keskiviikkona, helmikuuta 10, 2021

Ulkoministeri Pekka Haavisto saa oletettavasti hyvän vastaanoton Venäjällä!

000000


Kuva: ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006427380.html


*

...

Ulkoministeri Pekka Haavisto tulee saamaan aivan erilaisen vastaanoton kuin EU' n korkea ulkoasiainedustaja |0. Syy on selvä - EU on nokkinut ja sättinyt liiaksi Venäjän sisäisiin asioihin sekaantuen |1, jopa tukien epäsuorasti tulevien duuman vaalien osalta.

Suomestakin kuultiin soraääniä, mutta ne tulkitaan "vahingossa ajattelemattomuudeksi" - näin Pekka saa asiavastaanoton Moskovassa. Samalla Venäjä ilmaisee näin meidän suomalaisten erikoisaseman täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Eikä meidän hyvässä ja pahassa historiakaan ole unohtunut Kremlissä.

Ei sekään heikenne asemaamme, kun meillä (yhdestä PM Sanna Marin’ in erehdyksestä huolimatta |2) on erinomaiset suhteet Kiinaan. Nyt kysymys kuuluukin miten Kiina voi tähän liittyä - hyvinpä liittyy, sillä Venäjän kumppaniksi tässä lännen viljelemässä vastakkainasettelussa |3 juuri Kiina on se voima, joka tukee tavallansa Venäjänkin pyrkimyksiä.

Kremlissä tiedetään Kiinan hyvin lämmin asenne Suomea kohtaan - ja tähänkin vaikuttavat historia ja pitkässä juoksussa kykymme olla sekaantumatta liiaksi vieraiden omiin sisäisiin asioihin.

 

Niin Venäjä kuin Kiina tietävät geopolitiikkamme

Olemme pohjoisessa Kuolan niemimaan vieressä, joka on taas maailmallisen suurydinsodan vastavoima sitä toista ydinasesuurvaltaa vastaan - puhutaan kauhun tasapainosta, joka on jälleen tapetilla.

Suomi koetaan niin Kiinasta kuin Venäjältä erinomaisena ’hyvien palveluksien tarjoajana’, tätähän presidentti Sauli Niinistö mielellään esittelee - neuvottelupaikkana maailman johtajille. Ehkä näemme juuri Suomessa kaikki kolme kerrallansa: Venäjän presidentti Vladimir Putin’ in, Kiinan kollegan Xi Jinping' in ja US' n presidentti Joe Biden’ in.

Kaiken tämän Kreml tietää, vielä senkin, että Kiina tukee Suomea Koillisväyläsuunnitelmissaan |4 - satama Liinahamariin jne.

Haavisto saa hyvän vastaanoton ja Suomi nousee arvossaan EU-Brysselissä ja samalla Pekka huomaa, mikä on Suomen parasta turvallisuuspolitiikkaa; se on puolueeton näkökulma niin itään kuin länteen.

..

Viitteet:

|1https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2021/02/palautetaan-niinistomainen-diplomatia-jossa-voidaan-keskustella-ei-sekaantua-vieraiden-sisaisiin-asioihin 

|2https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/pm-marinin-uiguuri-twiitti-oli-tappio.html 

 

..

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingin Lassilasta


 

..

HUOM! Kun useimmat vastaanottavat sähköpostipalvelimet vierastavat internetlinkkejä – on tämä yllä oleva teksti saatavilla täältä ~ VU – kaikkine viitteinen ja linkkeineen – alkaen 12.2.2021.

 

PS. Tämä Kansalaiskirjoitus on lähetetty Ympäristöteollisuusyhdistyksen ~ https://www.ympäristöteollisuus.fi  sähköpostipalvelimelta – on korostettavaa, että teksti ei ole yhdistyksen, vaan allekirjoittaneen yksityinen mielipide ja asiaseloste.

..

 

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

pekka.haavisto@formin.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; sanna.marin@vnk.fi

Kopio:

jenni.virtanen@hs.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; juho.eerola@eduskunta.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; annika.saarikko@minedu.fi; maria.ohisalo@intermin.fi; mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi
.