lauantaina, toukokuuta 29, 2021

Liikaa helppoa rahaa - inflaatio ja saat vähemmän!



Saksalaisia "miljoonia" maksaneita postimerkkejä

...

Liikaa helppoa rahaa - inflaatio ja saat vähemmän!

Hintojen nousu on ensimmäinen ilmiö alkavasta inflaatiosta, jolloin samalla rahan määrällä saa vähemmän kulutettavaa kuin ennen ---

Hintojen nousu johtuu tavaran, hyödykkeiden, ravinnon tai raaka-aineiden, myös energian niukkuudesta kysyntään nähden. Samoin osaaminen, taito kuin johtaminen saattaa joutua "liian suuren kysynnän kohteiksi.

Massiivinen esimerkki löytyy Saksan Weimarin tasavallasta 1920-luvun lopulta, jossa eilen postimerkki maksoi 100 miljoonaa silloista markkaa - mutta jo seuraavana päivänä 1000 miljoonaa .. Seuraukset saivat vyöryn 1933, kun Saksan kolmannen valtakunnan johtajaksi nousi viimeisissä demokraattisissa vaaleissa Adolf Hitler.

..
Onko nyt hintojen nousulle kierre - voi olla, sillä helppoa rahaa (=ostovoimaa) on jaettu roppakaupalla, erityisesti Yhdysvalloissa, mutta nyt myös EU-Euroopassa. Velkojen määrä on rajussa nousussa - US' nkin ollen jo maailman velkaisin valtio. Herää kysymys 


- maksetaanko noita jättivelkoja enää koskaan takaisin?

Ehkä nyt EU' ssa hyväksytty jättimäinen Elvytyspakettikin jätetään hienostuneesti ja nokkelasti taseviisaiden toimesta ainakin osin maksamatta, kun hokkuspokkus 30 vuoden kuluessa taseiden nokkelasti avustavat pääteviennit
(APV) haihduttavat numeerista velkaa "taseiden tuuliin" --- jää nähtäväksi.

..
Järeä hätäoivallus painaa bittirahaa velkaisille

7.9.2012 - Uutisointi ulvoo EKP:n oivalluksesta ostaa rajattomasti ylivelkaantuneiden maiden joukkovelkakirjoja - kierre jonnekin on nyt näin valmis. Onko tämä taloushistorian suurin pyramidihuijaus *].

*]
Nyt pyramidin kärkikartio on terävä pää alhaalla - ja tuo kärki makaa tavallisen arkikansalaisen päällä



[ .. kadun mies katsoi hintalappua - "onpa lihanhinta noussut reippaasti, .. ahaa, bensiinikin maksaa nyt paljon enemmän. Vuokrat ovat nousseet, palkkaa pitäisi saada lisää, että voisi ruokkia huomenna perheeseen syntyvät kaksoset. Pelko oli näin hiipunut arkikansalaisen mieliin - riittääkö ruoka, riittääkö lämmintä? Joudunko puolittamaan kulutukseni? .. ]



EKP on keksintöjen riemuliiteri

Nyt se vihdoin keksi tarkan normituksen ja valvonnan; perusteluna "loputtomalla rahanpainannalle" - samalla syntyy ote ylivelkaantuneisiin - saadaan ne ruotuun ja lujemmin keskitettyä Euro-EU-Eurooppa-akseliin, jonka pyörittäjä on Saksa, tuo voimavaihde ja -lataamo, jonka virran pitäisi riittää kaikille.



Rahaa riittää seteleinä -
(Rahaa voi olla loputtomasti, sen määrä voi kasvaa rajatta, mutta mitä sillä sitten saa, onkin aivan eri asia)

Metsät kasvavat hyvin muun muassa Suomessa, josta voidaan painaa paperille "massia ja kahisevaa" - tosin helpompaa on laskea pankkijärjestelmien verkostoihin bittirahaa. Tämä on oivalluksien isä ja keksintöjen äiti, joka nosti kauan sitten Saksan Weimarin tasavallassa postimerkin hinnan miljooniin. Tuolloin aamulla leipä maksoi kottikärryllisen kahisevaa, kun jo iltapäivällä tarvittiin kaksi kottikärryllistä - oli syntynyt nk. hyperinflaatio 1].



Nerokkuuden huippu!

Huippuidea oli kontrolli, normisto ja säännöt. EKP loi näin mahdollisuuden Brysselille; oli syntynyt peukaloruuvi, jos ette näin, niin sitten .. . EKP oivalsi rauhoitella inflaatiopelkoiset ilmoituksella, että massiivisten bittirahavirtojen ja kahisevien liikapaljous padotaan myöhemmin - vetämällä heikentynyttä ostovoimaa takaisin setelisilppureihin - bittirahaahan on helppo poistaa - tietokoneissa on-delete -näppäin.



Oivalluksien kestokasvu

Nyt EKP hakee takuita ja vastuunkantajia, ainakin paperille, jotta usko euroon ja euromaihin toimisi maapallon todellisissa voimamaissa. Nuo voimamaat ovat ne valtiot joilla on vahva toimeliaisuus (Kiina, Intia, Brasilia ..) ja suuret luonnonrikkaudet yhtä kuin elämän edellytykset; ravintolähteet mukaan lukien (Venäjä, Kanada, Kiina, Argentiina, Australia, Afrikan maat [!] .. ).

Kestokasvusyndrooma syntyy siitä, että kasvuhypetystä vaativa EKP ei oivalla sitä, että tuo kasvuhokema syö eväät - jolloin syntyy niukkuus, ja sellainen niukkuus, joka koskee kohta kaikkia.

..
Otsikkoon nähden: Ehkä parasta, jos kulutus vähenee totaalisesti - se saattaa pelastaa luontobiologian ja Elämän monimuotoisuuden sen dramaattisesti kaventuvan kehityksen tieltä ..



..

EKSTRA

https://www.hs.fi/talous/art-2000006547350.html   -


HS-ingressi: "Hinnat karkaavat hallitsemattomasti ja rahan arvo romahtaa inflaatiossa. Saksan hyperinflaatio jätti syvät arvet, mutta Venezuelassa ja Zimbabwessa hintojen raju hyperinflaation nousu on vielä avoin haava"



..
...
|  31490 -  SUOMI24  |  2016 IJL- BLOG  |  VU - 1023 |

Ei kommentteja: