tiistaina, toukokuuta 10, 2022

Leikitelläänkö Naton kautta jo ydinaseilla?

 |  2267 -  |  SUOMI24 -  | e***


..

"Sotaministeri PM Sanna Marinin ja kokoomus päänatottaja Petteri Orpon yhteinen ydinasetanssi ---" 

Vaarallista spekulaatiota "sotilasalan asiantuntijalta" evp. kenraalimajuri Pekka Toverilta*, jolla tuntuu olevan melkoinen antipatiamoodi päällä - liittyen itään ja Venäjään.
.
|* ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5569cae8-1b8a-4f9e-87ed-79fac45e1602 - otsikoituna ja ingressiltään näin: "Asiantuntija: Tätä taktisen ydinaseen käyttö tietäisi Venäjälle - Uudet maat liittyisivät Venäjän eristämiseen taloudellisesti ja poliittisesti, jos se käyttäisi taktistakaan ydinasetta, arvioi kenraalimajuri evp Pekka Toveri."
.

Tosiasioita ei voi välttää ydinaseiden käytöstä puhuttaessa - on vain yksi valtio, joka on käyttänyt ydinasetta - ja tämäkin tapaus oli paljolti uhkailua ja teknologista testailua - japanilaisia siviilejä vastaan vuonna 1945, jolloin USA pudotti presidenttinsä Harry S. Trumanin käskystä kaksi teknologisesti erilaista atomipommia Japaniin -

.. turhaan, sillä Japani oli jo antautumisen tiellä.

Syy atomipommien käyttöön oli myös näinkin osin kirkas: us-presidentti Truman halusi varoittaa toista suurvaltaa - silloista Neuvostoliitoa ja tämän yksinvaltiasta - Josif Stalinia.

Mitä tästä seurasi - ydinaseiden kilpavarustelu, jossa aiemmat Saksan kolmannen valtakunnan fissioviisaat insinöörit tuotteistivat ja kehittivät molemmille toinen toistaan tuhoavampaa ydinasetta kantoraketteineen - tuli lokakuun alun 1957 superyllätys - Sputnik 1 ja vähän myöhemmin Juri Gagarin lennähti avaruuteen ja Neuvostoliitto sai jopa fuusioräjähteen vetypommina, siis vieläkin tuhovoimaisempana -

.. kunnes kaukana Jäämerellä Novaja - Zemljalla räjäytettiin Tsar bomb, maailman tuhoisin ydinase --- .Mutta miksi evp. kenraalimajuri Toveri leikittelee taktisilla ydinaseilla?
[T-1]

.. vihjaillen, jopa niiden käyttöä - tässä Ukrainassa, ymmärtämättä että 'hitaiden muuttujien' myötä seuraa niin sanottu 'kiihtyvä lumipalloefekti', joka seuraa aina pienemmän muuntumisesta suuremmaksi -

.. merkiten yhä suurempien ydinlatauksien käyttöä, kun täytyy vastata vihollisen edelliseen iskuun. Näin iskostetaan lukijoiden mieliin vaarallinen tie, joka ilmentyy nyt jo meillä Suomessa hyytävästi, kun niin "sotaministeri" - PM - demariuden perusaatteet unohtanut Sanna Marin kuin opposition pää-natottaja kokoomuksen Petteri Orpo eivät enää halua kategorisesti poistaa mitään Naton - lännen sotakoneen - tarjoamaa suojaa .. :


[https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/71912ef9-dbf0-417f-b9f9-65040ba7706a - , otsikoituna näin: "USU: Petteri Orpon mukaan Suomen ei pidä kategorisesti kieltäytyä ydinaseista" -], .. ei edes ydinasetta!

Tämä ydinaseilla leikittelyn tie meidän geopoliittisesta asemasta on se jyrkin tekijä, jolloin moni nykyinen Naton jäsenmaa tuleekin estämään
|1 Suomen pääsyn ja liittymisen Natoon liian vaarallisena sotatantereena tähän sodankäynnin liittoon - yllättävääkö?

Ei suinkaan, vaan kukin Naton jäsenvaltio joutuu miettimään Naton artikla viitosta, joka edellyttää yhteistä osallistumista jonkun toisen jäsenmaan sotaan. Meidän ohdake on Viro, jolla ei ole omia ilmavoimia! Juuri valittu amerikkalaisten F-35 on ydinaseen kantoon kykenevä taistelukone ..

.. tämä ei ole jäänyt lukijoilta huomaamatta - sitä jopa mainostetaan turvallisuusopin mallikappaleena, HS-toimittajana Jarmo Huhtanen https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008786547.html - , osaotsikoituna näin: 


"

Suomea voi pian suojella joukkotuhoase nimeltä B61 –

.

Ydinase on tuotekehityksen mittakeppi, jonka iskuvoima ja tuhovaikutus ovat jo kriittisellä tasolla [https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/03/ydinsota.html -] liittyen ihmiskunnan elämisen mahdollisuuksiin ja onkin karmeaa luettavaa, kun pääministeri Marin ja oppositiojohtaja Orpo käyvät "ydinsotatanssin mahdollisuuteen yhtä jalkaa" -

.. viehtyen ydinaseiden tuomaan "turvaan" kansakunnallemme.

Näin ei voi olla - nyt kansalaistemme on ryhdyttävä jo etukäteen seuraaviin eduskuntavaaleihin - valmistautuen olemaan äänestämättä näitä "marineja ja orpoja" (ainakin tässä vaiheessa) ydinaseisiin mieltyneitä.

Meillä ei ole "Venäjän iholla olon" 1300 kilometrillä varaa pelata "kuoleman peliä", ja olla sortumassa - kansalta kysymättä |2 - virheisiin, vieläkin kaameimpiin kuin mitä teimme vuonna 1941, jolloin liityimme Saksan kolmanteen valtakuntaan ja luovutimme koko Pohjois-Suomen Saksan sotakoneelle - Wehrmacht' in hyökätessä Operaatio Barbarossa' na silloiseen Neuvostoliittoon -

.. meillä hyökkäys tunnetaan Jatkosotana, jonka seuraukset iskivät meihin suomalaisiin todella raskaasti.

Tämän Jatkosodan tyyppistä virhettä Naton kautta ei voida meille suoda, varsinkaan, kun ei ole ymmärrystä mitä ydinaseet ovat, kuin sitä, ettei niillä voi kenraali Toverin kirjoittamalla tavalla leikitellä.

Nyt on laitettava stoppi ja haettava koko Nato-prosessiin aikalisä, vaadittava kansanäänestys siitä, ja lopulta Ukrainan sodan päättyessä arvioitava aivan uudelleen millaiseen turvallisuusympäristöön meidän tulee lopulta liittyä!

.
PS. Entä ydinpommiin ihastunut Iltalehti-toimittaja Lauri Nurmi?
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/27576392-ab4e-4fa6-9655-68b33da47d65 - otsikoituna näin: "Pääkirjoitus: Naton ydinsuoja on Suomen henkivakuutus – on naiivia väittää muuta" - huimaa!


..
Sinällään kukaan ei tiedä mitkä noista ovat aktiivisesti käytettäviä ja mitkä jo romutuskunnossa!..


67197


.

|  178  SUOMI24  654  |  27  TIEDE  184  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  TWITTER  |


..

Ei kommentteja: