perjantaina, helmikuuta 12, 2021

”Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan”, sanoi UM Sergei Lavrov.” *

"

Kamppailu Arktisen alueen hallinnasta: USA keskittämässä strategisia B1-B pommikoneita Norjaan

"

https://uvmedia.org/2021/01/28/kamppailu-arktisen-alueen-hallinnasta-usa-keskittamassa-strategisia-b1-b-pommikoneita-norjaan/

*

EKSTRA


...

HS-otsikko: "Ulkoministeri Lavrov: Venäjä on valmis katkaisemaan välit Euroopan unioniin"

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007798589.html  

..

IJL-kommentti: Lausunto Venäjän pelikokeneelta ulkoministeri Sergei Lavrovilta ei ollut yllätys, siksi tiiviiksi suhde on jo muodostunut Kiinan, tuon maailman suurimman talouden (bkt/PPP - IMF 2015) kanssa.

Miksi tämä Moskovan ja Pekingin taustavarmennus?

Syy on hyvin yksinkertainen - maailma, ihmiset ja kansakunnat tarvitsevat raaka-aineita, ravintolähteitä ja tuotantoa kuin markkinoita - näitä kaikkia on tällä 'kahden kauppa' -mentaliteetilla. Venäjällä on maailman suurin pinta-ala, suurin raaka-aineiden -, peltomaa- ja metsäpinta-alan potentiaali.

Kiina on vastaavasti maailman suurin liukuhihna, suurin viejä sekä merkittävin | vaikuttavin kehitys- ja kehittyneiden valtioiden kumppani ja tahti jatkuu - on oletettavissa, että myös Kiina on valmis "unohtamaan" läntisen kulttuurin sen toisten sisäisiin asioihin sekaantumispyrkimyksineen - vieläpä maailmallisesta vähemmistöstä.

EU-Eurooppa on vain puolet Euroopan pinta-alasta, mutta väestöltään huomattavasti suurempi kuin Venäjä. Lopultahan on aina kyse maapinta-alasta potentiaalisine ravinnontuottoineen - tämän Kiina (maailmallisella 1,4/7,8 osuudellaan) tietää hyvin tarkasti. Venäjä pitää sisällään myös vapaasta makean veden saannosta jopa 20 prosenttia koko maailman käyttöpotentiaalista.


EU-Eurooppa jää melkoiseen peräpussukkamottiin, jos Venäjä kokee itsensä voimallisemmin Kiinan liittolaiseksi, ei tarvitse kuin katsoa tätä Maapallo-karttaa ja Aasian tuloa Euroopan porteille - Ural-vuoristoon. EU ei ole Eurooppa - Euroopan muodostaa kaikki valtiot Ural-joen mutkille saakka.

Venäjä osaa kovan pelin, sillä on parhaat pelikortit

Jokereina ovat US' lle vastavoimana strategiset ydinaseet, maailman suurin maapinta-ala, valtava rannikkopituus pohjoisessa, yhteinen raja Kiinan kanssa (!) sekä Euroopan suurin valtioväestöpopulaatio.

Suomi tämän Lavrovin uhkauksen edessä?

Me olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Lavrov sijoitti ulostulonsa nokkelasti meidän UM Pekka Haaviston tapaamiselle. Nyt erityisesti Pekka on suuren asian edessä - jopa 'urhokekkosmaisen'!

..
HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007798589.html -

|* ” ”Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan”, sanoi Sergei Lavrov.-HS-ingressi

 

..

| SUOMI24 | TIEDE

.

Ulkoministeri Pekka Haavisto matkustaa Pietariin [IJL-BLOG]

 
..

HUOM! Vastanottavat sähköpostipalvelimet usein hylkivät internetlinkkejä – ja näin tämä ylläoleva yksityishenkilön Kansalaiskirjoitus on nähtävissä kaikkine linkkeineen täältä ~ VU - . Teksti on allekirjoittaneen henkilökohtainen kannanotto eikä sillä ole mitään tekemistä tämän sähköpostin lähettäneen Ympäristöteollisuusyhdistyksen kanssa ~ https://www.ympäristöteollisuus.fi

 


..
23903


3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Julkaisutiedote 12. helmikuuta 2021:

Suomi suhtautuu vaihtelevasti sääntöjen venyttämiseen EU-politiikassa - Maan omalla sääntöjen venyttämisellä hiljainen hyväksyntä

Suomen EU-politiikan linja on perinteisesti ollut mukautuva ja kompromissinhakuinen. Viimeaikaiset esimerkit sääntöjen venyttämisestä paljastavat kuitenkin uusia jännitteitä. Suomi on vaatinut muilta EU-jäsenmailta sitoutumista yhteisiin sääntöihin, mutta on samalla itse kiertänyt niitä sisäisissä rajatarkastuksissaan. Tarkastuksia on koronapandemian vuoksi jatkettu yli Schengenin rajasäännöstössä määritetyn kuuden kuukauden enimmäiskeston. Tähän saakka Suomen omaa sääntöjen venyttämistä ei ole juurikaan kommentoitu maan poliittisella kentällä.

Ulkopoliittisen instituutin uusin FIIA Briefing Paper käsittelee Suomen EU-politiikkaa sääntöjen venyttämisen näkökulmasta. Tutkimuksen on kirjoittanut vanhempi tutkija Saila Heinikoski Instituutin Euroopan unioni -tutkimusohjelmasta. Heinikosken mukaan EU-lakien sääntöjen venyttäminen voidaan jakaa kolmeen kategoriaa, jotka ovat muiden toimijoiden tekemä sääntöjen venyttäminen, kollektiivinen sääntöjen venyttäminen ja maan oma sääntöjen venyttäminen. Heinikosken mukaan Suomi voisi nostattaa profiiliaan maana, joka arvostaa EU:n säännöstöä. Tällä hetkellä maan oma rike Schengen-alueen rajasäännöstöä vastaan saattaa kuitenkin tehdä tämän mahdottomaksi.
Julkaisun voi lukea ja ladata instituutin verkkosivuilta:

https://www.fiia.fi/julkaisu/rule-bending-debates-in-recent-finnish-eu-policy

Lisätietoja saa kirjoittajalta:

Saila Heinikoski
saila.heinikoski@fiia.fi
Puh. +358 9 432 7757
https://www.fiia.fi/henkilo/saila-heinikoski
@HeinikoskiSaila
.

Copy from email

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

pekka.haavisto@formin.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi

Kopio:

jussi.halla-aho@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; satu.hassi@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; elina.lepomaki@eduskunta.fi; matti.vanhanen@vm.fi; antti.rinne@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; ville.tavio@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi; Paavo Väyrynen; kaius.niemi@hs.fi; mikko.paakkanen@hs.fi
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi

Kopio:

hanna.smith@hybridcoe.fi; laura.halminen@hs.fi; sinikukka.saari@fiia.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi; johannes.koskinen@eduskunta.fi; jaana.pelkonen@eduskunta.fi
.