sunnuntaina, toukokuuta 16, 2021

Suomen ja Ruotsin "yhteinen armeija ja puolustus"?

 


Piirros: ~ https://yle.fi/uutiset/3-7922018


***

...

HS-otsikko-ote: "Suomen ja Ruotsin yhteinen armeija"

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007977083.html  - 

..

Ruotsi on osannut taitavasti puolueettomuuspolitiikan - osasi puhua (Olf Palme) suoraan, jopa amerikkalaisten osallistumisesta Vietnamin sotaan ...

Ruotsin viimeisin sota käytiin 1800-luvun alkupuolella, kun Venäjän tsaari lopulta valtasi itselleen Ruotsin itäisen maakunnan, suomalaisineen. Alkoi meidän pisin rauhanaika - tsaarin autonomia, ellemme sitten luetteloi sotatilaksi englantilaisten ja ranskalaisten hyökkäilyjä rannoillemme - Krimin sodan aikana 1800-luvulla.


Ruotsi on saanut kehittää rauhassa yhteiskuntaansa jo yli 200 vuotta -

Osasivat luovia II Maailmansodankin niin saksalaisia kuin liittoutuneita "hyväillen" - Ruotsi oli kahden puskurin välissä - norjalaisten ja suomalaisten - turvassa hyvine malmivaroineen ja kuulalaakereineen, jotka pyörittivät hienosti ulkomaan kauppaa, oli ostaja sitten millä puolella tahansa sotaa, joka luetteloidaan maailman raskaimmaksi.


Suomi on Ruotsille panssari

Tuota panssarimuuria tukee erinomainen rauhanajan armeijamme, jossa on riittävästi elävää voimaa kuin tekniikkaa - uutta tai vanhaa.

Samalla Ruotsia on välillisesti edesauttanut taitava ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme presidenttien Urho Kekkosen ja J.K. Paasikiven opein - tunnistaa ja tunnustaa tosiasiat valtiolliseksi viisaudeksi, mikä kulminoitui ruotsalaistenkin eduksi jo vuonna 1975, kun presidentti Kekkonen saavutti huippunsa - puolueettomuuden tunnustukset ETYK-juhlakokouksesta, niin idästä kuin lännestä. Suomi oli löytänyt linjansa - Kekkosen tavoitteista vain Karjala jäi vielä "väärälle puolelle" rajaa.


Ruotsi on elintasokukkaro

Ruotsalainen hyvinvointi on pursunnut, jo siksikin, että maanpuolustusmenot ovat olleet kovin pienet valtion taloudelliseen kokoon ja vaikuttavuuteen nähden. Ruotsalaiset tuudittautuivat meidän selkämme takana - turvallisen selän, jota ei valtiollisesti Ruotsista autettu Talvisodan kuin Jatkosodankaan aikana - vaikka vapaaehtoisia saatiin nimittäjyyden verran. Virallinen Ruotsi heittäytyi puolueettomaksi vuosina 1939 ja 1941 ja se aiheutti meille suuren pettymyksen ja jäljen, joka muistetaan edelleen.


Uskomaton vertailu ja syy-yhteys "heräämiselle" löydettiin Krimiltä!

Heräsikö Ruotsi Krimiin, ehkä, mutta verranto siihen esimerkkinä, että Ruotsikin voisi joutua yllättäen "miehityksen ja valtauksen" kohteeksi on vähintäänkin outo ja ilman mitään yhtäläisyysmerkkejä.


Krimillä puhutaan venäjää, Ruotsissa ruotsia

Krimin perintötekijät ovat paljolti Venäjältä ja venäläisyydestä - Ruotsissa ei taida muutamaa tuhatta enempää venäläisiä | venäläismielisiä asua. Ruotsilla nykyisenä maantieteenä ei ole mitään johdatusta Venäjään tai sen maapinta-alaan. Kaikista näistä huolimatta sanattomasti tässä HS-jutussa saadaan Ruotsille uhaksi juuri Venäjä ja vihjeellisesti niin, että juuri Venäjä tulee ja ottaa Ruotsilta maa-alueita - ehkä Öölannin ja Gotlannin ... jos suursota syttyy Itämerellekin, jonka pohjukassa Pietari turvaa omia meriväyliään.

Kuinka tarkoitushakuisesti ja vastakkain asettelevaksi suomalaisen laatumedian 'West trolling manipulation ' -ilmiö vielä kiihtyykään, kun saamme luettavaksemme tämän tyyppisiä vastakkainasetteluja - vieläpä maassa - Suomessa, jossa me olemme idän ja lännen vedenjakajalla.


Suomalaiset eivät halua suurena enemmistönä liittyä Natoon, lännen sotakoneeseen - ymmärrettävistä syistä

Kansakuntamme on oivaltanut erinomaisesti historiamme, periytyvyytemme kuin rajamme 1300 kilometriltä tuon toisen ydinasesuurvallan kanssa - Venäjän kanssa. Olemme sotineet ja olemme tehneet paljon kauppaa - itään, jo satojen vuosien ajan. Tosin Ruotsin kuninkaiden aikana jouduimme myös kuninkaan hyökkäyssotiin - itään - Venäjän tsaarin joukkojen kimppuun kuin myös puolustautumaan jo Ruotsin vallan aikana.

Kansakuntamme on ehkä valmis tekemään hyvinkin läheistä yhteistyötä Ruotsin armeijan kanssa, jo siksikin, että Ruotsi on tukevasti myös "natoton valtio", vaikka meiltä käsin yritetään jopa ruotsalaisia jenkauttaa Natoon, kuten suomalaisiakin - esimerkiksi Kokoomuksen taholta, jotka veisivät suomalaiset Natoon - ohi kansanäänestyksen.
.

Mutta ei Suomen kansa kuin Ruotsinkaan taivu nato-uskovaisten edessä - pysymme valtioviisaina erossa lännen sotakoneesta - Natosta

.
Ehkä nyt on herätty ymmärtämään, että uusi "jo vanhentuva HX-sotilaskone" hankitaan muinoisten Draken' ien tavoin Ruotsista Gripen' einä (?) - Näin pääsemme ehkä lähemmäksi olotilaa, jossa Pohjolassa on vahva "yhtenäisempi armeija" ylläpitämään puolueettomuutta kaikkiin ilmansuuntiin nähden. Olisiko se sitä paasikivimäistä valtioviisautta, jota jopa nykyinen presidentti Sauli Niinistö joutuu tunnustamaan kansakuntansa enemmistötahtoa kunnioittaen - oli oma mielipide kuin natottaja myönteinen tahansa?


Edesmennyt suomalais-isänmaallinen sinivalkoinen ääni:

"Suomi on hyvä maa ja sitä puolustaa parhaiten suomalainen itse" -Jalkaväen kenraali ja Mannerheim-ristin ritari Adolf Ehrnrooth.



..

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16953907/suomelle-ja-ruotsille-jopa-yhteinen-armeija!-() -
.