tiistaina, toukokuuta 18, 2021

Miksi haemme keinotodellisuutta huumeista?


Kuva ja siihen liittyvä tositarina

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aidin-raju-kertomus-poikansa-huumekoukusta-ihmista-rakastaa-mutta-hanen-kaytostaan-vihaa-niin-syvasti/6129134


***

...

YLE: "

Koronavuonna on käytetty amfetamiinia enemmän kuin koskaan mittaushistorian aikana – laaja jätevesitutkimus paljastaa huumeiden käytön erot koko maassa

"

~ https://yle.fi/uutiset/3-11934239

..

IJL-kommentti

Miksi ihminen hakee keinotodellisuutta kemikaalien avulla?

Kahvi on ehkä tunnetuin "huume" - se piristää ja se koukuttaa; tämä tiedetään Suomessa hyvin, koska tilastojen mukaan juomme kahvia eniten maailmassa - per capita. Luetteloidaanko kahvi sitten huumeeksi? Ei luetteloida, se on piriste ja keino kokea myös yhteisöllisyyttä.

Samoin muodista putoava tupakka on huume, piriste ja keino olla yhdessä - tupakoijien tavatessa, kaivetaan askit nopeasti esille ja alkaa yhteinen 'pössyttely'. Tupakkateollisuus on auringonlaskun ala - nuoret eivät tupakoi useinkaan - se ei ole muodikasta. Entä nuuskat - huume sekin tuottamaan jotain sellaista, mitä sellaista?


Keinotodellisuutta väkevämmin haetaankin sitten aivan eri aineista

- lopputulema on kuitenkin aina sama. Keinotodellisuus rakentuu aivoissa hermosolujen sekoittuessa perityiltä radoiltaan. Tunne, hallusinaatiot kuin vibraatiot 'hyväilevät aina aikansa', kunnes alkaa syöksy alas - hirvittävine aivomystisharhoineen, hallitsemattomine pakkoliikkeineen - olemattomien uhkakuvien havainnointeineen, joita ei ollut.

Aivot olivat tehneet tepposen ja erkaantuminen reaalimaailmasta alkoi - tunnetuin seurauksin. Huumeet kovimmasta päästä ovat aina tappavia - liian pitkälle mentäessä. Mutta syvyyksistä voidaan palata!

Miksi siirrytään "harmittomista aineista" - ruohosta, kannabiksesta ja marihuanasta kovempiin aivomyrskyihin, kun tarkasti tiedetään kierteen lopputulos? Tuossa onkin se juurisyyn pohdiskelun paikka - miksi keinovoimistamme aivojemme kykyä ja pakonomaisuutta tehdä mielikuvitusta - mikä ajaa hakemaan entistä enemmän, useammin ja suuremmissa erissä hallusinaatioita, joiden luultiin olevan paratiisin iloja mielikuvitusmatkoilla.

Lopulta sielujen matkailunmaailmojen jälkeen jäljelle jää koukku, epätoivo ja erkaantuminen aivan tavallisuudesta - normaaleine tapoineen kokea iloa, hauskuutta kuin olemassaolon riemua.

Miksi pakenemme Elämää sellaisille alueiille, jotka eivät johda evoluution meille tarkoittamaan elonkierteeseen, jolla on aina alku ja loppu. mikä onkaan tarkoitettu elonkierre?

Kysymyshän on tuon alun ja lopun välimaaston täyttämisestä sellaisin menetelmin, joista syntyy yhteiskunta ja keskinäisvastuu, jossa oma itsekkyyysmomentti ei ota yliotetta - erkaannuttaen kaikesta sellaisesta mikä vieraannuttaa "oikeasta elämästä" - mitä se muuten on?


Meillä kaikilla on tehtävä -

tämän toteaminen luo toivoa ja merkityksellisyyttä kunkin Elämälle. Jokainen on aina ja lopulta tarpeellinen, ja jos tuo omaehtoisena tunteena on kadotuksen tiellä - olisi oltava ystävä, joka auttaa sen löytämisessä.
--

Nyt tutkimukset kertovat viime vuoden - Koronavuoden nostaneen amfetamiinin käytön huippuunsa aiempiin vuosiiin nähden

Miksi - olisikin viisasta ymmärtää mitä yhteiskunnassamme tapahtuu, kun osa ihmisistä - lähinnä nuoremmista vaipuu itseboosterointiin hakien jotain selaista, mitä ei normaalein keinoin saavuteta.

Onko huume - amfetamiini se helppo (oiko)tie - vaikka rikollisuudenkin keinoin, kun haetaan jotain aivomyrskyä, apua yksinäisyyteen tai keinolla jos millä tunnemaailmoja, joissa harhainen mieli vaeltaa toivotuilla onnen mailla. Entä paluu paratiisista, miten sen kestää ja tästähän se kierre alkaa, joka maksaa paljon - ei vain itselle, vaan muille - myös yhteiskunnalle.


Yhteiskunnalla ei ole Suomessa varaa menettää yhtään nuorta!

Suurin osa huumeiden käyttäjistä haluaa eroon ongelmien ja harhojen kierteestä, millä keinoin - onko se yhteiskunnan tehtävä?

Kyllä, mutta sitä ennen jokaisella ihmisellä tulisi olla läheinen, joka aloittaa huolehtimisella, huolella ja avun annolla. Ystävyys voi palkkiutua eroon pääsyllä - kierteen katkeamisesta. Yksin se on usein vaikeaa - tarvitaan tukea, ei moitteita, ei paineita - vaan osallistumista ja aitoa todistetta Elämän voimasta ja kunkin tarpeellisuudesta tässä Elomme maailmassa.

Huumeet saavuttavat yhä nuorempia - mikä onkaan meidän aikuisten ja vanhempien vastuu - miten kävi kasvatuksemme, esimerkin annon, läsnäolon kuin tunnemaailman luonnin, jossa tarpeelliseksi olemisen euforian tuli syttyä.
--

Lapsi on aina syntyessään täysin viaton - perintötekijöillemme emme toistaiseksi kukaan mitään mahda - ne vain tulevat ...



..

| SUOMI24 | TIEDE | BLOG - Cannabis sativa |



... 


Ei kommentteja: