tiistaina, tammikuuta 26, 2021

Toimiiko Navalnyi jo EU-parlamentin provokaattorina ja Venäjän kurittajana?


 Kuva: ~ x - 


*

...

Venäjän laillisesti valittu presidentti Putin tuli ulos

Ulostulo ei yllättänyt, sillä lännen ja EU-Euroopan väkevästi tukema venäläinen Aleksei Navalnyi onnistui provosoimaan voimallisesti - juuri siten, miten venäläiset saadaan äkääntymään - viljelemällä arveluja luksuksen ja pröystäilyn reliikeillä - "valtion vierastalolla", jonka Navalnyi väitti videollaan olevan Vladimir Putinin residenssi.

Lännestä hienostunut laatumedia viljeli samaan aikaan poikkeavan paljon palstatilaa Venäjän oppositiojohtajan Navalnyin kutsumien mielenosoitusten tueksi - jopa 50.000 osallistui Navalnyin rientoihin - sen tarkoittaen suhteessa meille Suomeen noin 1.000 mielensä pahoittajaa |1.

Navalnyi ei edusta Venäjällä duumallista oppositiota. hän on yksityishenkilö, joka on onnistunut saamaan jopa EU-parlamentin puhemiehekseen - ja paljon puhuttu epäsuora vaalivaikuttaminen on näin lännestä alkanut itsenäisen Venäjän suuntaan. Hyvä vai paha?

 

Onko Venäjän nykyinen valtiokoneisto saatava kaatumaan? -herää kysymys

Tätä toisten sisäisiin asioihin sekaantumista kutsutaan hauskasti 'West trolling manipulation' -ilmiöksi |2

WTM tarkoittaa myös lännen tahtoa torpata omaa pelkoaan yhteiskuntamallinsa epävarmuudesta, vaikka peruskiviksi on löydetty kauniit ja ideaaliset -sananvapaus, oikeusvaltioperiaate ja demokratia. Kuinka hyvin ne toimivat - lopulta? Pyrky on ainakin poliitikkojen kielenkantimista kova.

Aikanaan US-presidentti Ronald Reagan sai muinoisen Neuvostoliiton nurin - teknologiayltiöllisellä Tähtien sota -viritelmällä, se oli paljolti puhetta, mutta riitti osaltansa kaatamaan silloisen Kremlin - Venäjän Boris Jeltsinin käsiin.

Nyt USA' sta on ponnahtanut uusinormaali - vanha mccarthyismi, joka oli kommunismin pelkoa, kun toveriaate levisi maailmalle 1940- ja -50-luvuilla. Onko nyt mikä pelko, kun Kiina on noussut suurimmaksi, ja on pelko, että se omii Venäjän "syliinsä" - ja näin syntyisi vähintäänkin kaupallinen kaava: "Kiina + Venäjä > US + EU" -olisiko tämä pelon valtapiiriä?

 

..

EKSTRA

HS-otsikosta: ”Putin Mustan­meren palatsista: … ”

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007762006.html  

 

..

"Putinin palatsi" -jossain määrin raflaava some-tyylinen otsikointi HS-laatumediassa

Suomessa valtiollamme on oma vierastalo Helsingissä Hotelli Kalastajatorpan läheisyydessä - siellä majoitetaan valtiovieraita. Yhdysvalloissa on myös omansa - Camp David, siellä käydään merkittäviä, jopa Nobelin Rauhanpalkintoihin johtaneita valtioneuvotteluja - tiedämme, että Kiinallakin on omansa - vähän puhuttuna ja vielä vähemmän kuvattuna.

 

Aleksei Navalnyi ei ole myöskään meille verrannollinen oppositiojohtaja

Meillä Suomessa oppositioksi kutsutaan kansan valitsemaa edustuksellisuutta eduskunnasta, joka ei ole hallitusvastuussa - meillä Petteri Orpo ja Jussi-Halla-aho ovat oppositiojohtajia.

Navalnyi on yksityishenkilö, jolla on "säätiö" ja ryhmä ihmisiä piirissään, jotka esittävät vaihtoehtoa Venäjän viralliselle valtiojohdolle - Navalnyi ei ole Duumassa edustamassa oppositiota.

"Putinin palatsi" - ehkä HS-laatumedian olisi pitänyt selvittää tarkemmin itse Venäjältä mikä kompleksi tämä on, eikä vain luottaa yksipuolisesti Navalnyin omaan päämäärähakuiseen videoon ja sen nimikointiin Putinille.

On jo täältä tavallisten joukosta sangen helposti ymmärrettävissä, että Navalnyi käytti nyt hyväkseen saamaansa lännestä operoitua jättiuutisointia - verhottuna epäsuorana "vaaliavustuksena" myöhempiä tarpeita varten. Oli aika iskeä - ja Navalnyi iski, käytti siis tilanteen erinomaisesti hyväkseen.

Tuon "vierastalon" osalta, jos suhteutamme - niin tulisi ottaa huomioon valtioiden vaikutesuhteet - Suomi edustaa 0,0055/7,8, Venäjä 0,14/7,8 ja US noin 0,33/7,8 ja verrannoksi Kiina 1,4/7,8. Saattaa olla, että venäläinen ylitsepursuavuus näyttöefektinä rakennutti näin komean linnoituksen - Kiinan vastaava on vaatimattomampi.

 

Miksi läntinen media pärisyttää nyt niin voimallisesti Navalnyi-rumpua?

Millaisia taka-ajatuksia medialla on? Mihin suomalainen media pyrkii tällä toisen vieraan itsenäisen valtion omiin sisäisiin asioihin? Miksi kauppaamme ideaalisia tapojamme sellaisille, jotka eivät niitä halua?

 

..

Ilkka Luoma


2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; kaisa.hakkarainen@hs.fi

Kopio:

erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; sirpa.pietikainen@eu.europarl.eu; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi; ville.tavio@eduskunta.fi
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Tällaistakin esiintyy - Lainaus: Janne Pohjala: "Navalnyn tiimi ei tutkinut tai tuottanut "Putinin palatsi" -videota, vaan sen tuotti Los Angelesissa Kaliforniassa sijaitseva tuotantoyhtiö, kertoo saksalainen Schwarzwälder Bote -lehti.

Navalny oleskeli Schwartzwaldissa, Ibachin kaupungissa Waldshutin alueella, josta hän on postannut kuvia retkistään vaimonnsa kanssa. "Navalnyn" videolla näkyy Freiburgin kaupunki taustalla.

Videon Navalnyn ääneen lukemat osuudet kuvattiin Kirchzartenissa, jossa juuri sopivasti aloitti marraskuussa "Blackforest Studios", jonka perustivat alkujaan Freiburigilaiset yrittäjät Nina Gwyn Weiland and Sebastian Weiland. Pariskunta työskenteli useita vuosia USA:ssa elokuvateollisuudessa.
Joulukuun alussa nämä saivat kyselyn USA:sta voisivat nämä hoitaa Navalnyn puheosuuden kuvaukset.

Äidinkielenään venäjään puhuneet ovat todenneetä että Navalny "ei puhu venäjää", vaan kuulostaa että hänen puhumansa teksti on käännetty englannista, koska sen lauserakenteet ovat englannista.

Jo aiemmin on esitetty että Navanyn "tutkijat" tosiasiassa saavat materiaalinsa länsimaiden tiedustelupalveluita. Tällä kertaa saivat käsikirjoituksen, tuotannon ja Navalnyn tehtäväksi jäi ainoastaan lukea hänelle kirjoitettu teksti ääneen.

Navalnyn dokumentin tekaistu luonne on jo alkanut paljastua Venäjällä, kun Moskovalainen Mash TV-yhtiö sai luvan kuvata "Putinin palatsia" paikan päällä ja myös sisäpuolelta.

Sisällä ei ole kuin betoniseinät, rakennus on täysin kesken, joten väitetyt "työntekijöiden valokuvat luksushuonekaluista" eivät voi olla aidot, tuskin myöskään niiden Hollywoodissa tuotettu tietokonegrafiikka miltä sisällä muka näyttää.

Navalnyn housut ovat tulessa, Venäjän media tulee toistamaan nämä laajalti, eikä jää epäselvää että Navalny valehteli ja toimi lännen lukuun". -lainaus päättyy
.