torstaina, toukokuuta 13, 2021

Mikä voisi estää Bidenin ja Putinin tapaamisen Suomen Rovaniemellä?


Kuva: ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005509260.html  - 

"Presidentti Niinistön ulkopolitiikan viesti: ”Suomi tarjoaa mielellään hyviä palveluksia kun niille on kysyntää”"

-onko linjamme edelleen kuitenkin liian epäselvä? -IJL

***


...

YLE: "

Venäjän Lavrov ja Yhdysvaltain Blinken tapaavat Reykjavikissa ensi viikolla

Yhdysvaltojen ja Venäjän väliset suhteet ovat huonoimmillaan vuosiin."

https://yle.fi/uutiset/3-11929838  - 


..

Islanti on Nato-valtio, mutta (Ronald) Reagan & (Mihail) Gorbatsov session kunniaksi tämä esivalmistelu toteutetaan näin ilmaistuna Reykjavikissa, jossa hyvin kokenut ja "kaiken nähnyt" Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapaa suurvaltapeliin kokemattoman US-ulkoministeri Antony Blinken' in.
--

Suomen mahdollisuutta saada suurvaltajohtajien yhteistapaaminen Suomeen ja Rovaniemelle |1 - "arktiseen kaupunkiimme" hankaloitui Moskovan silmissä, koska Suomi kutsuu tai USAF itse itsensä kutsuttaen saapuu poikkeavan suurin ilmasotavoimin - jälleen Kuopion Rissalaan |2 harjoittelemaan tuohon Venäjän viereen taistelua ja ohjushyökkäyksiä ...

Tämän viimeisen vieraiden sotavoimien siirron presidentti Sauli Niinistö olisi voinut siirtää tai peruuttaa. Ei tehnyt näin, vaan luo lisää jännitteitä mutkistamaan maamme sitä oikeaa ja ainoaa ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaamme, olla puolueeton täällä idän ja lännen vedenjakajalla, varsinkin, kun kansakuntamme vakaasti vastustaa suurena enemmistönä Natoon liittymistä |3 - ymmärtäen erikoisen geopolitiikkamme.
--

Mutta! Kremlissä on havaittu presidentti Niinistön 'hyvät palvelut' ajatus |4, jossa Suomen tulee tarjota puolueetonta, diplomaattista ja muiden sisäisiin asioihin sekaantumatonta liennytyspolitiikkaa -neuvottelupöydän kattajana kaikille halukkaille, jotka kokevat konfliktoitumista.

Venäjä on kohta Arktisen neuvoston puheenjohtaja ja tällöin tänne meidän nurkille avautuu mahdollisuus olla se puolueeton "hyvien palveluksien tarjoaja" us-presidentti Joe Biden' lle ja venäläiselle kollegalleen Vladimir Putinille.


Nyt täytyy olla vain syvällinen ymmärrys miten omia askelmerkkejä sovitellaan -

Tuo USAF-taisteluharjoitus Rissalaan ei ole sitä, se on huono askelmerkki ja presidenttimme pitäisikin käyttää nyt vaikutevaltaansa Puolustusvoimien ylipäällikkönä, ja perua tuo sotakoneen tulo Venäjän viereen.

Onhan US Venäjän ohella se toinen ja toistaiseksi ainoa toinen ydinasesuurvalta maailmassamme ja meidän Suomen ei ole syytä sotkeutua tuohon välimaastoon - pahan kohtaloksi kansalaisillemme. Tässä kohdin vielä moni muistaa raskaat virheet, kun 1941 Saksan kolmasvaltakunta kutsuttiin - päästettiin maahamme isännän ottein, sitten syttyi hyökkäyssota nimeltä Jatkosota.

Tänään viisaus saa asettua juuri maamme ylimpiin kerroksiin, ja olla estämässä kansallista hätätilaa myöhempien mahdollisten idän ja lännen välisten yhteenottomahdollisuuksien Suomi-nimisenä taistelukenttänä.

Ulkopolitiikassa ja varsinkin pienen halutessa "hyvien palveluksien tarjoajaksi", on oltava viisas, kuten aiemman maailmamme kauas nähnyt presidentti J.K. Paasikivi näki viisauden alkavan tosiasioiden tunnustamisesta.

Meidän erittäin tärkeä tosiasia on Kuolan niemimaa |5 Venäjällä kaikkine niine vastavoimineen (strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat - Borei-aluksille ja niiden Bulava mannertenvälisille monikärkiydinohjuksille), jotka patoavat lännen halua aloittaa ydinsota - lännellä, lähinnä US' lla on omat vastaavat vastavoimat samoin tavoittein.

Kuola on aivan meidän vieressä ja aiemmin ovelasti ohi eduskunnan ja kansakuntamme Suomesta allekirjoitettiin Nato-Isäntämaa pöytäkirja |6, joka nyt tuottaa näitä amerikkalaisia taisteluoperaatioharjoituksia Venäjän viereen. Tässä kohdin viisautta olisi kaukonäköisesti ja välittömästi irtisanoa tuo pöytäkirja.


Kun Nato-Isäntämaa pöytäkirja on irtisanottu -

Muuttuu meidän rooli maailmallisesti ja näin saamme parhaimmillaan kaikki kolme suurvaltaa presidenttimme 'hyvien palveluksien pöytään' - Kiinan, Venäjä ja Yhdysvallat - |7

- tämä olisi sitä viisautta, jolle Paasikivikin presidentti Urho Kekkosen ohella tuolta iäisyydestä nyökyttelisivät päätään.

.

.. ja näin Sauli Niinistö pääsisi suurien joukkoon, ehkä jopa pokkaamaan todellisesti Rauhan Nobelin palkinnon ja ennen kaikkia Suomi saisi verrattoman aseman ja turvan itselleen maana, jota tarvitaan neuvottelupöydän kattajana, kun ihmiskunta kuitenkin käy aina nuo tarvitsemansa sodat - valitettavasti tarvitsevat, kun harmoninen tapa nähdä kilpailu ja elintila ovat ainakin toistaiseksi kadoksissa.


..

TIEDE  |  SUOMI24  |


..

            Ilkka Luoma


Facebook

IJL - HS-kommentit

IJL - VUODATUS BLOG

Ei kommentteja: