tiistaina, toukokuuta 03, 2022

Mitä nyt ulkomailla kirjoitetaan Ukrainan tilanteesta?

 


COPY --- Lukekaa varsinkin ihan viimeinen lause.

Esimerkki on Ison-Britannian Daily mailista: (Daily Mail on brittiläinen päivittäin ilmestyvä tabloid-kokoinen sanomalehti. Lehti on poliittiselta linjaltaan konservatiivinen. Sitä julkaisee DMG Media, joka on osa kansainvälistä Daily Mail and General Trust -yhtymää. Levikki n. 1 900 000 ja perustettu 4. toukokuuta 1896. Palkinnot mm. The Press Award for Newspaper of the Year)

Näin he kirjoittivat:

Vladimir Putin varoitti huhtikuussa vihollisiaan lännessä, että he kohtaavat "seurauksia", jos he "pahentavat tilannetta" Ukrainassa, ja uhkasi luoda loputtomia siirtolaisaaltoja "naisten Eurooppaan", viitaten todennäköisemmin Suomen ja Ruotsin pääministereihin ja EU' n Ursula von der Layen' ia.

Putin, puhuessaan kymmenien rakettien edessä Vostochnyn avaruuslaukaisulaitoksella Venäjän Kaukoidässä, hän varoitti länsimaisten Moskovan vastaisten sanktioiden aiheuttamasta maailmannälänhädästä.

Venäjän presidentti väitti, että Venäjän talous ja rahoitusjärjestelmä kestivät iskun, jota hän kutsui länsimaisten pakotteiden "blitziksi", ja väitti, että toimenpide koskisi välttämättömien aineiden, kuten lannoitteiden, hintoja, mikä johtaisi elintarvikepulaan ja lisääntyneeseen muuttoliikkeeseen länteen. Hän sanoi, että hänen sotaponnistelunsa tulevat olemaan suunnitelmallisia, koska hän vannoi Venäjän voittavan kaikissa "tilanteissa" sotatavoitteissaan.

Putin sanoi, että "terveen järjen tulee voittaa" ja lisäsi, että lännen pitäisi "palata järkeen ja tehdä tasapainoisia päätöksiä menettämättä kasvojaan".

Hän väitti, että uudet länsimaiset rajoitukset korkean teknologian viennille rohkaisevat Venäjää siirtymään nopeammin kehittämään uutta teknologiaa, mikä avaa "uuden mahdollisuuksien ikkunan". Putin väitti myös tiistaina, että kuvat ja materiaalit Ukrainan Buchan kaupungissa olevista ruumiista olivat väärennettyjä, ja samaa sanoi hänen tiedottajansa aiemmin. Hän vertasi syytöksiä Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinnon kemiallisten aseiden käyttöön. "Se on samanlainen väärennös Buchassa", Putin sanoi.

Lukashenko syytti villisti Britanniaa julmuuksien järjestämisestä Buchassa tuomalla ruumiit ympäri Ukrainaa – ei venäläisiä sotilaita, jotka aiheuttivat tuhoa Ukrainan kaupungeissa vetäytyessään. Valko-Venäjän diktaattori väitti, että Venäjän julmuuden osoitus tarvitsi "järjestää" jotta voidaan säilyttää lännen perustelut Moskovan vastaisille pakotteille.

"Olemme keskustelleet psykologisesta erikoisoperaatiosta, jonka englantilaiset suorittivat", Lukashenko sanoi neuvotteluistaan ​​Putinin kanssa. "Jos joku teistä tarvitsee osoitteita, tietoja, auton rekisterinumeroita, automerkkejä, joilla he saapuivat Buchaan ja miten he sen tekivät, Venäjän salainen palvelu voi toimittaa nämä materiaalit."

Putin väitti sillä välin Ukrainan poikenneen Istanbulissa pidetyssä rauhankonferenssissa tehdyistä sopimuksista ja että neuvottelut ovat "umpikujassa".

Myös videolla näyttää siltä, ​​että kaksi venäläistä rannikonpuolustusohjusjärjestelmää liikkuvat tiellä Venäjän puolella rajaa, joka johtaa Helsinkiin - Suomen pääkaupunkiin ja ajavat sinne johtavan kyltin ohitse. Nähtyjen ohjusjärjestelmien uskotaan olevan K-300P Bastion-P liikkuva rannikkopuolustusjärjestelmä, joka on suunniteltu ottamaan vastaan ​​pinta-aluksia lentotukialusten taisteluosastoihin.

Venäjän lähetys tapahtui, kun Suomen pääministeri Sanna Marin sanoi odottavansa, että hänen hallituksensa saa loppuu keskustelun "ennen juhannusta" Nato-jäsenyyden hakemisesta. Suomalaisen markkinatutkimusyhtiön tuoreiden mielipidemittausten mukaan 84 prosenttia suomalaisista pitää Venäjää "merkittävänä sotilaallisena uhkana", mikä on 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Vastauksena Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov varoitti että toimenpide "ei paranna" Euroopan turvallisuustilannetta, ja Moskovan lainsäätäjä Vladimir Dzhabarov lisäsi jyrkemmin, että se merkitsisi "maan tuhoamista".

"Olemme toistuvasti sanoneet, että liitto on edelleen vastakkainasetteluun suunnattu työkalu, eikä sen laajentaminen lisää vakautta Euroopan mantereelle", Peskov sanoi.

Samaan aikaan Nato ilmoitti että kaksi Alankomaiden kuninkaallisen laivaston johtamaa kuudentoista aluksen monikansallista laivastoryhmää partioivat Puolan ja Viron kaltaisten jäsenmaiden Itämeren rannikoilla "säilyttääkseen uskottavan ja kykyisen puolustuskyvyn".

Suomi, naapuri Ruotsin kanssa, on historiallisesti välttänyt Nato-jäsenyyttä pyrkiessään olemaan provosoimatta Venäjää


Mutta Skandinavian maalla on 830 mailia pitkä raja Venäjän kanssa, ja Putinin hyökkäys Ukrainaan on ahdistunut Suomea sillä Neuvostoliitto on miehittänyt sen kerran aiemmin vuonna 1939.


Samaan aikaan Ruotsin hallituspuolue aloitti virallisen keskustelun mahdollisuudesta käynnistää jäsenyyshakemus, mikä merkitsisi roolin täydellistä kääntymistä vuosikymmeniä sotilaallisesti neutraalina pysyneen Skandinavian kuningaskunnan politiikassa. Puoluesihteeri Tobias Baudin kertoi paikalliselle medialle, että Naton tarkastelun pitäisi valmistua lähikuukausina.

"Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Ruotsin turvallisuusasema muuttui perusteellisesti", puolue sanoi lausunnossaan.

Ruotsissa hallitsevat keskustavasemmiston sosiaalidemokraatit ovat historiallisesti vastustaneet Nato-jäsenyyttä, mutta yli kuusi viikkoa kestänyt Ukrainan konflikti on herättänyt uudelleen keskustelun Skandinavian valtakunnassa.

1930- ja 1970-luvuilla keskeytyksettä 40 vuotta hallinneen puolueen politiikan käännös olisi historiallinen ja voisi valmistaa Ruotsille tietä Naton jäsenhakemukselle.

Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin johtaman puolueen kerrotaan aloittaneen keskustelun mahdollisuudesta liittyä Natoon, ja asian odotetaan olevan keskeinen syyskuun 11. päivän parlamenttivaaleissa.

Ruotsi on virallisesti liittoutumaton sotilaallisesti, vaikka se on Naton kumppani ja luopui tiukasta puolueettomuudestaan ​​kylmän sodan päätyttyä.

Korostettuaan aluksi, että liittoutumattomuus oli "palvellut hyvin Ruotsin etuja", Andersson myönsi äskettäin olevansa valmis keskustelemaan politiikasta ja sanoi maaliskuun lopulla, että hän "ei ole sulkenut pois" pyrkimystä liittyä Natoon.

Peskov teki selväksi, että Venäjän on "tasapainotettava tilanne" omilla toimillaan, mikäli Ruotsi ja Suomi liittyvät Natoon

Eskaloitumisen kierre on saanut molemmat maat lisäämään puolustusmenojaan, kun Helsinki ilmoitti aikovansa käyttää 11 miljoonaa puntaa drooneihin ja Tukholma lisää 243 miljoonaa puntaa sotilasbudjettiinsa.

Pelkoja lisäsi se että Putin varoitti länttä, ettei Venäjä ole koskaan enää riippuvainen heistä, eikä hänellä ollut epäilystäkään hyökkäyksestään Ukrainaan. -- "Sen tavoitteet ovat ehdottoman selkeitä ja jaloja", Putin sanoi. – On selvää, ettei meillä ollut vaihtoehtoa. Se oli oikea päätös. Hän sanoi, että venäläisten yhtenäisyys vain vahvistuu läntisten pakotteiden edessä ja länsi kohtaa epävakauden.

Putin sanoi, että länsi odotti virheellisesti pakotteidensa heikentävän Venäjän vakautta ja lisäsi, että "Venäjän kansa vahvistaa aina yhtenäisyyttään vaikeassa tilanteessa". Hän väitti, että länttä ravistelee kasvava epävakaus, jota ruokkii julkinen tyrmistys kiihtyvän inflaation vuoksi.


Venäjän johtaja moittii myös eurooppalaisia ​​johtajia kuvailemalla heitä Washingtonin lakeijoiksi ja sanomalla, että he harjoittavat kansoilleen haitallista politiikkaa.

Samaan aikaan Putin sanoi, että hänen hyökkäyksensä etenee suunnitellusti ja väitti, että se ei etene nopeammin, koska Venäjä haluaa minimoida tappiot. Hän sanoi, että "sotilaallinen operaatio jatkuu sen täydelliseen loppuun saattamiseen ja asetettujen tehtävien täyttämiseen asti".

Putin väitti, että Ukraina perääntyi ehdotuksista, joita se teki neuvotteluissa venäläisten neuvottelijoiden kanssa Istanbulissa, mikä johti neuvottelujen umpikujaan ja ei jättänyt Moskovalle muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa hyökkäystään.

Itä-Venäjällä olevassa avaruuskeskuksessa hän mainitsi Neuvostoliiton avaruusohjelman menestyksen todisteena siitä, että maa voi saavuttaa näyttäviä harppauksia vaikeissa olosuhteissa.

Kuusikymmentäyksi vuotta siitä päivästä, jolloin Neuvostoliiton Juri Gagarin räjähti historiankirjoihin tullessaan ensimmäiseksi ihmiseksi avaruudessa, Putin matkusti Vostochnyin kosmodrom' iin Venäjän Kaukoidässä, 3450 mailia Moskovasta itään.

"Pakotteet olivat täydellisiä, eristäminen oli täydellinen, mutta Neuvostoliitto oli silti ensimmäinen avaruudessa", Putin sanoi Venäjän valtiontelevision mukaan.

"Emme aio olla eristyksissä", Putin sanoi. "Nykymaailmassa on mahdotonta eristää ketään vakavasti - etenkään niin laajassa maassa kuin Venäjä."

Venäjän kylmän sodan avaruusmenestykset, kuten Gagarinin lento ja Sputnik 1:n, ensimmäisen maan keinotekoisen satelliitin, laukaisu vuonna 1957 ovat erityisen tärkeitä Venäjälle: molemmat tapahtumat järkyttivät Yhdysvaltoja.

Sputnik 1:n laukaisu sai Yhdysvaltoja perustamaan NASAn pyrkiäkseen kuromaan kiinni Moskovan

Putin sanoo, että "erityinen sotilasoperaatio" Ukrainassa on välttämätön, koska Yhdysvallat käytti Ukrainaa uhkaamaan Venäjää – myös Naton sotilasliiton kautta – ja että Moskovan oli puolustettava Ukrainan venäjänkielisiä ihmisiä vainolta.

Kun Putin piti Buchan julmuuksia "lavastettuina" Ukrainan syyttäjät laajensivat sotarikosten tutkintaa Kiovan koillisosissa Venäjän joukkojen vetäytymisen jälkeen.

Raportit siviilien tappamisesta ovat toistaiseksi keskittyneet ensisijaisesti luoteisiin esikaupunkialueisiin, kuten Buchaan, mutta valtakunnansyyttäjänvirasto ilmoitti tiistaina, että se tutkii tapahtumia myös koillisessa Brovaryn alueella.

Venäjän joukot etenivät alueelle ennen kuin vetäytyivät keskittyäkseen taisteluihin Itä-Ukrainassa. Valtakunnansyyttäjänvirasto kertoi, että kuuden siviilin ruumiit löydettiin ampumahaavoineen kellarista Shevchenkoven kylästä ja että Venäjän joukkojen uskotaan olevan vastuussa.

Syyttäjät tutkivat myös tapausta, jossa he väittävät venäläisten joukkojen ampuneen siviilien saattuetta, joka yritti lähteä autolla Peremohan kylästä Brovaryn alueella ja tappoi neljä ihmistä, mukaan lukien 13-vuotiaan pojan. Toisessa välikohtauksessa lähellä Buchaa kuoli viisi ihmistä, mukaan lukien kaksi lasta, kun autoa ammuttiin, syyttäjät sanoivat.

Ukrainassa Venäjän joukot jatkavat vetäytymistä Valko-Venäjältä tukemaan operaatioita idässä Putinin keskittäessä hyökkäyksensä Donbasin alueelle, jossa Venäjän liittoutuneiden separatistit ovat vaatineet itsenäisyyttä.

Taistelut Itä-Ukrainassa kiihtyvät seuraavien kahden tai kolmen viikon aikana Venäjän jatkaessa ponnistelujensa keskittämistä sinne, Britannian puolustusministeriö sanoi viimeisimmässä tiedustelutilaisuudessaan.

"Venäjän hyökkäykset keskittyvät edelleen Ukrainan asemiin lähellä Donetskia ja Luhanskia, jatkavat taistelut Hersonin ja Mykolaivin ympärillä ja jatkavat työntöä kohti Kramatorskia."

Yhdysvaltain viranomaiset viittaavat myös uusiin merkkeihin, että Venäjän armeija valmistautuu suureen hyökkäykseen Ukrainan itäisellä Donbasin alueella, jonne painopiste siirtyi Venäjän joukon epäonnistuttua alun perin pyrkiessään valloittamaan Kiova.

Donbasia ovat repineet Venäjän liittoutuneiden separatistien ja Ukrainan joukkojen väliset taistelut vuodesta 2014 lähtien, ja Venäjä on tunnustanut separatistien itsenäisyysvaatimukset.

Sotilasstrategit sanovat, että Venäjän johtajat näyttävät toivovan, että paikallinen tuki, logistiikka ja maasto Donbasissa suosivat Venäjän suurempaa ja paremmin aseistettua armeijaa, mikä saattaa antaa venäläisille joukoille mahdollisuuden saada lisää aluetta ja heikentää Ukrainan taistelujoukkoja.

! Nämä maat eivät näytä ymmärtävän sitä, että niihin ei hyökätä vain "oman asiansa hoitamisesta" - niihin hyökätään, koska ne yrittävät liittyä Natoon ja siirtää Naton aseita ja mahdollisesti myös ydinaseita mahdollisimman lähellä Venäjää. !

On aivan normaalia, että Venäjä suuttuu

Eikö USA suuttuisi, jos Venäjä haluaisi siirtää ydinaseita Kanadaan ja Meksikoon ja ympäröidä ne ydinaseilla? Kaikki tietysti Kanadan ja Meksikon luvalla.

Tietenkään kumpikaan näistä kahdesta ei KOSKAAN lähtisi Yhdysvalloista ja liittyisi Venäjän liittoutumaan, mutta , HYPOTEETTISESTI, eikö USA hyökkäisi heitä vastaan? Tietysti he tekisivät niin,

Kuuba oli paljon kauempana kuin Meksiko ja silti USA suuttui ja oli valmis hyökkäämään Kuubaa vastaan ​​ja jopa aloittamaan kolmannen maailmansodan.

Joten ehdotuksemme Suomelle? Huolehdi vain omista asioistasi, unohda NATO, ainakin toistaiseksi ja kaikki järjestyy.


PASTE

---

Ei kommentteja: