sunnuntaina, marraskuuta 14, 2021

Suomi on elänyt täyttä rauhanaikaa jo yli 70 vuotta

 2200.


Kuva: ~ https://www.verkkouutiset.fi/norjalaistutkija-venaja-voisi-iskea-ydinasein-pohjolassa/#f57401ec - otsikoituna Verkkouutisissa:

"

Norjalaistutkija: Venäjä voisi iskeä ydinasein Pohjolassa

"

***

..



.. meitä ole uhkailtu, vain kiristetty - lähinnä US CIA' n taholta - katso taloudesta ja kaupallisuudesta Rauma-Repola ja syvänmeren sukellusveneet Neuvostoliittoon, joiden toimitukset US CIA esti |0.

[Nyt paasikivimäisesti voidaan todeta, että tosiasioiden tunnustaminen on "valtioviisasta" - eikä kannata koettaa johtaa suosiostaan huolimatta kansakuntaa väärille harhapoluille - tarkoitushakuisten päämäärävalintojen vuoksi https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008403057.html - IS-otsikoituna:

"Presidentti Niinistö varoittaa ennakkoon uudesta turvallisuus­riskistä: ”Suomi on kulkemassa eri suuntaan kuin Ruotsi ja muut Pohjoismaat”"]
..



Meille maalataan yhä jykevämmin jo idän uhkaa - yöpakkasten jäädessä kauas historiaan -

[ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008397772.html - IS-otsikoituna: "Mika Aaltolan kolumni:

Geopoliittinen peli kovenee Suomen naapurustossa" - kansakuntamme ei kaipaa tämän tyyppistä uhanluontia |E - sillä kansa kuitenkin tietää kansalaisviisaina, mitä merkitsee olo idän jättiläisen vieressä]

- Venäjän suoraa uhkamahdollisuutta, kuin häveliäämmin Kiinan mahdin tuomaa kaupallista uhkaa, jossa maailmallisessa vähemmistössä oleva länsi yrittää ylläpitää asemaansa US-johteisena maailmanpoliisina.

.

|Ehttps://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/suomessakin-ita-lansi.html 



..
"Pidä ystävät lähellä ja vihollismahdollisuudet kaukana - mielellään valtamerien takana"

Tämä yksipuolinen lännettyminen on kansaa harhaanjohtavaa "valtioviisautta", jossa vaarallisesti tässä tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä se on jopa lyhytnäköisyyttä turvautua merta kauempana olevaan oletusturvaan -

.. ovi berberin napit auki Natoon, tuohon lännen sotakoneeseen, joka jo harjoitteli poliisiroolia Serbian Kosovossa - tunnetuin seurauksin - samoin kuin sekaantuminen Afganistaniin [ https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi?changed=1635929123 - ] oli poliittinen kuin sotilaallinen limbo.



--
Nyt ei ole varaa lasketella kansansuosiosta kiihkeään orilaukkaan, sillä meidän rooli on aivan toisaalla - ei olla vastakkain asettelija |1, vaan yhdistäjä, kuten TP Sauli Niinistö on oivaltavasti kansakuntansa opastamana kertonut olevansa suomalainen |2, kun amerikkalainen laatuaviisi kysyi meidän vastahankaa Natoon liittymiselle.



Meidän rooli on yhdistää tahdikkaasti eripuraisia toimijoita, olivatpa ne idästä tai lännestä -

.. tähän kansakuntamme on sanonut tiukan sanansa - me emme liity Natoon |3 sillä kansa jos kuka tietää mitä merkitsee yksipuolinen liittoutuminen (liittouman myötä viholliskandidaatin välittömässä läheisyydessä) -

- Näin kävi ilman varsinaisia sopimuksia Saksan kolmannen valtakunnan kanssa vuonna 1941, ajauduimme tietoisesti Jatkosotaan |4, jonka orilaukka nimitti alussaan Kesäsodaksi, .. loppu onkin historiaa, eikä sitä tässä enää kannata kerrata - vain todeta, ettei valtion kannata ajaa itseään ajopuuksi tai puun ja kuoren välin - hyökkäyksellisin mahdollisuuselementein.

