maanantaina, helmikuuta 08, 2021

HS-mediaherja: " .. tällä viikolla nousussa Vladimir Kalsarimyrkyttäjä .. "

 [2083]


Kuva: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007713111.html


*

...

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000007785526.html -

HS-otsikko: "Historian majesteettisten lisänimien TOP10 – tällä viikolla nousussa Vladimir Kalsarimyrkyttäjä"


..
IJL: Kaikella kohteliaisuudella ja ystävällisyydellä voisi jo nyt todeta kysymyksenä:

Onko HS ajautunut idän ja lännen välisessä vastakkainasettelussaan ja epäluulon lietsonnassa iltapäivämedian "lööppeilyyn" (otsikkopainottavuuteen tietoistarkoitushakuisuudessaan), kun katsoo tämän uutisen henkilöön menevää nälvimistä, riekkumista ja "alta lipan laittoa".

Olisiko "uutissisällöstä" jo havaittavissa kunniaa loukkaavista oikeuskelpoisista aineksista, jos se esitettäisiin Suomessa suomalaista kohtaan. Ehkä lukijat laittavat jo jotain merkille.

Miten suomalainen oikeuslaitos ja oikeuskäytäntö suhtautuisivat, jos presidentti Sauli Niinistö saisi vastaavia hersyvän nokkelia herjausilmaisuja, joita vaikka joku yksittäinen Suomen kansalainen päästelisi julkisuuteen. Miten on?


Millaisiin todisteisiin HS-toimittaja Nieminen tässä tukeutuu?
Ehkä BBC, ja mihin taas BBC |1 journalistisperiaatteellisina näyttöinä turvautuu? Herää paljon kysymyksiä.

Toimittaja Tommi Nieminen on toki tässä vastaavan päätoimittaja Kaius Niemen suojeluksessa, sillä Kaius on se, joka kantaa vastuun mahdollisista herjaamissyytteistä ja ellei -syytteitä, niin ainakin kansalaisreaktioina selvästä ylilyönnistä. Näinkö sananvapaus kuitenkin hellii lukijoitaan?

Mikä olisi laatumedian asiallishenkinen tapa tässä kohdin uutisoida tämä yksittäisen Venäjän kansalaisen lausunto oikeudessa, mikä varmasti tullaan käsittelemään Venäjällä herjaamisepäilynä ja ehkä jopa -syytteenä.


Miksi suomalainen laatumedia alentui tässä iltapäivämedian tasolle?

Tätä jo varmasti moni lukija kysyy mielessään (mielissään!), kun pohtii mitä hän (paperina) tai nykyään diginä tilaa uutisvirrakseen ensi vuonna.


.

PS. Onko tässä havaittavissa samaa ilkikurisuutta ja länsihuumoria sananvapauden ammennusarkusta kuin oli pilapiirrokset Charlie Hebdo' ssa? [!] |2


.

|1 " ... "His main gripe with me is that he'll go down in history as a poisoner," Navalny told the court scornfully. "We had Alexander the Liberator, Yaroslav the Wise, and we will have Vladimir the Underpants Poisoner." ... " -BBC

|2 ""Pilapiirrokset ovat taitolaji, jossa ei loukata toisia!"" - LINKKI



...
23636 | TIEDE | VU | EKSTRA |


...

Ei kommentteja: