tiistaina, toukokuuta 03, 2022

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin haastattelu

 |  2261  |  

..

Sergei Lavrov kertoo 

[ ~ https://thesaker.is/foreign-minister-sergey-lavrovs-interview-with-mediaset-italian-television-network-moscow-may-1-2022-it-is-a-hot-one/ - ]

" Google-käännös

Ulkoministeri Sergei Lavrovin haastattelu italialaisen televisioverkon Mediasetille, Moskova, 1.5.2022

"

Kysymys: Ydinsodan, kolmannen maailmansodan mahdollisuudesta kertomasi lausunnon jälkeen koko maailma kysyy: onko olemassa todellista vaaraa, että se tapahtuu? Sergei Lavrov: Näyttää siltä, ​​että tarkoitat koko maailmalla länsimaisia ​​tiedotusvälineitä ja poliitikkoja. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun huomaan, kuinka taitavasti länsi kiertää Venäjän edustajien sanoja. Minulta kysyttiin tällä hetkellä kasvavista uhista ja siitä, kuinka todellinen kolmannen maailmansodan riski on. Vastasin kirjaimellisesti seuraavaan: Venäjä ei ole koskaan lopettanut pyrkimyksiään päästä sopimuksiin, jotka takaavat ydinsodan estämisen. Venäjä on viime vuosina ehdottanut amerikkalaisille kollegoilleen, että toistaisimme sen, mitä Mihail Gorbatšov ja Ronald Reagan tekivät vuonna 1987: hyväksymme lausunnon, jossa vahvistetaan, että ydinsodassa ei voi olla voittajia, ja siksi sitä ei saa koskaan päästää valloilleen. . Emme onnistuneet vakuuttamaan Trumpin hallintoa, koska sillä oli omat ajatuksensa tästä asiasta. Bidenin hallinto hyväksyi kuitenkin ehdotuksemme. Kesäkuussa 2021 Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Joseph Bidenin tapaamisessa Genevessä hyväksyttiin julkilausuma ydinsodan hyväksymättä jättämisestä. Haluan korostaa: tämä tehtiin meidän aloitteestamme. Tammikuussa 2022 viisi YK:n turvallisuusneuvoston pysyvää jäsentä hyväksyi samanlaisen lausunnon korkeimmalla tasolla, myös meidän aloitteestamme: ydinsodassa ei voi olla voittajia. Sitä ei saa koskaan päästää valloilleen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi presidentti Vladimir Putin ehdotti YK:n turvallisuusneuvoston viiden pysyvän jäsenen huippukokouksen koollekutsumista. Tätä ehdotusta tukivat kiinalaiset kollegamme ja Ranska. Yhdysvallat ja Yhdistynyt kuningaskunta, joka aina viivyttelee sitä, pidättelevät tätä tärkeää tapahtumaa toistaiseksi. Tämän sanottuani kehotin kaikkia olemaan erittäin varovaisia, jotta olemassa olevia uhkia ei eskaloituisi. Viittasin presidentti Vladimir Zelenskin helmikuussa antamaan lausuntoon, jonka mukaan Ukrainan oli ollut virhe luopua ydinaseistaan ​​ja että ne oli hankittava uudelleen. Puolan johto ilmoitti myös olevansa valmis sijoittamaan amerikkalaisia ​​ydinaseita alueelleen ja paljon muuta. Jotenkin tiedotusvälineet eivät kysyneet Vladimir Zelenskin ja Puolan lausunnoista. Tai Ranskan ulkoministerin Jean-Yves Le Drianin lausunnon jälkeen, joka sanoi yhtäkkiä: Älkäämme unohtako, että Ranskalla on myös ydinaseita. Tästä minä puhuin. Kun länsimaiset toimittajat irrottavat sanat kontekstista ja vääristävät sen merkityksen, mitä minä tai muut Venäjän edustajat todella sanoin, se ei tee heille kunniaa.

. Kysymys: Useita päiviä sitten presidentti Vladimir Putin sanoi, että Venäjällä on "vertaansa vailla olevia aseita". Mitä hän tarkoitti? Sergei Lavrov: Kaikki tietävät tämän hyvin. Kolme vuotta sitten presidentti Vladimir Putin esitteli liittokokouksessa pitämässään puheessa viimeisimmät Venäjän innovaatiot. Ensinnäkin näihin kuuluivat hypersonic-aseet. Hän selitti avoimesti ja yksityiskohtaisesti, että Venäjä alkoi kehittää niitä sen jälkeen, kun Yhdysvallat vetäytyi ballististen ohjusten vastaisesta sopimuksesta. Silloin presidentti George W. Bush vastasi kysymykseen, miksi hänen maansa tuhosi tämän tärkeän asiakirjan, joka takasi suurelta osin maailmanlaajuisen vakauden, ja sanoi presidentti Vladimir Putinille, että he aikovat vetäytyä sopimuksesta luodakseen ohjustentorjuntajärjestelmän, joka ei saa suunnata Venäjää vastaan. Hän sanoi, että he olivat huolissaan Pohjois-Koreasta ja Iranista, ja "voit tehdä mitä haluat vastauksena". He myös katsovat, että tämä ei ole suunnattu Yhdysvaltoja vastaan. Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin työskennellä hypersonic-aseiden parissa, koska tiesimme erittäin hyvin, ettei Yhdysvaltain ohjuspuolustusjärjestelmä olisi suunnattu Pohjois-Koreaa ja Irania vastaan, vaan Venäjää ja sitten Kiinaa vastaan. Tarvitsimme aseita, jotka taatusti voittivat ohjuspuolustuksen. Muutoin maa, jolla on ohjuspuolustusjärjestelmiä ja hyökkäysaseita, saattaa joutua houkuttelemaan laukaisemaan ensimmäisen iskun ajatellen, että sen ohjuspuolustusjärjestelmät tukahduttavat vastauksen. Näin kehitimme nämä aseet. Ne on kuvattu yksityiskohtaisesti erikoisjulkaisuissa. Emme piilota, että meillä on niitä. Olimme jopa valmiita käymään neuvotteluja Yhdysvaltojen kanssa keskustelun sisällyttämisestä jo kehitetyistä tai tulevaisuudessa kehitettävistä uusista järjestelmistä strategista vakautta koskevaan sopimukseen, joka korvaisi nykyisen New START' in. Tänään amerikkalaiset ovat keskeyttäneet kaikki nämä neuvottelut. Luotamme omiin resursseihimme.

Ei kommentteja: