lauantaina, helmikuuta 20, 2021

Ennakointia: 'Kiina + Venäjä > US + EU'

 2088

Kuva ~ https://yle.fi/uutiset/3-8984059

"Kiina ja Venäjä suhteidensa huipulla – ..." -Yle


..

HS-otsikko: "Amerikka on palannut”, julisti presidentti Biden ja varoitti Venäjän ja Kiinan aikeista"

..

Ajurina US' n mahtipontisuudelle on maailmallisesti vähemmistöisen lännen pelko häviöstä idälle - tähän voidaan rakentaa ennakoivasti talouskaava:

Kiina + Venäjä > USA + EU

-tuntuisiko tänään lähes mahdottomalta? Ehkä tuntuu, mutta jos katsomme oleellisia elementtejä elämälle, toimeentulolle, ravinnon saannolle kuin raaka-aineiden tarpeille tuotantokoneistoille, varsinkin tilassa, jossa kasvuhokema on arkipäivää - siis kaiken pitää kasvaa; enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä.

Materiaalit ja robotoituva tuotantokone tekevät markkinatalouden, kaupan ja liike-elämän voitot, näiltä osin Venäjän ylivertainen maapinta-ala esimerkiksi potentiaalisena peltopinta-alana on vielä huomenna tärkeää huomattavasti tiheämmin asutulle EU-Euroopalle. Venäjä on huomisen ravintoaitta.


EU ja USA tarvitsevat toisensa patoamaan idän nousua

Kun lisäämme massiiviseen raaka-aineiden ja energiasaantojen potentiaaliin Kiinan massiivisen tuotantokoneen, ollen maailman suurin ja kohta robotoiduin, valtaa se alaa ja markkinoita juuri maailmallisesta enemmistöstä - kehitys- ja kehittyvistä maista, ja näin yli varojen elänyt länsi kalliina ja niukentuvana tuotantomaana ei pärjää yhdistelmälle Kiina + Venäjä.

Nämä tekijät tuottavat pelon, jota vastaan edellinen us-presidentti Donald Trump halusi käydä yksin omaa sotaansa. Nyt uusi presidentti Joe Biden oivalsi, että EU-Eurooppa pitää saada mukaan - ovathan ne yhdessä kuitenkin 0,8/7,8 - kun Kiina on jo yksin 1,4/7,8. 

Eurooppalainen kolonialismi taustana ei tuota niin suoraviivasta menestystä valtaväestöjen osalta - historia tunnetaan, kuin se, että läntinen maailmankatsomus sekaantuu herkästi toisten vieraiden sisäisiin asioihin. Sen sijaan itä osaa pelata pelinsä - eikä sotkeudu vieraiden asioihin, elleivät itse liity siihen oleellisin tekijöin.

Viime vuosisata oli lännen vuosisata - kaikkine sotineen, US-vetoisesti niin kauppana, finansseina kuin valtasekaantumisina. Nyt eletään us-laatuaviisi Newsweek' in kannesta: 'China's Century'.

.

Entä, jos ja kun talouskaava muuttuu myös sotilasvoimakaavaksi?


..

HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007814959.html  - 


..

EKSTRA

https://www.verkkouutiset.fi/raportti-varoittaa-venaja-ja-kiina-voivat-liittoutua-eurooppaa-vastaan/#91657a15

"Raportti varoittaa: Venäjä ja Kiina voivat liittoutua Eurooppaa vastaan

HEIKKI HAKALA | 12.04.2020 | 18:00- päivitetty 13.04.2020 | 08:05"

Tässä on otettava huomioon, että Verkkouutiset on Kokoomuspuolueen mediamarionetti - mielipidelehti, joka ajaa vahvasti Kokoomuksen asioita - muun muassa Natoon, "keinolla jos toisella" --- 

Ei kommentteja: