keskiviikkona, syyskuuta 21, 2022

YK on kuin eduskuntamme - "itsekkäiden yrittäjien temmellyskenttä"

 |2342|363545|ie

..


Kuva: ~ https://www.verkkouutiset.fi/a/nama-maat-eivat-halua-ukrainan-presidentin-puhuvan-yklle/#c6456eec


***


EKSTRA

https://www.tiede.fi/keskustelu/80799/milloin-oivallamme-henkilokohtaisen-jaljenjaton-ja-sille-kumulatiivisuuden - 

"

Milloin oivallamme henkilökohtaisen jäljenjätön ja sille kumulatiivisuuden?

" -IJL TIEDE Keskustelut - YK' lle sen suurimmasta huolesta!


..


YK perustettiin muinoisen Kansainliiton lopettamisen jälkeen - se oli tullut elonsa loppuun mahona jättiläisenä, ilman konkreettista maailmallisuushyötyä.

Entä nyt, kun Yhdistyneet kansakunnat HS-mediatiedon tarkoitushakuisen manipulaation myötä
|1 ..

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009033522.html -, HS-otsikoituna näin: "Ukrainan sota on osoittanut, miten hampaaton YK on konfliktien estämisessä, hillitsemisessä ja lopettamisessa
YK:n yleiskokouksen ”huippuviikko” alkoi maanantaina. Se ei tule lopettamaan Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa sen enempää kuin viime viikkokaan.
" -HS-toimittajana Ville Similä.

.. koetaan samankaltaiseksi kuin Kansainyhteisö vuosikymmeniä sitten?
.
|1 Herää kysymyksiä miten YK ja sen Turvaneuvosto käsittelivät vuosina 2001-21 Yhdysvaltojen aloittamia hyökkäyssotia moniin valtioihin, niiden ollen lähinnä kehitysmaita ja täysin alivoimaisia US' n hyökkäävälle sotakoneistolle - US-hyökkäysten kohteiksi joutuneille kehitysmaille vain Libya vuonna 2011 tekee poikkeuksen - YK antoi tässä kohdin USA' n sotakoneelle hyökkäysluvan - tunnetuin seurauksin ja nykyään tiedostetuin epäselvyyksin miksi hyökkäys todellisuudessa piti suorittaa - mutta lopputulemana US-hyökkäys ajoi Libyan kaaokseen ja Afrikasta pakolaisreitiksi EU-Eurooppaan.
.

YK' n Turvaneuvosto käyttää käytännön jarruttamisvoimaa siinä suhteessa miten maailmallisuuden de facto väestöpopulaatiot asemoituvat toinen toisiinsa - niin vastavoimina kuin yhteistyönä!

Eniten Turvaneuvoston veto-oikeutta ovat käyttäneet Venäjä (Neuvostoliitto), Yhdysvallat ja vähiten EU-Europan pikkujättiläiset - britit ja ranskalaiset. Kiintoisaa on se, etteivät Saksa ja | tai Intia ole Turvaneuvoston pysyviä jäseniä ---



Miten YK yhtenäistyy?

Oleellinen kysymys, ja siihen on kirkas ja yksiselitteinen vastaus. Tulee olla kaikille maan kaikille valtioille ja niiden kansalaisille yhteinen todellinen ja tiedostettu uhka - joko konkreettisesti nyt etenevä ympäristöllinen katastrofi tai sitten scifimäisesti uhka avaruudesta - asteroidina tai älyllisen elämän vaikutevoima, joka on tullut muokkaamaan biologiamme järjestystä tasapuolisempaan asentoon!
--



[ORIG] YK - yhtenäisyys syntyy sitten kun on havaittavissa vastavoima (2005!)

YK on maailmanlaajuinen koalitio maista, joilla on vain omia maa tai maaryhmä kohtaisia intressejä. YK:lla järjestönä ei ole vastavoimaa, joka yhdistäisi ponnistukset tuottamaan maailmanlaajuista kaikkia koskevaa hyötyä ja etuutta.

Ihminen eri edunvalvonnoissaan on aina pohjannut päämäärät jonkun tai joidenkin vastavoimaksi. Vastakkainasettelu on arkipäivää koko elämässämme, kuin myös sallituissa mittelöissä, esimerkiksi eri urheilulajeissa.



YK - perustettiin II-maailmansodan jälkimainingeissa, kun yli rajojen ulottuva konsensus ja sotaväsymys painoi ajatukset julistukseen:

.. "ei enää koskaan". Samaan aikaan kylläkin kyti jo Eurooppaa jakavan rautaesiripun alkusiemenet. Jälleen oli valmiina vastakkainasettelu, joka aikaansai muun muassa tunnetut jälkilaineet Neuvostoliiton hajoamisena ja länsimaalaisen kulutusorientoituneen yhteiskunnan voimallisena esiinmarssina.


.

YK-EKSTRAT


http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85057-libya-palestiina-ja-syyria-missa-mennaan-ykn-turvaneuvosto -

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/11/ykn-turvaneuvosto-suurvaltojen.html -  

.



YK on kaunis ajatuksen helmi, jonka päämäärät ovat ylevät;

.. rauhaa, tasa-arvoa sekä ruokaa ja hyvinvointia kaikille sotkematta luontoamme liiaksi. Nämä yhteishyvälliset tavoitteet eivät täyty, jollei ole yhteistä mieltä ja tulontasauksen halua.

Yhteinen mieli ja päämäärähakuisuus syntyvät ulkoisen ryhmästä tai joukosta poikkeavan uhan tai pelon konkretisoitumana. Ihminen ja ihmisryhmät ovat rakentuneet torjumaan ulkoista ryhmästä riippumatonta uhkaa tai pelkoa.

Reviirillisyys on suora jatke puolustusmekanismille, jonka rakenteet syntyvät yhteenkuuluvuudesta ja uhan torjunnasta.



YK:lla ei ole yhteistä ulkoista uhkaa motivoimassa jäsenvaltioita tunnistamaan kaikkia koskevia yhteisiä uhka- ja pelkotekijöitä

Ihminen ei vielä riittävästi tunnista oman kulutuksen ja muokkauksen aikaansaamaa uhkatekijää; saastumista, ihmiskasautumista, ilmastomuutosta ja esim. koko ajan kasvavaa eri väestöryhmien eriarvoistumista niin uskonnoissa kuin sosiaali- ja eri tuloryhmissä.

Siinä vaiheessa kun eri maat oikeasti havaitsevat ulkoiset itseaiheutetut uhat, syntyy yhteistä henkeä YK kaltaisille yhteenliittymille torjumaan ja korjaamaan jo syntyneitä sekä syntymässä olevia suurongelmia, joissa sikiää katastrofin ainekset itse ihmisille ja luonnolle.



YK:n jäsenvaltiot eivät voi jäädä odottamaan ulkoista uhkaa avaruudesta, samalla tuhoten omaa ympäristöään liiallisella kulutuksella ja saastuttamisella,

.. kuin myös hitaasti, mutta vääjäämättömästi etenevältä luonnon kiertokulun ihmiskeskeiseltä muuntamiselta. Meidän on tunnistettava omat toimenpiteemme ulkoiseksi uhaksi luonnolliselle evoluutiolle ja maailman jatkumolle. Ilman muutoksia nyt havaitsematon ulkoinen uhka vie voiton vastakkainasettelussa itse ihmistä kohtaan - (2005).

..
82799


..

|  39  SUOMI24  167  |  7  TIEDE  7  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

..



2


Milloin Maapallomme väestö herää kokemaan alkaneen ympäristökatastrofin |2 yhteiseksi uhaksi?

Asteroidi-iskulle emme todennäköisesti mahda mitään - se on kohtalo, ja taas "marssilaisiin" on vaikea uskoa, vaikka scifimäisesti ja kaikkinaisesti koko Elämän perushiukkaset |3 --

("=genetiikkaa omaavat energiasäikeet |4 aikojen alusta, joilla on ohjelmallinen voima vaikuttaa kaikkeen - ilman inhimillisyyden itsekästä yksilöhyvettä")

-- ovat jo Pallomme ympärille valmistelemassa energioiden vetovoimallista reformia, jossa ihminen biologisena tihentymänä ja harventumana palautetaan muihin lajeihin nähden ihmiskunnan ansaitsemaan biomassalliseen asentoon!
--



Elämä on - aika oli - mistä Sinä ja moninaiset ongelmat lopulta syntyvätkään, vai niiden ollen aina ja jatkuvasti? -IJL FIL



.

PS.

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/suomi-yk-rauhanturvaamisen-suurvalta.html - 

"Olisiko Suomi YK-johteisten rauhanturvaamisten pieni suurvalta?"


.

Viitteet:


|2 ~ x - 

|3 ~ x - 

|4https://www.tiede.fi/keskustelu/77241/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko-kulutustamme

|4https://www.tiede.fi/keskustelu/73937/etelainen-eu-kuivuu-aroutuu-jopa-aavikoituu - 

.


..

e

Ei kommentteja: