sunnuntaina, helmikuuta 14, 2021

Ulkoministeri Haavisto on nyt tosipaikan edessä - myös kertakaikkinen voitto on mahdollista!*

 


Kuva: ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000007800236.html

"Koko EU pidättää henkeään, kun Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) matkustaa Pietariin tapaamaan Venäjän kovapuheista ulkoministeriä. Pitäisikö asemalla laulaa lähtövirsi vai Eurooppa-hymni? pohtii Setä Arkadia alias Timo Haapala, joka esittää myös uutta ulkopolitiikan twitter-kirjausta perustuslakiin." - IS-ingressi


...

HS-otsikko: "Haavisto aikoo nostaa esiin vaatimuksen Navalnyin vapauttamisesta Venäjän-vierailullaan"

..

IJL - Suomi sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla

Nyt ei kannata sekaantua vieraiden omiin sisäisiin asioihin. Näin saisimme arvostetun aseman olla valtio, josta voi hakea presidentti Sauli Niinistön hellimiä "hyviä palveluksia".


Hyvät palvelukset tarkoittavat luotettavaa, oikeudenmukaista ja puolueetonta neuvottelupöytää vaikkapa Rovaniemellä tai Savonlinnassa, tämän ollessa Suomen kaunein kesäkaupunki - siellä hyvin ärhentelevät vastakappaleet saavat sielun rauhaa ja ehkä näin saavutettaisiin sopimuksia vihollisuuksien ja ristiriitojen sammuttamiseksi!


Niinistö on luonut sopuisaa rehdin pitopöydän asemaa niin Kiinassa, Venäjällä kuin Yhdysvalloissa

Sopuisuuteen ei ole kuulunut liiallinen ja perusteeton sotkeutuminen vieraiden omiin sisäisiin asioihin. Uskoisin, että yleisinhimillinen ja humaani ulkoministeri Pekka Haavisto tämän oivaltaa erinomaisen hyvin.


Nyt ei kannata huudella "pikkujuttujen perään", varsinkaan sellaisten joihin EU-direktiivit ja Suomen laki eivät ulotu

Tiedämme hyvin, että Venäjä suvereenina valtiona säätää omat lakinsa ja toteuttaa niitä tavallansa ja tavoilla, jotka eivät meille kuulu. Kun tämän ymmärrämme, ovat nuo "hyvä palvelukset" jälleen lähempänä maaliaan - kaksi jo kävi Niinistön luona - vain Kiinan presidentti Xi Jinping vielä puuttuu.


Ehkä presidenttimme todennäköisesti havittelemana kolmen suuren kohtaaminen onnistuu - koska pohjoisessa tapahtuu nyt liian hyytäviä asioita

USA lennättää strategisia ydinpommittajia (Rockwell B-1 B) -sotakoneita Norjaan. Nämä ovat selvä lisäuhka Venäjän Kuolan niemimaalle, jossa ovat maailmallisen ydinsodan ne toiset vastakappaleet - uhan tasapainoelementteinä. 

B-1 kone on selvä uhka Venäjälle ja Kreml tietää meidän Nato-Isäntämaa pöytäkirjan olemassa olon, joka tuottaa oikeuden US/Naton tuoda sotkakoneita Lappiin - ja sen erinomaisille lentokentille, joista on matkaa Venäjän Borei-sukellusvenetukikohtiin ~12 minuutin rynnäkkölento.


Nyt Pekka on suuren ja tärkeän | taidokkaan tehtävän edessä!

..

HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007802162.html  - 

..


B-1


https://en.wikipedia.org/wiki/Rockwell_B-1_Lancer



| TIEDE | TIEDE | SUOMI24 | SUOMI24 | VU | VU | BOREI | LAVROV |

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

~.
Vastaanottaja:

pekka.haavisto@formin.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi

Kopio:

ilkka.kanerva@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; SARVAMAA Petri; satu.hassi@eduskunta.fi; maria.ohisalo@intermin.fi; annika.saarikko@minedu.fi
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Helsingissäkin laki kieltää pandemian takia suuremmat mielenosoitukset, ja kun kieltoa ei ole noudatettu - on poliisi hajottanut nuo laittomat mielenilmaukset. Näin myös muualla monissa EU-jäsenvaltioissa. Onko Venäjällä sama laki - kyllä on, tätä Haavisto ei ymmärtänyt tai halunnut huomioida.

Sekin on selvää, että diplomaattistatuksella toimivat vierasvaltioiden diplomaatit eivät voi sekaantua isäntämaansa omiin sisäisiin asioihin, joista nämä laittomat 'navalnistien' mielenosoitukset oli esimerkki, noihin ei diplomaattipassilla olevien pitänyt osallistua - suurin osa Moskovassa toimivista diplomaateista tiesi tämän menettelyn, eivätkä osallistuneet näihin laittomuuksiin.