torstaina, helmikuuta 04, 2021

Miksi läntinen media painaa näin herhiläismäisesti Venäjän päälle?

 

...

On liki hämmästyttävää miten paljon suomalainen laatumedia uhraa aikaa, työtä ja kirjoittamista - varsinkin, kun se liittyy vieraan itsenäisen valtion omiin sisäisiin asioihin - ongelmiin sotkeutumisiin.
Aikanaan Venäjää syytettiin toisten vieraiden vaaleihin sekaantumisesta - lopullisia vakuuttavia näyttöjä - todisteita ei ole ainakaan julkisuudessa esitelty. Nyt ei ole kysymys lännestä käsin suoraan vaalivaikuttamiseen operoinnista, mutta epäsuorasti se on jo sitä täytenä totena.
Verrannon saamme, jos ulkoinen valtio alkaa tukemaan mediakirjoituksin voimallisesti vaikkapa perussuomalaisten joitain yksityishenkilöitä - tuottamaan yhtäjaksoista mediatulvaa miten tämä, jopa vain yksi yksityishenkilö on sitä ja tätä - jopa nimittäen vaikka ääreisajattelijaperussuomalaista oppositiojohtajaksi!

Miksi läntinen media painaa näin herhiläismäisesti päälle - onko nyt tosiaan kyseessä niin vilpittömästi oikeutettu halu syrjäyttää nykyinen, kuitenkin laillinen johto jopa rikkoa ja hajottaa Venäjän yhteiskuntamalli ja sen järjestelmä.
Onko kauempaa historiasta herännyt jo ajatuskaavio reaganismin "pahan valtakunnasta", kun edesmennyt us-presidentti Ronald Reagan halusi aikanaan pilkkoa muinoisen Neuvostoliiton.
Onko Venäjä tosiaan näin paha, että nyt laatumedia jo kursailematta tukee kirjoituksillaan Venäjän virallisen koneiston vastaisia voimia hyvin suuntaavilla ja päämäärähakuisille kirjoituksilla - tukien yksityishenkilöä, jolla ei ole edes virallista ja duumallista oppositioasemaa.

Entä yhteiskuntamallit?
Miksi lännestä halutaan rynniä maailmalle opastamaan ja kouluttamaan yhteiskunta-oppia, joka on vain vähemmistöinen osuus maailmallisuudesta. Miksi täältä meitä Suomestakin tähän tarkoitushakuisuuteen ryhdytään...
Lännestä tuetaan kaikkia sellaisia mielenosoituksia, mellakoita ja vallankumousyrityksiä, joista voisi seurata meille mieleinen yhteiskuntamalli. Millä oikeudella näin toimimme - onko se sananvapauden, oikeusvaltioperiaatteiden ja demokratian mukaista?

...
Lennart Meri:
"

Venäjä yhä "pahan valtakunta"

"


..

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Helsingin Sanomat julistaa yhä kiihkeämmin yksipuolista sekaantumista Venäjän valtion ja sen kansalaisten omiin sisäisiin asioihin

Venäjällä on oma lainsäädäntö, oma tuomivalta ja seuraamusjärjestelmät. Meillä ei ole mitään oikeutta sotkeutua toisen vieraan sisäisiin asioihin edes minkään sananvapauden yllyttämänä.

Laatumedian tulisi oivaltaa oma esimerkin näyttö diplomatiana, joka on erityisen tärkeää täältä meidän geopolitiikasta - olemme jo historiallisesti kiinni Venäjässä, täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Tämä ei ole pelkoa, vaan valtioviisautta - kuten aikoinaan presidentti Juho-Kusti Paasikivi ilmaisi: Viisauden alku on tosiasioiden tunnustamisessa.

Miksi HS sekaantuu yksittäisen Venäjän valtion kansalaisen tukemiseen - ikään kuin hän olisi politiikan hoidon oppositiojohtaja; ilman kansanedustusta, ilman poliittista puoluetta duumassa - Venäjän "eduskunnassa"?

Suomessakin on oma lainsäädäntö, joka esimerkiksi asettaa jopa rangaistavaksi oikeusistuimen edessä herjaamisen, rettelöimisen kuin kunnianloukkauksen nimettynä kohteena.

Venäjän laki on laki siellä ja meillä on oma laki täällä - niitä ei voida verrata, sillä Venäjällä, sen duumalla on oma oikeus laatia haluamiaan lakeja. Se, että poliittinen toiminta ei ole meidän tavoitteidemme mukaista, ei ole syy - esittää yhä voimallisempaa vastakkainasettelua, mihin nyt Suomen luetuin laatumedia HS syyllistyy - uskoisin selitteellä: Sananvapaus*.

Entä jos jostain maasta aloitetaan voimallinen ja laadukas yksittäisen Suomen kansalaisen tukeminen valtiomme johtoon, kuten nyt HS selvästi omalla tavallaan Aleksei Navalnyitä edesauttaa - jopa jo nyt aikaisena Venäjän duuman vaaleihin sekaantumisena - ja vähintäänkin epäsuorana mediatukena.

Venäjällä kansa lopulta päättää, oli vaikutteet sitten millaiset tahansa. Nuo vaikutteet ovat läntisen mallin vastaisia, mallin, jolla ei ole maailmallisdemokraattista enemmistöasemaa, vaan pieni vähemmistörooli - vähemmistöoikeuksin, joihin ei kuulu sekaantuminen.
.
HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007781631.html -

HS: "”Kun ihmiset tiedostavat, mistä on kyse, kaikki nämä kulissit hajoavat”
– HS julkaisee Aleksei Navalnyin oikeudessa pitämän puheen sanasta sanaan

HS julkaisee lyhentämättömän, puhtaaksikirjoitetun käännöksen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin oikeudessa pitämästä puheesta. Oikeus määräsi tiistaina Navalnyille kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen ehdonalaisrikkomuksesta."

...

..