..
Tänään poliittinen osajohto - erityisesti kokoomuksen johdolla |5 ajaa meitä juuri orilaukalle ja puun ja kuoren väliin, sillä oivallus on himmentynyt mitä merkitsee olla energian, raaka-aineiden (jopa ravintolähteiden |6) ja lopulta strategisten ydinaseiden välittömässä läheisyydessä |7.



--
Kansakuntana Suomi toivoo sen suosiossa olevan presidentti Niinistön viisautta huomata mitä merkitsee sekaantumattomuus ja sotkeutumattomuus vieraiden omiin sisäisiin asioihin - me emme ole opettaja, mutta neuvottelupöydän kattajana |8 voisimme olla tehokkaita, luotettavia kuin sekaantumattomuudessamme suosittuja.



Nyt vakava kansalaishuomio presidentillemme -

ei oteta orilaukkaa, ei johdatella kansalaisia turhaan uhan pelkoon, jota ei tässä vaiheessa ole - sen sijaan viestitään äänestäjille omaa liittoutumattomuuden hyvettä olla juuri se sopiva idän ja lännen vedenjakajalla oleva valtio, joka kutsuu vieraikseen kaikkia, jotka haluavat "hyviä palveluksia" |9 - kuten TP Niinistö osuvasti sanoo ja esittää yhä suoraviivaisempia kutsuja tulla Helsingin henkeen |10.



Nyt tehdään valintoja -

.. me emme lähde läntisen koneiston ja yhteiskuntajärjestyksen maailmapoliisiroolin tukijaksi - emmekä suosijaksi.

Me lähdemme avaamaan ovet neuvotteluille - rauhanvälittäjinä, jossa me voimme olla YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta |11. Uskallan väittää, että tänään maailman suurimmaksi kasvanut Kiina ottaa mielellään vastaan sellaisen valtion, joka oivaltaa, ettei muiden sisäiset asiat ole meidän asioita, varsinkaan jos ne eivät koskettele meitä millään lailla.

..
Emme voi olla pappi joka sanoo, tehkää kuten me sanomme!

Me emme voi suosia sellaista, joka ei saa suosiota maailman suurimmissa - sen sijaan me voimme olla diplomaattisia, näyttää ympäristöllistä esimerkkiä ja alleviivaten olla sotkeutumatta muiden asioihin apostolina, joka luulee olevansa se ainoa tapa Elää ja Vaikuttaa - >

.
|9 https://keskustelu.suomi24.fi/t/16807163/kaikki-kolme-suurvaltaa-suomeen---hyvien-palveluksien-aarelle! -

--
PS. Jäljen jättäjät ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/11/meille-eloa-luova-ymparisto-on.html - alla!





Jäljen jättäjät!



...
46207

.


2


.>. tässä maailmassa, jossa pisimmät korkeakulttuurit ovatkin yllättäen idässä - eikä lännessä, puhumattakaan ympäristöllisesti jalanjäljestä - viisaasti ja oikein mitattuina kumuloiden ja per capita periaattein, joissa läntinen yhteiskuntakehitys on ottanut arveluttavan maailmallisjohtajuuden |12katso grafiikka 1 ).



--

EKSTRA - Meneillään oleva suhteeton kohkaus mediasta liittyen Valko-Venäjän ja lähinnä Puolan nokitteluun ei meille kuulu eikä edes näy - tai näkyi - vastaava tapahtumasarja näkyi jo vuonna 2015, kun Ruotsi - rakas naapurimme - työnsi maahamme noin 25 000 omaa pakolaistaan |13 - ehkä ajatus oli, että nyt Ruotsiin tuli liikaa (150 000) ja Suomen on kannettava EU-solidaarisuutta ja ottaa osuutensa (?) - jokainen voi itse miettiä mitä tuolloin tapahtui ja miksi.
.

|13 ~  https://keskustelu.suomi24.fi/t/17186537/pakolaisia-puolaan---pakolaisia-ruotsista-suomeen 

.
--
Suomi sijaitsee tulenaralla maantieteellä - vieressämme ovat Pietari, Venäjän silmä ja historia kuin myös Kuolan niemimaa |14, jossa sijaitsevat osaltansa ne suurydinsodan esto- ja uhkajärjestelmät, joiden toivotaan torppaavan tuo lopullinen sota |15, jossa tuhannet ydinaseet lentevät idästä länteen ja lännestä itään -

Me olemme valinna kauhassa ja nyt on vielä aikaa osoittaa valtioviisautta valita puolensa - joka ei ole kumpikaan - ei itä eikä länsi. Niin Venäjä, Kiina kuin Yhdysvallat tarvitsevat neuvottelupöydän, jonka tuolien kestävyyteen voidaan luottaa - luottaa siihen sekaantumattomuuteen ja sotkeutumattomuuteen, jonka juuri nyt opimme, kun ei ole vielä myöhäistä.

Nyt ei tosiaan ole vielä myöhäistä - me olemme positiivisessa tarkkailussa - lähinnä kansakuntamme vakaan ja harkitun päätöksen vuoksi - emme liity mihinkään sotakoneistoon - eikä tässä kannata niin presidentin kuin muidenkaan mahdollisia orilaukkoja suunnittelevien koettaa junnata, ujuttaa kuin salaa kiemuroiden johtaa maatamme sellaiseen välikköön, jossa jälleen joudumme tilanteeseen, jossa ne ovat 'eri miehet jotka ruumiita pesevät kuin he, jotka niitä tekevät'!

..
Emme kumartele mihinkään ilmansuuntaan - me huolehdimme itse riittävän puolustustahdon riittävin ja ajanmukaisin järjestelmin |16, joilla osoitetaan sellaista kykyä, ettei maahamme kannata tulla suurien menetyksien uhalla - vihamielisin aikein.

..

Paras turvamme on sekaantumattomuus ja sotkeutumattomuus muiden omiin sisäisiin asioihin -se on sitä parasta ulko- ja turvallisuupolitiikka, ja tämän soisi meitä johtavien poliitikkojen jo lopulta oivaltavan.

..
Kansa on puhunut - katso graf. 2.






..

Viitteet ja linkit


|0https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/cia-tuhosi-rauma-repolan-parhaan-bisneksen/71b5eb64-e03d-3246-8276-a4ba7e844415

|1https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy

|2https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html - "


Niinistö FT:lle: Suomalaiset eivät tue Nato-jäsenyyttä ja minä olen suomalainen


"

|3https://www.tiede.fi/keskustelu/82021/kansakunta-ilmotti-jalleen-suurena-enemmistona-emme-liity-natoon

|4https://www.tiede.fi/keskustelu/78344/olemmeko-matkalla-jatkosotaan

|5https://yle.fi/uutiset/3-7696313

|6https://www.tiede.fi/keskustelu/80448/hs-hyvat-uutiset-eivat-ole-poistaneet-venajan-talouden-pysyvia-ongelmia

|7https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html

|8https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/06/suomi-tarjoutui-korealaisneuvottelupoyd.html


.

|10https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/trump-avasi-kasirautansa-helsingin.html

|11http://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html

|12https://www.tiede.fi/keskustelu/55395/ketju/usa_lupa_tappaa_suvereeni_maailmanpoliisi


|14https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/varisuora-suomi-naton-etuvartiosta.html

|15http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/03/ydinsota.html

|16https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/149436-mika-on-sinun-maanpuolustustahtosi/


.


|  163  SUOMI24  317  |  64  TIEDE  372  |  




e


.

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; sanna.marin@vnk.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi

Kopio:

markku.kangaspuro@helsinki.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; kari.huhta@hs.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; li.andersson@minedu.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; timo.kivinen@mil.fi

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähetetty: keskiviikko 17. marraskuuta 2021 8:21

Vastaanottaja:

antti.rinne@eduskunta.fi; eero.juhola@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen

Kopio:

ville.tavio@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; arto.satonen@eduskunta.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi; sinikukka.saari@fiia.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi

Aihe: II - Kansalaiskirjoitus: "Eri miehet jotka ruumiita tekee ja eri miehet jotka niitä pesee!"
..