lauantaina, syyskuuta 02, 2023

II - Linnunpönttömies

 INTO|2645|430774|HIMO


Kuva: ~ https://www.ksml.fi/paikalliset/2570754

"

Asiantuntijan vinkit: Tällainen on hyvä linnunpönttö

"
[20U13] - TP Sauli Niinistö peräänkuulutti intohimoa 1]

.. siis jotain sellaista, missä teemme ”täysillä” jotain, itsemme likoon laittaen. Jotain hyödyllistä itselle ja yhteiskunnalle, ja nykyään voimme myös sanoa ympäristöllemme.

__
Linnunpönttömies Urpo Koponen on pyhittänyt vapaa-aikansa linnuille ja pöntöille 2]

Pähkinänakkelia ei Urpo ole vielä onnistunut pesittämään tekemäänsä pönttöön

– mutta intohimoinen yrittäminen jatkuu – ja pähkinänakkelikin vielä ”taipuu” Urpon tekemään linnunpönttöön.**
" .. Pähinänakkeli on yksi innokkaista ruokaa talven varalle hamstraavista ja piilottavista linnuista. Pähkinänakkeli on kaunis ja kiehtova lintu ja sillä on paljon kuuluvia ääniä. Tuon hamstraus -ominaisuuden vuoksi pähkinänakkelin voi juuri nyt yrittää saada houkutelluksi ruokintapaikalle tai lintulaudalle pähkinän palasilla ja kuorituilla auringonkukan siemenillä .. "

**


__ __
Tunnemme paljon intohimoisia vaikuttajia

.. on elämän perusarvo-viherhiukkanen, edesmennyt Pentti Linkola 3], joka laittoi liikenevät roposensa metsäkauppoihin ja laittoi nämä metsät saman tien luonnonsuojelualueiden hakemuslistalle. Pentti tuli kuuluisaksi lausahduksella - ”Irakin sota jäi kesken ..”.

Professori Eero Paloheimo 4] ”syntymättömien eurooppalaisten puolesta” 5] puhuu city-apostolina ekocity 6] -aatteesta, jossa teknologia on valjastettu vihreän ”omillaan toimeen” kaupunkielämän käyttöön.

BTW. Eero on eräs tunnetuimmista suomalaisista Kiinassa.

__
Väli-info
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17614103/kuinka-kay-kasvuhokemalliselle-kulutusjuhlalle -

__ __ __
Miksi linnunpönttömies Urpolle on luonnistunut intohimo linnunpöntöistä?

Onko pontimena elämän jatkuminen, onko sittenkin intohimona säilyttää (yrittää säilyttää) luonnon tasapainoa, biosfäärin kokonaisvaltaisuutta - sen biomassojen keskinäistä harmoniasuhdetta, kestävyyttä ja jatkumoa tässä ihmisten masinoimassa ja hallitsemassa kulutusmateriaalistäyteisessä kasvuhuutohokeman maailmassa?

Mikä tekee meistä näyttö- ja vertailutalousintoisia?
[ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17948635/naytto--ja-vertailutalous - ]

__ __
Millaisia intohimoja me vanhempina istutimme ja ”kasvatimme” lapsiimme,

kun tuloksena on nyt ~65.000 syrjäytynyttä nuorta – kuulemma saman verran kuin jo 1990 -luvun hulabaloon jälkimainingeissa. Juoksimme intohimoissamme liiaksi materialismin, kulutushuuruisen näyttö- ja vertailutalouden 7] perässä.Unohdimmeko toiseksi tärkeimmän, perusintohimoksi tarkoitetun kasvatuksen?

Ensimmäinen intohimohan on jatkaa yhteisliitossa isänä ja äitinä sukua, sitä perimää, joka lähti liikkeelle jo miljoonia vuosia sitten.

..
Nyt näyttää intohimona olla pienvähemmistöjen puolesta puhuminen

… on puhetta rasismista, vaikka kyseessä on lähinnä evoluution perusintohimo – reviiripuolustus 8]. Tänään myös intohimoistumme luonnottomista ja lisääntymättömistä homoista 8].

Reviiripuolustuksemme intohimossa vauhkoonnumme, meille tuntemattomien uskontokuntien suvaitsemattomuudesta 9] – emme siedä omalle takapihalle elämän ominaisuuksia, jotka ovat meille vieraita. Puolustamme omaamme, kuten iso(iso)isämme Talvisodassa ja kesän 1944 Neuvostoliiton puna-armeijan suurhyökkäyksessä – veteraaneillamme oli intohimo, ja se oli vapaa ja itsenäinen isänmaa - tänään sitä ei enää ole.


..
Mikä voisi olla meidän tämän päivän intohimo?

Olisiko se solidaarisuus ja kollektiivisuus hoitaa ensin omamme, ja sitten vasta ”vieraat” - tähän oivallukseen ei tarvita "himaspohdintoja" 700.000 eurolla 0], ainoastaan tervettä maatiaisjärkeä.


Linnunpönttömies antoi meille osviittaa arkikäytännöistä,

joilla on yhteisöllistä ja luontoarvokasta intohimoa olla tekemässä jotain sellaista, joka jättää jäljen – jälkihän on kirkas – lisääntyvät linnut. Lintumme kantavat perintöä kymmenien miljoonien vuosien takaa lajeista, jotka hallitsivat maapalloa lähes 200 miljoonaa vuotta – dinosauruksien perintöä.


Perinnettä, arvokkuutta ja huomioimista intohimoihimme;

.. jätetään vähemmällä puhtaat henkilökohtaiset itsekkyysintohimot – me emme rakenna yhteistä maailmaa verokalentereiden tiedoilla, emmekä lisäänny numeerisesta kateudesta tai vertailusta.

Suurin intohimomme kulminoituu lisääntymiseen ja täyteen kasvatusvastuuseen, joka luo uusia sukupolvia täyttämään se kuuluisa kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa kannamme vastuuta synnyttäjiämme kohtaan. ..

__
125023__


|  36  SUOMI24  142 |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |


__


2


VIITTEET
1] Nuorille Nyt! - Sauli Niinistön haastattelu YLE Aamu-TV:ssa http://nuorillenyt.yle.fi/ - [YLE/Areena]
2] Linnunpönttömies Urpo Koponen http://areena.yle.fi/tv/2058761 - [YLE/Areena]
3] Ekofasisti Pentti Linkola http://www.penttilinkola.com/pentti_linkola/ecofascism/ - [web]
4] Tohtori Eero Paloheimo http://fi.wikipedia.org/wiki/Eero_Paloheimo - [wiki]
5] ”Syntymättömien sukupolvien Eurooppa” http://www.eeropaloheimo.fi/eurooppa.html - [web]
7] Tuloerotkin ovat vertailutaloutta! http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58856-tuloerot-ovat-nayttotaloutta - [US_P/il]
9] Nujertaako suvaitsemattomuus? http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nujertaako-suvaitsemattomuus.html - [BLOG/il]
0] 700.000 eurolla tulevaisuutta http://jontikka.blogspot.fi/2013/09/filosofi-pekka-himanen-kohti-huomista.html - [BLOG/jontikka]


EXTRA__
Ei kommentteja: