sunnuntaina, syyskuuta 10, 2023

Emme pelkää Venäjää -

 |2653|431895|


KL-kuva: ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sauli-niinisto-kertoo-cnnlle-miten-uskoo-kriisin-etenevan-emme-pelkaa/e76dfec8-9d80-4c15-8eb3-84ef8e2cc967

"20.2.2022 -- 

[TP] Sauli Niinistö kertoo CNN:lle, miten uskoo kriisin etenevän: ”Emme pelkää|SF

"

__

Video ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sauli-niinisto-cnn-lle-emme-pelkaa-venajan-hyokkaysta-suomeen/8360480 -  aiheesta.

"Sauli Niinistö CNN:lle: Emme pelkää Venäjän hyökkäystä Suomeen .. "


***


 - ehkä vähän omiamme!|z

[20U14] -- Suomen kansa ei paljosta lopulta hötkyile – gallupit kertovat ettemme pelkää Venäjää, emmekä halunneet Natoon ”ukrainoista, krimeistä" ja median kuin eräiden poliitikkojenkaan pelko- ja nato-fanaattisuuksista huolimatta 1].

Nyt natottajien ja venäjäpelottelijoiden joukkoon ovat liittyneet arveluttavat ”asiantuntijat” - esimerkiksi UPI-FIIA: n Mika Aaltola ja kumppanit. Poliitikoista esimerkiksi Kimmo Sasilta (kok.) natomopedi karkasi aikanaan käsistä ja vikuroitti miehen kansan vastaiselle rintamalle *] |z.

1] Uskottavat gallupit kertoivat vielä MTS 11/2021, ettei kansamme halua Natoon ~ https://www.defmin.fi/maanpuolustustiedotuksen_suunnittelukunta_mts/mielipidetutkimukset/suomalaisten_mielipiteita_ulko-_ja_turvallisuuspolitiikasta_maanpuolustuksesta_ja_turvallisuudesta_2021.12303.news#7d8d90f1 -lienee niin, että tuo MTS oli viimeinen oikea ja uskottava ammattimainen mielipidetutkimus muun muassa Natosta.

__ __
Näyttää siltä, että kansa, joka lopulta aina ”ruumiit pesee” ja vastaa kaikista poliitikkojen tekemistä virheistä – on maltillinen, historiansa ymmärtävä 2], realiteettien tajuaja kuin myös arkijärjen käyttäjä ..
-herättyään mediapoolin junailemasta väkevän voimallisesta nato-paatoksesta.

Kansalaistemme enemmistö ei pidä Venäjää pelottavana 3] – olemmehan osanneet heidän kanssaan pelata pelejä niin hyvässä kuin pahassa 4].


Saimme itsenäisyytemme idästä! **
[ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule – olkaamme siis suomalaisia!” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-itsenaisyytemme-historia-kumpuaa-idasta - ]

** Saimme ensimmäisen itsenäisyystunnustuksemme Neuvosto-Venäjältä suullisesti 31.12.1917 ja virallisin allekirjoituksin 4.1.1918.

__ __
Tappelimme Talvisodan juoksuhaudoissa ja 'kekkos-kaudella' loimme nokkelasti ovelan taitavalla neuvostoliittopolitiikalla nykyisen vaurautemme pohjabetonit - erityisen paljon työllisyyttä maahamme luoden -entä nyt tänään, kun meidät pakotettiin EU-pakotteisiin Venäjää vastaan .. mitä itä-suomalaiset sanovatkaan?

Emme ole ruotsalaisia, vaikka sitäkin on koetettu kansakuntatakkina päällemme sovittaa


Emme halua kansakuntana läntisiin USA johteisiin sotiin; haluamme vain arvostaa ja kunnioittaa pitkää itärajaamme, jonka takaa saimme mukavasti kauppaa, vaurautta ja työtä. Emme myöskään pyllistele kenellekään -mihinkään ilmansuuntaan.

LINK ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/turvatakuumme-radikaalisti-venajalta.html -


Suomessa on sananvapaus,

.. ja ”jaakon- ja ahtisaaret” saavat puhua omia natojuttujaan – kansa enemmistönä ei niitä noteerannut, vaan sanoi, että ”puhu sinä, minä pidän hevosta”. Suomi liittyi kuitenkin Natoon, kun kansaltamme ei siitä suoraan kysytty! |z. Toisaalta ollaksemme fiksuja suomalaisia, emme myöskään ääneen uhonneet, ettemme liity Natoon milloinkaan, tai nykyään milloin siitä eroamme tavalla tai toisella.


|z ~ https://yle.fi/a/3-7696313 -

YLE 17122014 - "Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon voidaan mennä ilman kansanäänestystä

|z ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html - __ __ __
Valistunut veikkaus ennustelee,

.. että nykymallinen Nato hajoaa yhdistyvän idän paineessa, kun lännenmies ”ajoi” Venäjän Vladimir Putinin Kiinan syliin 5] hankaloittamalla Venäjän energiakauppaa – Kiinalle kelpaavat Venäjältä kaikki kolme siirtoputkea – maakaasu, öljy ja vesi Baikal-järvestä!


Saksa oli ja on riippuvainen Venäjän kaupasta,
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-saksa-tuli-tanaan-vakevana-ulos-historiastaan ]

ja Saksa haluaakin heti uuden ”schröderin” ilmaantuessa sopia Venäjän kanssa Euroopan puolustuksesta – johon konklaaviin tullee ulkojäseneksi juuri Kiina (?). |E


|E New NWO ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/uusi-maailmanjarjestys-yhden.htmlKiina haluaa lisätä kaupankäyntiä Eurooppaan

.. riippuvuus USA:n viennistä ei Kiinalle pidemmän päälle sovi. Arvelisin, että uusi "väyrysläinen" presidenttimme on lämmin tälle ”Eurooppa-yhtenäispuolustukselle” 

-jopa ilman Yhdysvaltoja. Amerikkalaisille riittää askaroimista Kiinassa aivan riittämiin 6].


Keskitytään omiin asioihin ja kaupankäyntiin!

Meidän on syytä keskittyä kaupankäyntiin ja opittava kauko-idän viisaus olla puuttumatta muiden itsenäisten sisäisiin asioihin. Kunnioitetaan niin paljon ulkopuolisia, etteivät he tule sotkeentumaan meidänkään sisäisiin asioihin --
-näin tuo itäinen karhukin pysyy siellä omalla reviirillään.


Ylläpidetään riittävän tehokasta asevelvollisuusarmeijaa,
[ Mikä on Sinun maanpuolustustahtosi? ]

.. jonka saa tarvittavat aseensa, perustaa ”suojeluskunnat” ja huolehtii riittävästä motivaatiosta innostavalla koulutuksella, joka voidaan laajentaa myös naisiin ja pidentää minimissään yhdeksi vuodeksi. Emme saa myöskään unohtaa riittävän suurta reserviä, jota koulutetaan säännöllisesti – vaikkapa näiden ”suojeluskuntien” puitteissa – pitämään yllä ”sissisodankäynnin” 7] periaatteita – unohtamatta cyber-sotaa.


__

***


Viemärimedian etusivulööppejä presidenttimme lausahduksista --- Sauli Niinistö esittää kovaa - olisiko jopa hahmotettavissa eräänlaista 1941-uhoa, jää lopulta nähtäväksi. Mutta aiheellinen kysymys kuuluu miten ikääntyvä Sauli tulee kantamaan vastuuta omasta roolistaan, kun maamme vietiin kansalta kysymättä Natoon - lännen sotakoneeseen .. 

Entä Niinistön rasvainen lausahdus aseistamme "ollen hyvässä rasvassa" - tässä ehkä tarkoitetaan erinomaista aseiden valmisteltua käyttövalmiutta [ rinnastus vuoteen 1941 ~ x - -historioitsija Markku Kuisma ] - ja tässä kohdin kansa kysyy onko uusrevanssihenkisyyttä jo näköpiirissä - "Naton ja US' n ydinaseiden suojeluksesta?!"


Mutta! Onko kuitenkin ylläolevista huolimatta presidentillisessä päässä jo herännyt pelko - kun ydinaseet saattavat puhua. Niinistökin on jo oivaltanut, ettei Venäjä voi Ukrainan itäslaavisodassa voittaa perinteellisin asein koko Natoa, johtajanaan Yhdysvallat - varsikin kun US jo toimittaa Ukrainan sotavoimille köyhdytetyn uraanin ammuksia - ja näin osaltansa vie sotaa lähemmäksi suurempaa yhteenottoa, jopa taktisena ydinaseiskuna - näinkö Sauli?

***

__

Kirjoittajan huomautus valittuun sanan valintaan ---

*] Viimeisen alun virkkeen sanavalinta ei saata kaikkien mielestä olla hyvää asiailmaisua, mutta perusteluksi haluan esittää sen, että niin hanakasti - kansaa kuulematta, historiaa tarkoin tuntematta ja laajaa analyysitaidottomuuttaan merkittävät ”asiantuntijat” esiintyvät analysaattoreina, vaikka esitys on mainittujen henkilöiden taholta pikemminkin vain mielipiteen esittelyä.

Merkittäväksi heidän mielipiteiden yksipuolisuuden tekee se, että aihealueen todelliset osaajat, kokemusgeneraattorit ja käytäntöä tietävät – esimerkiksi entinen pääministeri Esko Aho ja entinen Suomen Moskovan suurlähettiläs Heikki Talvitie toppuuttelivat ja rauhoittelivat kyseisiä pelottelijoita ja natottajia sekä kehottivat kuuntelemaan kansaa ja ymmärtämään myös talousvaikutteita kansantalouttamme kohtaan.


__
126083


|  138  SUOMI24  P  488  |  18 SUOMI24  A  87  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  ||SF Entä nyt kansakunnan pelko - uhasta, kun Helsingin Sanomat kysyi suomalaisilta 

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008572450.html

"HS-gallup [Internet-paneeli?]: 

Yli puolet suomalaisista pelkää Venäjän uhittelun johtavan sotaan, johon Suomikin joutuu mukaan"

-HS-toimittajina Teemu Luukka ja Elina Kervinen.


__

2


2] Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suomen-yhteinen-historia-ja.html -
3] Peloton Suomen kansa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html -


..

Tähän sopii erinomaisesti tämä HS-asiantuntijakirjoitus!
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009823337.html -

HS-otsikointi: "Itseään kunnioittava kansakunta ei siivoa historiaansa katu­kuvasta
Tuore esimerkki haitallisesta hätiköinnistä on Helsingin kaupunginvaltuuston päätös nimetä Lenininpuisto uudelleen."

HS-ote: " .. Puoluetoverit syyttivät oikeutetusti Leniniä Suomen vallankumouksen pettämisestä, sillä sopimus [Brest-Litovskin rauhansopimus] ratkaisi maassamme riehuneet taistelut valkoisten hyväksi. Porvarillisella puolella on ollut vaikea myöntää, että valkoisten voitto oli paljolti tämän sopimuksen sivutuote... " .. " -Historioitsija Henrik Meinander.


**


Yllätyskartta neuvottelukyvyttömyydestä


Mielenkiintoinen karttakehitys ajalta, jolloin Suomi olisi ehkä voinut välttää Talvisodan, mutta Kremlin yllätykseksi keskeytti nämä maanvaihtoneuvottelut, joiden venäläisidea oli luoda silloiselle Leningradin kaupungille lisäsuojavyöhykettä ja Suomelle olisi luovutettu pinta-alaltaan selvästi suurempi alue toisaalta - ns. Porajärvi alue. Asia on historiantutkijoiden mielestä edelleen kiistanalainen, vaikka todistettavasti tuolloinen sotamarsalkka C.G.E. Mannerheim oli vahvasti puoltamassa noiden neuvottelujen jatkamista - 


 --- niin, entä nyt tänään, ovatko meidän suhteet Venäjälle tuhottu kokonaisuudessaan, eikä näin minkäänlaisia neuvotteluja voida enää järjestää ..?

__


ILU-MEDIA

IJL-ProductionsKansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

050923 - Total Visits: 890038 Total Visitors: 127023     

220823 - Total Visits: 832204 Total Visitors: 125125


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e


4 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: tiistai 12. syyskuuta 2023 9:10

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; Paavo Väyrynen; erkkituomioja@hotmail.com; mika.aaltola@fiia.fi; olli.rehn@bof.fi; kristi.raik@icds.ee; markku.kangaspuro@helsinki.fi; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; ville.niinisto@europarl.europa.eu; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; toni.alaranta@fiia.fi

Kopio: Antero Mukka; timo.kivinen@mil.fi; antti.pelttari@supo.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi; pekka.visuri@kolumbus.fi; iro.sarkka@fiia.fi; ilmari.kaihko@helsinki.fi; heidi.hautala@europarl.europa.eu; mikko.hautala@formin.fi; arkady.moshes@fiia.fi; matti.pesu@fiia.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: "Emme pelkää Venäjää" - (-TP Niinistön ilmaisuna mediassa)


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: tiistai 12. syyskuuta 2023 9:20

Vastaanottaja: pekka.hakala@hs.fi; jouko.jokinen@yle.fi; Risto E. J. Penttilä; SARVAMAA Petri; harri.pietarinen@hs.fi; Laura Saarikoski; seppo.varjus@is.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi

Kopio: Pekka Mykkänen; Pasanen, Inkeri; jyri.hakamies@ek.fi; jyri.lavikainen@fiia.fi; Raitasalo Jyri PV PE; Vesa Sirén; laura.halminen@hs.fi; timo.pa.miettinen@helsinki.fi; Olli Waris; Saska Saarikoski; Ulla Appelsin; matias.turkkila@perussuomalaiset.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: "Emme pelkää Venäjää" - (-TP Niinistön ilmaisuna mediassa)


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: tiistai 12. syyskuuta 2023 9:37

Vastaanottaja: lauri.nurmi@iltalehti.fi; seppo.heikkinen@yle.fi; petteri.tuohinen@hs.fi; markku.mantila@ilkkapohjalainen.fi; Sami Sillanpää; mikael.wigell@fiia.fi; ari.hakahuhta@yle.fi

Kopio: juha.ristamaki@iltalehti.fi; juha-pekka.raeste@hs.fi; merja.yla-anttila@yle.fi; saara.aholainen@hs.fi; rikhard.husu@yle.fi; teuvo.hakkarainen@europarl.europa.eu; jarmo.huhtanen@hs.fi; jaakko.isoniemi@iltalehti.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: "Emme pelkää Venäjää" - (-TP Niinistön ilmaisuna mediassa)


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: tiistai 12. syyskuuta 2023 9:50

Vastaanottaja: henrik.meinander@helsinki.fi; teemu.luukka@hs.fi; elina.kervinen@hs.fi; jussi.ojala@almamedia.fi; Lassila Jussi; Suomen Kuvalehti; juho.romakkaniemi@chamber.fi

Kopio: elina.lappalainen@hs.fi; elina.jamsen@yle.fi; elina.vantonen@hs.fi; elina.pikkarainen@hs.fi; jussi.niemelainen@hs.fi; jyrki.katainen@sitra.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: "Emme pelkää Venäjää" - (-TP Niinistön ilmaisuna mediassa)


..