tiistaina, kesäkuuta 07, 2022

Suomi on ajautumassa historiansa pahimpaan virheeseen - Natoon

 | 2285 | 347170 |

.


Kuva: ~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4704810-suomi-ja-nato-vai-jotakin-ihan-muuta


***


..


Suomi oli aiemminkin läsnä siellä missä syvimmin vaikutettiin Suomen kohtaloihin

HS-otsikko ja -ingressi: "Suomen Nato-hetki koitti nyt, sanoo Jaakko Iloniemi: ”Suomen on oltava läsnä siellä, missä syvimmin vaikutetaan Suomen kohtaloihin”
Jaakko Iloniemi ponkaisi esiin nuorena. Työ ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on jatkunut kahdeksalla vuosikymmenellä."
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008804324.html - HS-toimittajana Veli-Pekka Leppänen.

*!*

Elettiin vuotta 1941, kun Suomi liittyi Saksan kolmannen valtakunnan rinnalle sotaan Neuvostoliittoa vastaan. Oli revanssia Talvisodasta, oli Suur-Suomen intoilua ja pienistä piireistä ryssävihaa.



Kesäsodaksi suunniteltu hyökkäys muuttui Jatkosodaksi, loppu onkin hyvin tunnettua historiaa

Suomi menetti 1944 oikea kätensä ja lähes 45 000 kaatunutta. Häviöstämme huolimatta Suomea ei valloitettu, ja näin säilytimme rajatun itsenäisyyden. Nykyään ei itsenäisyyttä aitona ilmiönä ei ole jäljellä kuin rippeet ja nyt mahdollisen NATOn jälkeen ei sitä vähääkään.

NATOn myötä Suomi on kahlehdittu lännen sotakoneeseen ja meille asemoituu uhka olla lännen taistelualusta [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/73914/varisuora-suomi-naton-etuvartiosta-taistelualustaksi - ] itään - koko ~ 1300 kilometriltä Venäjän rajaa.



Suomi elää idän ja lännen vedenjakajalla |1, eikä meillä ole varaa olla osallinen lännen ja idän välisessä yhä kasvavassa vastakkainasettelun kierteessä ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - [673|3283] !
.
|1https://www.tiede.fi/keskustelu/84391/eu-kenen-joukoissa-seisot-pohdintaa-idan-ja-lannen-vedenjakajalta -
.



Meille sopii erinomaisesti jo aiemmin luotu sotilaspoliittinen puolueettomuus

[ "Suomen tie on sotilaspoliittinen puolueettomuus ja liittoutumattomuus - meidän ei kannata leikkiä kohtalollamme. Näin ei enää Saksakaan tee, sillä tietää mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan - kaikki itään hyökänneet valtiot ovat palanneet verissä päin hävinneinä Venäjän aroilta." ] |2, tämän ymmärtää erinomaisen hyvin myös Turkki - Naton erilainen jäsen!



.. mutta (sotilas)liitto Ruotsin kanssa on mahdollinen* [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/sotilasliitto-ruotsin-kanssa.html - ], kuten varovaisesti ulkopolitiikan kokemusmestarit Erkki Tuomioja (SDP) ja Paavo Väyrynen (kesk.) mitä ilmeisimmin olisivat kannattamassa.

.

|* ~  https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/suomen-lappi-naton-paamajan-haltuun.html -

 

"

Suomen Lappi Naton päämajan haltuun -ruotsalainen välähdys itsekkyydestä

"


.


Kokemuskin voi luoda hiljalleen harhaisia käsityksiä!

Kaikki kunnioitus ministeri Jaakko Iloniemelle, mutta tässä kokemuskin voi erehtyä raskaasti aivan väärille poluille - ehkä viisaudesta huolimatta yksipuolisuus ja laaja-alainen katseettomuus on estänyt todellisuuden kokemisen vuosikymmenien ajaksi?

..
69215


..

Viitteet


|2 - niin ranskalaiset kuin saksalaiset ovat käyneet kokeilemassa venäläisyyden vahvuutta - hyökkäämällä itään - elintila mielessä - häviö on aina ollut läsnä, saksalaisille todellisuudessa jopa (kaksi) kertaa ja varsinkin 1941-45 oli raskas tappio saksalaisille, jonka muisto siivittää nykyisen Saksan asennoitumaan ehkä vielä yllättävästi Suomen liittymisyritykseen Natoon - lännen sotakoneeseen. Saksa tietää tarkasti mitä merkitsee sota venäläisiä kohtaan - ehkä myös Ranskakin, jos Napoleon Bonaparte' n hyökkäyssota on yhä mielessä 1800-luvun alkupuolelta ..



..

TIETOISKU!




Tämä kirja sisältää häkellyttävästi sellaista tietoa, jota kansakuntamme suurelta osin ei tiedä - suosittelen lämpimästi lukemaan kritiikin pilke silmäkulmassa - ja olisikin toivottavaa, että joku tarkasti tietävä voisi täydentää kirjan viitteillä - niihin kohtiin, joihin yllättävimmät asiaosiot kohdistuvat - nimittäin kirjassa ei ole viiteluetteloa. 


R.I.P Pentti Sainio --- 


https://kauppa.intokustannus.fi/pentti-sainio-in-memoriam/  - 


..



EKSTRA


https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/yhdysvallatkin-osaa-valehdella-jopa-yk.html


"

Yhdysvallatkin osaa valehdella - jopa YK' n edessä!

"



..

|  59  TIEDE  399 |  e SUOMI24  |  206  SUOMI24   432  |  VU  |  Vapaa sana  | FB BLOG  |  FB  |  TWITTER  |





..



        





Ilkka Luoma - HS-kommentit









..

e

3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: tiistai 7. kesäkuuta 2022 11:33

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; jussi.halla-aho@eduskunta.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; tuomas.forsberg@helsinki.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; timo.kivinen@mil.fi; antti.pelttari@supo.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Suomi on ajautumassa historiansa pahimpaanvirheeseen - Natoon



..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: tiistai 7. kesäkuuta 2022 11:38

Vastaanottaja: matti.vanhanen@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; annika.saarikko@vm.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi

Kopio: charly.salonius-pasternak@fiia.fi; sinikukka.saari@fiia.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Suomi on ajautumassa historiansa pahimpaan virheeseen - Natoon


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: tiistai 7. kesäkuuta 2022 11:51

Vastaanottaja: eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; heidi.hautala@europarl.europa.eu; elina.valtonen@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi

Kopio: matti.pesu@fiia.fi; Risto E. J. Penttilä; jyrki.katainen@sitra.fi; jouko.juonala@is.fi; jouko.jokinen@yle.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Suomi on ajautumassa historiansa pahimpaan virheeseen - Natoon


..