maanantaina, syyskuuta 19, 2022

Yhtenäinen eurooppalaisuus pelastaa koko maanosamme kokonaisuutena

 |0000|363380|i|e|å

.


***

Asiantuntijoiden odottama uutinen!

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009083840.html - 

"

Tass: Putin julisti osittaisen liike­kannalle­panon

" -IS-toimittajana Katariina Karjalainen 21092022


***


..

"Yhtenäinen Eurooppa" |* -lausui PM Sanna Marin Euroopan parlamentissa
- tässä puhevaateessaan Euroopan Unionissa noin 1,7 prosentin todellisella vaikutusvaltaprosentilla Suomen PM Sanna Marin on täysin oikeassa, sillä yhteinen Eurooppa jatkuu kauas itään - Venäjän Uralille ja Volgan mutkille!
.
|* ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009066209.html -, HS-ote: " .. SANNA Marin vetosi puheessaan meppeihin, että Eurooppa pysyisi yhtenäisenä myös tulevina aikoina.
”Yhteiskuntiemme kiristäminen energiatoimitusten kautta on tapa murentaa eurooppalaisten tukea Ukrainalle ja hajottaa yhtenäisyyttämme. Tässä Putin ei saa onnistua”, Marin sanoi. .. "
.

TIETOISKU - Tunnetusti maantieteilijät tietävät Euroopan suurimman valtion olevan Venäjä - niin asukaslukuna kuin ylivertaisena pinta-alana, mikä tuo Venäjälle luontevan tilan olla monille - ympäri maailman - valtioille raaka-aineiden, energian, hiilinielujen kuin ravinnon sekä sen tuottopotentiaalin |1 ja käyttökelpoisen puhtaan makean veden toimittaja - niin sanottu Baikal-case!
.
Sota-Sannaksi tituleerattu pääministerimme on onnistunut lähes kaikessa jopa erinomaisesti, vain kaksi asiaa on mennyt pahasti kansakuntamme pitkäikäisille reisille ja nilkoille -
-- Nato-kiihko ja Venäjään ja venäläisyyteen kohdistuva, jopa jo vihjaavaksi puolivihaksi huuto:
"Ukrainan täytyy voittaa - ei ole muuta vaihtoehtoa" -osapuilleen näin.

Näin voimme olettaa Sannan ehkä toivovan kärsimyksiä itse venäläisille - mikä olisikaan ollut Marin' in näköala ja mielipide amerikkalaisia matkaajia kohtaan, vaikkapa viisumien osalta us-hyökkäyssotien käsittelyissä, kun Yhdysvallat hyökkäsi useimmiten ilman mitään YK-lupaa, lähinnä kehitysmaiden kimppuun - omin itsekkäin periaattein Afganistanista aina Syyriaan, 20 vuoden ajan yhtämittaisesti - unohtamalla vähän aiempaa Euroopan Serbian USAF-pommituksia - Kosovon sodan yhteydessä |2!

PROLOGI - Sanna Marin ei saata ehkä ymmärtää mikä on geopolitiikkamme hyvin erikoisesta maantieteestä tuon toisen ydinasesuurvallan välittömässä läheisyydessä -

.. vieressä esimerkiksi Pietarin alueen ja Kuolan niemimaan osalta. Nuo kaksi aluetta ovat äiti-venäläisyyden merkittäviä ja jopa historiallispyhiä, joita puolustetaan kaikin mahdollisin voimin. Onkin epäviisasta näin mahdollisella Suomen nato-jäsenyydellä kiristää uhkaa itään kohden ja Venäjää vastaan.

Samoin vaatiessaan tavallisten venäläisten siviilien päitä kuvainnolliselle vadille - viisumikieltojen osalta -näin PM Sanna Marin kiristää idän suhteitamme viulunkieleksi, tuon mahdollisen katkeamisen tuottaessa pitkäaikaisen suurongelman tuleville sukupolvillemme - venäläisillä on pitkä muisti!
Pitkä venäläismuisti kuvastui meille hyvin jo vuoden 1944 jälkeen, kun vuonna 1941 osallistuimme Saksan kolmannen valtakunnan de facto aseveljenä [ ~ https://areena.yle.fi/1-50979462 - ] yhteishyökkäykseen itään - Neuvostoliittoon Saksan Operaatio Barbarossan osana - meillä sitä kutsuttiin ja edelleen kutsutaan Jatkosodaksi.
Näinkö meillä on jo meneillään henkien otteluna uusjatkosota [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78344/olemmeko-matkalla-jatkosotaan? - ], kun vuoden 1941 Kolmas valtakunta korvautuu oletetun kansaltamme neuvoa kysymättömän |3 Nato-liitoksen kautta? [T-1]
--
Nyt Suomen onneksi Sanna vaatii yhtenäistä Eurooppaa, ja tässä asuu ja viihtyy yllättävä kansalaisviisaus, jota juuri nyt PM Marin ei saata hetkittäin oivaltaa - yhtenäinen Eurooppa yhdessä venäläisyyden kanssa!

Euroopan Unioni haluaa olla muutakin kuin ulkopolitiikan "maho lehmä"
EU on talouden suurvalta, joka mahdollistui osaltansa Saksan avulla niin sanottuna "schröderiläisenä aikakautena"!
Venäjä jo tuolloisen presidentti Vladimir Putinin aikana sopi Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin kanssa hyvin edullisesta energiasta - lähinnä maakaasusta - [NS 1] Nordstream I kaasuputken kautta. Kaasu virtasi häiriöttä - eikä ukrainalaisetkaan sitä pahemmin voineet enää kiristää ja häiritä (kuten vuosina 2007-2008 - kauttakulkunsa myötä) - kulkihan NS 1 putki kansainvälisen merialueen pohjaa pitkin suoraan Venäjältä Saksaan.
Nyt aika on toinen ja EU halusi helmikuussa 2022 rangaista itselleen kuulumattomassa Ukrainan sodassa Venäjää - luoden taloudellisia pakotteita, joihin Venäjä vastasi tunnetuin seurauksin - meille erinomaisena esimerkkinä Fortum - Uniper ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/73538/miksi-fortum-hamuaa-suurempaa-uniper-yhtiota - !

Sota Ukrainassa on väärin - se tiedetään kaikkialla, Moskovassakin, mutta muuta vaihtoehtoa Kremlille ei enää tarjottu |E - olihan Minskin sopimus [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/minskin-sopimus-on-kuollut-kauan.html - ] Saksan ja Ranskan sopimuskummiudesta huolimatta karahtanut karille ja näin Venäjä hyökkäsi - [24-1] puolustamaan omaa reviiriään ja omiaan Ukrainassa; Kreml ei halunnut Natoa ja sen myötä Yhdysvaltoja vierelleen - pitkältä maarajalta, .. joka on nyt toteutumassa meille suurena uhkana - Suomessa - rajoillemme!
--
Sanna on oikeassa - tarvitsemme yhtenäisen Euroopan, jossa Venäjä on sen suurin valtio, niin asukaslukuna kuin pinta-alana
EU' n kauhistus on se, missä Venäjä ja Kiina löytävät | ovat löytäneet toisensa -
.. eikä vain kaupassa ja taloudessa, vaan myös sotilaallisessa kyvyssä - näin tuo valtiopari liittolaisineen olisi aivan liian suuri vastus | haaste koko läntiselle maailmallisvähemmistöisyydelle, joka nyt kamppailee kaikin keinoin 1900-luvulla saavuttamaansa hegemoniaa puolustaen - aseinkin -
.. pitäen itsestään selvänä, että juuri läntinen tapa ajatella Elämää, yhteiskuntaa ja arvomaailmakehitystä |4 - on juuri se "oikea tapa elää" koko Maapallon populaatiolle. Näin se ei ole, sillä suuri maailmallisenemmistöisyys ei tule taipumaan edes us-aseiden ja -hyökkäyksien edessä pakkovaltaan - niin kutsuttuna välikädellisenä demokratiana, joka on lännessä omalta osaltaan kriisissä - demokratian kriisissä ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15494635/yllattaen-olemme-demokratian-yhteisokriisissa! - !

--
Sanna voisi oivallusheräämisen myötä olla suuri tekijä, kunhan herää tajuisuuteen Yhtenäisen Euroopan osalta, jossa Venäjä voisi ajan saatossa olla jopa uuden liittovaltiottoman Euroopan Yhteisöllisyyden merkittävä osa.
Venäjä on maailman suurin valtio, jota juuri nyt vallitseva ajankohta sättii, nokkii ja nälvii kaikin HS-manipulatiivisin keinoin |5 - jopa ennustellen sen hajoamista Neuvostoliiton tapaan ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009067174.html -, otsikoituna näin:
"Diktatuurin loppusuora on usein lyhyt" -HS-toimittajana kolumnissaan Saska Saarikoski.

Venäläisyys ei hajoa - katso EKSTRA, ei hajonnut vuosina 1941-45, kun tuolloin toukokuussa 1945 siitä leipoutui se toinen II Maailmansodan todellinen voittaja - Yhdysvaltojen ohella.

..
EPILOGI - Maailmassamme on meneillään nyt suuri vastakkainasettelun aikakausi,
.. jossa länsi käy kynsin hampain kiinni saavuttamaansa hegemonian säilyttämiseen - pienestä maailmallisesta vähemmistöisyydestään.
Länsi on kuitenkin omansa ja sille on sijansa, mutta vain yhtenä osana moninapaisuutta muiden erilaisten kanssa rauhanomaisesti rinnakkain eläen - kaupalla ja vastuulla omasta roolistaan kumulatiivisesta ympäristöjäljestään ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan - !
..

Aika on - Elämä on! Nuo ovat kaikille ja erilaisuus on voimaa, eikä vain yksi voi määrätä koko muuta maailmaa - erilaisuus on rikkaus, ja demokratia yksi sen soiva elementti, kunhan sekin pysyy omassa reviirissään.
Valinnat ovat vapaaehtoisia, oikeasti ja Venäjälläkin kehitystä tapahtuu - ei väkisin, vaan hitaasti edeten, kuten on ollut kiinalainen tapa jo vuosituhansien ajan - kiiruhtaen hitaasti kohden sellaista hyvää, joka asemoituu aina kohdilleen, tavallansa ajassa ja elossa!

..
EKSTRA

"
Ukrainalainen kansanedustaja Oleg Dunda arvioi IS:lle, että Venäjän hajoaminen on jo käynnissä. Dundan mukaan on kuitenkin väärin ajatella, että Vladimir Putinin poistuminen vallasta riittäisi vielä yksinään parantamaan nyky-Venäjän kansan ”sairaudesta nimeltä imperialismi”.

" -IS-toimittajana Arja Paananen.



..
PS. PM Sanna Marin' illa on paljon opittavaa, alku on ollut lupaavaa ja huominen on suuri mahdollisuus, nyt olisi vain huomattava kansakuntamme ja isänmaamme näkökulmasta väärät linjaukset -
.. emme on Natoon sopiva, meille sopii elo olla "hyvien palveluksien tarjoaja" ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys - , kuten raskaasti manipuloidussa erehdyksessään nyt elävä TP Sauli Niinistö aiemmin oivalsi. TP Niinistö vielä jokin aika sitten kirkkaan älynsä valossa oivalsi asemamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84391/eu-kenen-joukoissa-seisot-pohdintaa-idan-ja-lannen-vedenjakajalta - ].
Nyt presidentillinen valo on himmentynyt, ja olisi ehkä aika keskittyä vaalimaan omaa jälkipolvea, jotta huominen olisi valoisampi - meille kaikille ja meidän lapsillemme!

..
PS2. Ehkä Euroopan Unionista itsenäisyytensä turvannut Iso-Britannia Kansainyhteisöineen on uuden ajan edessä - sekin ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17562493/kuningatar-on-kuollut---kauan-elakoon-kansainyhteiso - .


..
EKSTRA!
"

Putin julisti Venäjälle osittaisen liikekannalle­panon, alkaa tänään

"


EKSTRA 2
Evp. kenraalimajuri Pekka Toveri arvelee todellisuudessa vähin, mutta tarkoitushakuisin tiedoin?

"

Pekka Toveri: Venäjä ei pysty tämän suurempaan liikekannallepanoon

"
~ https://yle.fi/uutiset/3-12632523 -toimittajana Marika Harjumaa.

..

EKSTRA 3

"

Vladimir Putin julisti Venäjälle osittaisen liikekannallepanon ja varoitti, että ”tuuli voi kääntyä myös heidän suuntaansa”, jotka hänen mukaansa yrittävät kiristää Venäjää ydinaseilla.

" -toimittajana Arja Paananen.




..
Viitteet ja linkit:




..
| 263 SUOMI24 633 | 29 TIEDE 101 | Vapaa sana | FB BLOG | FB | VU | Twitter |

...
e


6 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: keskiviikko 21. syyskuuta 2022 9:54

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; Mikko Patokallio; Pekka Mykkänen; markku.kangaspuro@helsinki.fi; antti.rinne@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Kokonainen Eurooppa, yhteisesti ja yhdessä - ilman liikekannallepanoja!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: keskiviikko 21. syyskuuta 2022 10:01

Vastaanottaja: erkki.tuomioja@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi; Saramo Jussi

Kopio: katariina.karjalainen@is.fi; Timo Haapala; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; hanna.smith@hybridcoe.fi; Risto E. J. Penttilä

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Kokonainen Eurooppa, yhteisesti ja yhdessä - ilman liikekannallepanoja!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: keskiviikko 21. syyskuuta 2022 10:07

Vastaanottaja: jyrki.katainen@sitra.fi; matti.pesu@fiia.fi; matti.kalliokoski@otava.fi; Antero Mukka; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu

Kopio: kai.mykkanen@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; Anu Ubaud; merja.yla-anttila@yle.fi; leena.meri@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Kokonainen Eurooppa, yhteisesti ja yhdessä - ilman liikekannallepanoja!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: keskiviikko 21. syyskuuta 2022 10:31

Vastaanottaja: juha.sipila@eduskunta.fi; Heikki Aittokoski; heikki.autto@eduskunta.fi; sinikukka.saari@fiia.fi; markus.lohi@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi

Kopio: matias.turkkila@perussuomalaiset.fi; arto.luukkanen@perussuomalaiset.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; tytti.tuppurainen@vnk.fi; annika.saarikko@vm.fi; sari.essayah@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Kokonainen Eurooppa, yhteisesti ja yhdessä - ilman liikekannallepanoja!


..

ILKKA LUOMA - 271 kirjoitti...

V e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: keskiviikko 21. syyskuuta 2022 11:00

Vastaanottaja: heikki.patomaki@helsinki.fi; ptoveri@hotmail.com; pekka.visuri@kolumbus.fi; timo.kivinen@mil.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; jari.ronkainen@eduskunta.fi

Kopio: juho.eerola@eduskunta.fi; vilhelm.junnila@eduskunta.fi; ville.simila@hs.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; mika.kari@eduskunta.fi

Aihe: II - Kansalaiskirjoitus: Kokonainen Eurooppa, yhteisesti ja yhdessä - ilman liikekannallepanoja!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: keskiviikko 21. syyskuuta 2022 11:00

Vastaanottaja: heikki.patomaki@helsinki.fi; ptoveri@hotmail.com; pekka.visuri@kolumbus.fi; timo.kivinen@mil.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; jari.ronkainen@eduskunta.fi

Kopio: juho.eerola@eduskunta.fi; vilhelm.junnila@eduskunta.fi; ville.simila@hs.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; mika.kari@eduskunta.fi

Aihe: II - Kansalaiskirjoitus: Kokonainen Eurooppa, yhteisesti ja yhdessä - ilman liikekannallepanoja!


..