot muutoinkin > 2


.
HS: "

Hallituksen esitys toisi veroetuja listaamattomien yhtiöiden työntekijöille – Veroprofessori: Voi pudottaa verotuloja puoleen nykyisestä

" *
https://www.hs.fi/talous/art-2000007611421.html  -
.


2 - Nyt kun EK kiukuttelee ettei se enää halua olla osasena kun päätetään työehtosopimuksista -

 ... maanlaajuisesti ylätasolta, ja kohta liitotkin (Metsäteollisuus) erkaantuvat kohden yrityskohtaisuutta, niin kuka sitten toverien etuja ajaa?

No - mahdollisuus tienata, olla osallinen yhteisessä keitoksessa, josta kypsyy ravinteikas ateria koko "perheelle", jossa toveritkin ovat enemmän arvostettuina tuotannontekijöinä.

Tämän esitetyn tyyppinen verotuskohtelu on valtion eli veronkantajan kädenojennus toverikunnalle - tuon jutun takana voisi olla jopa SAK ja toveriliitot, ja se, miten ne kiinnittyvät tämän tyyppiseen uuteen edunvalvontaan - jää vielä nähtäväksi.

Suuri asia oli se, että nyt kolminaisuus saattaa aivan uudella tavalla kohtaantua -
 ... toverit omistajiin ja yrittäjiin kuin valtiosponssina asian punnaamiseksi eteenpäin.


Paras toveri on sidoksissa oleva toveri, joka antaa täysillä panoksensa

Ehkä "ikuiset epäluulot karsiutuvat", kun intressi olisi mahdollisimman yhteinen - siis kansankapitalismia sallitun ahneuden yhdistelmänä. Entä aina niin nokkelat kirjanpitäjät, jotka löytävät aina reikiä säveltää uusia menetelmiä lisäämään tuloja - ohi muiden.

Jos valtio vielä oivaltaisi asetella tuon verotuskäytännön ympäristönäkökulmaisesti - tukien kulutuksen vähentämistä laadullisuus painottuneena (!), ympäristön puhdistumista, haitallisen ympäristöjäljenjätön supistumista - biologisen Elämän kokonaisvaltaisen monimuotoisuuden kerrannaisina. e


..
*HS-ingressi: "Listaamattomien yhtiöiden henkilöstöantien verotuksen muuttamisesitys on eduskunnassa verojaoston käsittelyssä."..
EKSTRA
"

Professoreilta tukea listaamattomien yhtiöiden verotukeen – kasvuyritysten tuki voittaa verotuksen mahdollisten porsaanreikien riskit -HS

"...
| TIEDE | SUOMI24 | VU |

Ei kommentteja: