torstaina, helmikuuta 04, 2021

PM Marinin uiguuri-twiitti oli tappio demareiden uudistusliikkeelle!

 


Kuva: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paaministeri-marin-kommentoi-uiguurinaisten-jarkyttavia-kertomuksia-kauppa-tai-talous-eivat-ole-syita-kaantaa-katsetta-pois-naista-julmuuksista/8054428#gs.sn92cu  - 

*

...

PM Sanna Marin (SDP) on hoitanut oman maamme sisäistä asiaa - Korona-pandemian osalta erinomaisesti!
.

HS: "

Pääministeri Sanna Marinin twiitti uiguurien raiskaamisesta on suomalaisittain historiallisen kovaa Kiina-kritiikkiä

"
.
Kuunnellen, harkiten ja ottanut aika-ajoin viisaasti aikalisiä. Tilastot puhuvat tästä hyvin hoidetusta sisäpolitiikasta omaa vakuuttavaa kieltään. Kiitos sille. Toistaiseksi tältä osin homma hanskassa -
Nyt sen sijaan hanska tipahti pääministerimme kädestä - oli suuri vahinko meidän erinomaisille Kiinan suhteille laukoa hätiköidysti, Englannin BBC' tä uskoen, sen yksipuoliseen uutisointiin.
Monet piirit Suomesta joutuvat tekemään nyt suuren työn vakuuttaakseen, ettei PM Marin oikeastaan tarkoittanut mitä sanoi - vaan twiittaili osoittaakseen oman yksilöllisen mielipiteen itsenäisyyttä ja EU-uskollisuutta lohkaisten alta kaiken huolella vaalitun suomalaisdiplomatian puolueettoman huomaavaisuuden.

Mielipide saa olla, pitääkin - se on yksilöllisen ajattelun parasta todistetta
Sen sijaan valtiota vahingoittavia lausuntoja ei noin korkealta - pääministerin pulpetilta - pikaistus-twiittailla, se käy ulko- ja turvallisuuspolitiikan tontille - näinkin pienenä tölväisynä. Kiinan suhteet kuuluvat presidentti Sauli Niinistölle - de facto.

Nyt haemme ymmärrystä kaikin keinoin Marinin lohkaisulle
Emme halua ruotsalaisten nokkapokkailua - varsinkaan, kun emme täysin tiedä niitä todisteita, mihin muun muassa BBC vetoaa - uutisessaan uiguurien harjanvarsiraiskauksista.

Valtiollinen ulkopolitiikka on tarkkaavaisuutta - aina jopa kolmen kulman taakse
Meidän on osattava arvioida seuraukset - ja ennen kaikkea osattava tietää mikä on totuus, jonka pohjalta laaditaan lausuntoja - varsinkin näin korkealta.
Monille tämän ilmansuunnan asiaosaajille tämä ylilyönti oli suuri yllätys, niin harkitsevalta henkilöltä kuin Marin, joka osasi hienosti hoitaa meidän omaa kriisiä - Koronaa.
..

Tämä twiitti oli tappio demareiden uudistusleirille, joka olisi halunnut viedä puoluetta uusiin mahdollisuuksiin sellaisena toimijana, joka ymmärtää olla sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin.

..

...

1 kommentti:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Siis mielestäsi Uiguurien kohtelua Kiinan Kansantasavallassa ei saisi mitenkään arvostella? Ei vaikka tuo kohtelu sisältää merkittävän määrän raiskauksia, kidutusta ja aivopesua?