lauantaina, toukokuuta 14, 2022

Naton strategia on koventaa otettaan - näin uutisoidaan nyt Suomessa

 2275

.


Kuva: ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002758298.html -, otsikoitu näin 

"

Naton ja Venäjän välirikko syvenee – Nato varautuu lisäämään iskuvoimaa

Naton huippukokous varautuu lisäämään iskuvoimaa. Venäjä julisti pitävänsä sotilasliiton uusia toimia uhkana.

"


***

..

NATO koventaa otettaan, nytkö täällä Pohjolassakin, aivan Venäjässä kiinni - 1300 kilometrillä - seuraukset?


IS-otsikko: " .. Pääkirjoitus: Suomi liittyy koventuvaan Natoon – uusi strategia korostaa liittokunnan sotilaallista pelotetta .. ", Linkki tähän kirjoitukseen täältä - https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008815105.html - , IS-toimittajana Jouko Juonala.

Kovuus onkin ollut tuolla jossain muualla - tähän mennessä. USA on sotinut puolestansa ahkerasti omissa hyökkäyssodissaan viimeisen 20 vuoden aikana Afganistanista Irakin ja Libyan kautta Syyriaan .. NATOn ainaissotilasjohtajana, tosin omissa sodissaan mutta kaukana omilta rajoiltaan.
Mukaan ovat usein lähteneet muutkin natojäsenvaltiot, osan katuessa myöhemmin osallisuuttaan, kuten Englanti niin Irakin kuin Libyan osalta pääministerien David Cameron' in ja Tony Blair' in tunnustamisina. Näin NATO on de facto ollut jo sodissa mukana USA' n pyynnöstä ilman nato-artiklojen vaadetta, ikään kuin vapaaehtoisena yhteispalokuntana.
Mikäli Suomi olisi mukana Natossa, näin se saisi vapaaehtoisen elävän taistelualustan harjoitteluolosuhteet tositoimissa, erityisesti ilmavoimiensa osalta. Tässä muuten syy miksi USA' n taisteluvoimat ovat kunnossa ja tehokkaina, koska ne elävällä materiaalilla saivat harjoitella jatkuvasti esimerkiksi vuodesta 2001 aina vuoteen 2021.
Särön näihin kehitysmaissa käytyihin USA-sotiin teki Afganistan, mistä USA joutui vetäytymään kesken sodan.
Oliko tässä Yhdysvaltojen kostonmakuisessa Afganistanin sodassa strategista viisautta, jääkööt lukijoiden haltuun pohdittavaksi. Strategiana ei näissä kaikissa amerikkalaissodissa varmaan ollut 100 000 siviilin tappaminen - kaikkinensa?
--
Niin IS-toimittaja Jouko Juonala, mikä onkaan sitten lopulta Suomelle strategisesti viisasta täältä meiltä idän ja lännen vedenjakajalla?
Liittokunta haaveet so. sotilasliitto haaveet voivat jäädä toteutumatta, kun muutama nykyinen natojäsen sanookin Suomelle: "Kiitos ei", olette liian vaarallisella maantieteellisellä alueella, ja näin emme halua tulla sotimaan teille, kun jo heti alussa - ennen jäsenyyttä - teillä kun näyttää olevan itää ja Venäjää kohtaan puolijulkinen hevostelumoodi päällä |E ja |F.

|E ~ https://yle.fi/uutiset/3-12445457 -, Yle-otteeltaan näin:

"Niinistö perusteli puhelua sillä, ettei hän ole sellainen ihminen, joka vain livahtaa kulman taakse. Hän ei kuitenkaan sanonut, milloin aikoo soittaa"


IJL-kommentti: "Millaista huolta TP Niinistö esitti kun USA hyökkäsi Afganistaniin, Irakiin, Jemeniin, Somaliaan, Libyaan, Syyriaan ja aiemmin Euroopan Serbiaan? Onko tämä kaksinaamaisuutta? Ehkä, mutta nyt jälleen Saulille aukeaa tilanne yrittää rakentajan roolia, nyt ei hevostelu enää auta - portit voivat sulkeutua lopullisesti"
.

|F-
..

| SUOMI24 | 95 TIEDE 387 | VU | FB | Vapaa sana | FB BLOG |

..


..

Ei kommentteja: