keskiviikkona, toukokuuta 11, 2022

Helsingin Sanomat kiihdyttää idän ja lännen vastakkain asettelua - nyt vuorossa Kiina

|0000|000000|00000|e

.

Piirros: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/puolet-suomen-koronakuolemista-on-raportoitu-tana-kevaana-nain-husin-jarvinen-selittaa-synkkaa-ilmiota/8420918


***


..

Helsingin Sanomat lisää kiihdyttämistä ja omaa kiihtymistään idän ja lännen vastakkain asettelussa! [ ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008802707.html -, otsikoituna ingressin kera näin: "Kiinakin häviää oman ”sotansa” -Venäjä ei voi enää voittaa Ukrainassa, ja koronaviruspandemia selättää lopulta Kiinan kommunistisen puolueen – ellei puolue ymmärrä perääntyä." ] . On jo tunnettua että vähemmistöinen länsi (1/5-osa maailmallisesta ihmispopulaatiosta) on huolissaan idän noususta ja näin esimerkiksi Suomessa - 'pää-natottaja' HS lisää kierroksia painokoneeseen, jolla koetetaan saada itä ja tässä Kiina epäilyttävään ja arveluttavaan valoon lukijoiden silmissä. Nyt HS heittää vastakkain asettelun peliin suorasukaisen - sinällään asiaan kuulumattoman - vertauksena Venäjän sotaan, kun Kiinakin käy jo omaa "sotaansa" - sotaa Koronaa vastaan.

Miksi näin -kertooko HS-vastaava päätoimittaja Kaius Niemi? Korona oli ja on sota, jossa me suomalaiset emme selvinneet täysin kunnialla - menetimme paljon ihmisiä, jotka edelleen eläisivät, jos asioita olisi hoidettu oikein, miten oikein - tiukalla järjestyksellä. Kiina teki niin ja tilastot [ ~ https://mediawolf.fi/fi/korona/ - ] ovat kirkkaat.

Kiinassa on ~1402 miljoonaa asukasta ja virallisten tilastojen mukaan Koronaan olisi menehtynyt noin 5191 kiinalaista - siis vajaa 4 (neljä) henkilöä miljoonaa kohden. Entä Suomessa, missä meitä on noin 5,5 miljoonaa (menehtyneitä 4150), mikä olisi tuo suhdeluku Kiinaan nähden - se on: noin 754 henkilöä per miljoona suomalaista. Verrannoksi otetaan USA, jossa Koronaan on kuollut reilu miljoona asukasta, ja suhdeluvun ollessa noin 360 amerikkalaista miljoonaa kohden. Joskus ei voida tilastoihin täysin luottaa ..

Niin, miten on onnistuttu missäkin, siis tähän mennessä? Ihminen syntyi elääkseen - aikansa, ei kuollakseen kesken jonkin sairauden - olisiko tämä valtioiden se tärkein tehtävä? HS heitti peliin myös todisteettoman tiedon, jossa kiinalaisten omat koronarokotteet ovat heikkoja, eivätkä luo täyttä suojaa - herää tosin heti kysymys, miten läntiset koronarokotteet toimivat uusimpien koronavariaatioiden osalta - esimerkiksi Omikronia vastaan - huonosti pelittävät - moni iäkkäämpi kolmen rokotuksen jälkeen menehtyi Koronaan - Omikroniin (?). Tämän mediapaatoksellisuuden takana on nyt jotain aivan muuta kuin pelkkä Ukrainan sota tai sätintä Kiinan tapaa kohtaan, jolla se hoitaa 1400 miljoonaista kansaansa. Meidän tulee täällä Suomessa oivaltaa - Hesarinkin, että meille jokaiselle suomalaisille riittää Kiinasta ystäviä, kavereita, tovereita kuin osto- ja matkailukandidaatteja (kunhan korona hellittää rajat) jopa 250 kiinalaista jokaiselle suomalaiselle! Länsi pelkää menettävänsä kolonialismistaan jälkijättöisen valtahegemoniansa idälle, sillä itä, joka suuntaa ehkä toimintaansa, kauppaansa kuin muuta ystävällismielistä kanssakymispolitiikkaansa - juuri kehittyviin ja kehitysmaihin, näissä ollen 4/5-osaa koko Pallomme ihmispopulaatiosta. . Tuntuu siltä, että Kiinan kommunistinen puolue on Hesarin vihollinen, siksi taajaan sitä nimenä negatiivisesta näkökulmasta viljellään ja sen pahaa magiaa lannoitetaan - lukijoille, jotka ovat Suomessa fiksuja ja huomaavat tämän yliampuvan HS-sättimisen, - nokkimisen kuin - nälvimisen. Omaansa saa puolustaa, mutta miten on journalismin pyhät teesit, kun HS ei tunnu ainakaan tässä idän sätinnässään niistä juurikaan välittävän - esimerkkejä löytyy kosolti - muun muassa täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/yhdysvaltojen-ja-venajan-sotakassat.html - , kyseessä verrannot sotimisesta kahden ydinasesuurvallan osalta ja niihin liittyvistä median aikaansaannoksista.

Miksi länsi viljelee niin voimallista West trolling manipulation -ilmiöisyyttä?

Syy on selvä - se on pelko oman länsihegemonian menetyksestä, jota on ylläpidetty kolonialismin isäntämaa-ajoista lähtien - raaka-aineryöstöillä, myöhemmällä tasapainottomuuskaupalla, vahvemman voimalla ja ja viime vuosisata ja tämän vuosituhannen kaksi ensimmäistä vuosikymmentä - hyökkäyssodilla, joissa Yhdysvallat on soittanut tuomioiden sotapasuunaa ja muu länsi - lähinnä Euroopan Unioni - on jymisyttänyt sotarumpua, ellei sitten lähettänyt jäsen- eli Natomaistaan taistelukoneita kauas omilta rajoilta - lähinnä kehitysmaihin. Noissa US-johteisissa hyökkäyssodissa tapettiin kaikkiaan noin 100 000 siviiliä - Afganistanista Syyriaan.

Entä kiinalaisten tapa hoitaa koronaa? Toistaiseksi se näyttää hyvin onnistuneelta ja rokotteetkin lopulta toimivat yhtä lailla kuin läntisetkin. Uutisoidahan voidaan tavalla jos toisella ja nyt tuo jo mainittu West trolling manipulation -ilmiöinen tapa valtaa alaa - .. kun ollaan jo vuodesta 2016 huomattu, että yllättäen Kiina kasvoi ohi USA' n [ ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 - ], lännen ihannevaltion, ja tämä oli raskas isku, todisteena se, ettei esimerkiksi suomalainen media tahdo millään ymmärtää, mitä merkitsee ostovoimakorjattu bruttokansantuote (bkt/PPP) - kun tätä ei haluta ymmärtää - jenkaa lännettynyt/ lännetetty media itsepintaisesti USD (US-dollari) pohjaista bkt-vertailua, mikä ei kerro todellisuutta. -- Millaista manipulaatiota suomalainen mediapooli oikein lopulta harjoittaa ja miksi - syykin on selvä! Ukrainan osalta suomalainen lukija eikä katsoja saa enää puolueetonta tietovirtaa - edes informaatiovirtaa, vaan on tyytyminen lähinnä Ukrainan ja länsimaiden informaatiotorveen - arveluineen, otaksumineen, nimettömine lähteineen, jotka useimmiten olettavat ja epäilevät, mutta osaavat syyttää - useimmiten ilman mitään merkittäviä ja uskottavia todisteita.

Kiinan osaltakin syy on selvä - Kiina on jo liian suuri ja vaikuttava! Media ei tahdo ymmärtää yksinkertaista lukuparia: 1,4/8,0 tuon merkiten kiinalaisten osuutta maailmallisesta ihmispopulaatiosta, tähän jos vierelle otamme läntisen lukuparin - niin se lienee noin 1,1/8,0 - onkin syytä kysyä mitä merkitsee demokratia, jota Kiina ei lännen kehittämänä ja keskeneräisenä mallina kelpaa eikä sovi 1400 miljoonan asukkaan hoitamiseen.

Kamppaileeko länsi jo epätoivoissaan itää vastaan? [ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ] Ehkä se merkittäväin syy lännen liki epätoivoiseen kamppailuun itää vastaan, on läntinen tapa sekaantua ja sotkeutua muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin - kun taas tuolla maailman ehkä vanhimmassa jatkuvassa korkeakulttuurissa [ ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/261379-pitaako-kiinan-taipua-lannenmiehen-tahtoon/ - ] - Kiinassa, muiden itsenäisten asioihin sekaantuminen on liki pyhäinhäväistys. Niin - ymmärretäänkö tämä lännessä - ei ymmärretä, jos katsomme viimeisiä sotia noin 70 vuoden ajalta. ..

Maailma muuttuu vääjäämättä - moninapaisemmaksi!

.

--- On sanottu, että tosiasioiden tunnustaminen on myös viisauden alku - vähemmistöinen itsekkyys väistyy enemmistön tosiasiajoustavuuden tieltä ---

. Ehkä länsi on herännyt mahdolliseen huomisskenaarioon, jossa Kiina löytää oikeasti Venäjän, jolloin kaksi maailman suurinta lyö kättä yhteen ja yhdistävät raaka-aineelliset, ravinnolliset [ ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ] + energialliset kuin tuotannolliset; osaamiseen, suunnitteluun ja valmistamiseen liittyvät asiat yhteen. Mitä siitä seuraa? Tuo seuraus on hyvin tiedossa muun muassa EU' ssa, joka kammoaa mahdollista talouskaavaa 'Kiina + Venäjä > USA + EU', peläten ehkä eniten sitä, jos tuo talouskaava muuttuu myös myöhemmin sotilaalliseksi voimakaavaksi ..?

Voisimmeko ennakoida jotain tämän tyyppistä: Kiina ja Venäjä keskittyvät hiljalleen irtautumaan 1/5-osaisesta lännestä* ja keskittyvän 4/5-osaisiin kehittyviin - ja kehitysmaihin. Tätä mallia on Kiina harjoittanut jo pitkään Afrikassa, johon on heräämässä myös EU, komissaari Jutta Urpilaisen johdolla [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-12437929 -, otsikoituna ingresseineen näin:

"EU:n avustuksia ei katkaista Venäjää myötäileviltä mailta, sanoo komissaari Jutta Urpilainen – "En usko, että se on oikea tapa" Euroopan unionin kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava Jutta Urpilainen toivoo, että mahdollisimman suuri joukko maita liittyisi Venäjän-vastaiseen liittoumaan. "Sen puolesta teemme joka päivä töitä", hän sanoo Ylen haastattelussa." ] --- ?

..

EKSTRA

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008803767.html -, HS-otsikoituna näin, toimittajana Pihla Loula:

"

Huippujulkaisu The Lancet julkaisi tietoa Suomen hurjasta ylikuolleisuudesta koronavuosina –

"


..

| 89 TIEDE 368 |

Ei kommentteja: