tiistaina, toukokuuta 18, 2021

Olemme uuden ajan edessä - huomenna emme enää voi vain kuluttaa

 


Kuva: ~ https://www.aamuset.fi/artikkeli/4703851/Mielipide+Miksi+Amazon+palaa  - 


***

...

YLE: "

Kokoomuksen Orpo: "Emme halua, että Suomi lähtee osaksi uusvasemmistolaisia talouspolitiikan kokeiluja"– ..

"

https://yle.fi/uutiset/3-11936459

..

IJL-kommentti

Maailma kutistuu, yksipuolistuu ja lopulta luhistuu sellaisen kuorman alle, jonka me ihmiset olemme luoneet omalla kyltymättömällä kasvuhokemalla -

'Enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä'. Tämä lienee Kokoomuksen kulmakivi heidän oppi-ideologiassaan, jossa vallitsevuus kumpuaa näyttöstä ja vertailusta - puhutaan usein näyttö- ja vertailutaloudesta.

Puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi suoraan, ettei heitä kiinnosta sellaiset kokeilut, joissa vähennetään, säilytetään ja minimalisoidaan ja erityisesti luovutaan siitä ylimääräisestä, joka ajaa luontobiologiaa hengästykseen hapen ja sellaisen ilmanalan puutteena, josta koko Elämä ammentuu.

Rujoa kuunneltavaa, mutta herääminen on suomalaisten onneksi alkanut jo juuri tästä uusvasemmistoisesta PM Sanna Marinin johtamasta NNV-hallituksen |1 heränneestä huolesta, kun on jo tekojen aika - ei puheiden, eikä varsinkaan kokoomuslaisten kasvuhypetysten, jossa kaiken pitää kasvaa.
.


Tämä luontoharmonian rikkominen on nyt päätöksessään ja ihmiskunnallinen kulutusjuhla loppumassa - nyt on viisautta juuri tämä ihmisyyttä, inhimillisyyttä kuin luonnon kokonaiskantokykyä huomioiva malli etusijalla - kasvun hokemat ovat jo takana.

Ihmiskunta syö kokonaisbiologian suurelta lautaselta rohmuten - ja Kokoomus juuri Suomessa edustaa tätä rujoa mallia, joka ei anna sijaa tasapainolle eikä lataamiselle - luontoakku on tyhjentymässä - emmekä ole keksineet (vielä) sen lataamiseen soveltuva laturia.

On heräämisen aika ja nyt tarvitaan todellakin tätä uusvasemmistolaista ajatusmaailmaa, jossa ihminen hakee oman kokonsa mukaisen lokeron luontoharmoniasta. Tie lokeroon on raskas, kivulias ja notkeutta vaativa, sillä ihminen ei ole luomakunnan kruunu - vaan vain pienen pieni osa luonnon kokonaisbiomassasta, jota ohjaa meille tutemanton evoluution "ohjelmisto", jota emme ymmärrä - vielä.

Onkin aika hiljentyä kuutelemaan ja antamaan tilaa sellaisille voimille, jotka oivaltavat, sopeutuvat ja sujahtavat sellaiseen asemaan, mikä meillä oli vielä useita satoja (tuhansia) vuosia sitten, kunnes loputon ahneus syöksi ihmiskuntaa löytäretkien jälkeiseen kolonialismin ikeeseen, jonka jälkiaalloilla veneemme keikkuu yhä enemmän myrskyävällä luontobiologian merellä, jota ohjaa sellaiset kiertoliikkeet, joiden tapahtumasarjoihin olemme tietämättömyyttämme yhä syvemmälle sotkeutuneen.

Aikaa on vähän ja heräämisen on tapahduttava nyt ja tätä mallia ei tue tuo Kokoomuksen ja näiden hengenheimolaisten - talouskapitalismin mantra kulutuksesta, kasvusta - 'lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä' - jota ohjaa kohokkeinen näyttö- ja vertailutalouspyrky. [T1]


[T2] Nyt tarvitaan aivan uusia oppeja

Velkakaan ei ole synti, kun sitä ei enää makseta perinteellisesti takaisin - rahavelkana. Nyt on päällä huomattavasti dramaattisempi velka. Velka biologiselle harmonialle, tätä velkaa erääntyy nyt ja varmasti. Korko nousee lämpötilan funktiona.

Luontovelan maksu on pakko suorittaa, sillä siitä juontuva ulosotto on lopullinen ja sekin on varma - tapahtumasarja on jo käynnissä.

Luonnolla on omat ulosmittaajat |2 - "eräs niistä on jo työssä, kulkien ovelta ovelle ja ottaen aluksi heikot". Luonnon oma ulosotto ei katso varallisuutta, sillä luontovelka on kollektiivinen ja suoraviivainen.
.


Luonto raivaa itselleen sen tilan, jossa vallitsee tasapaino - sallitun kilpailun kiihdyttämänä

Voittajaa ei tässä velan perinnässä ole - on vain paluu menneisyyteen, jotta nykyisyydestä alkaa uusien huominen -ymmärrettäköön tämä kunkin arvioitsijan omalla tavalla, sillä jokaisessa asuu kuitenkin se totuus, kunhan sen oivaltaa.


...

Ei kommentteja: