tiistaina, syyskuuta 26, 2023

Demareiden ja SAK' n on aika tehdä jotain radikaalia!

 SAK|2668|434874|SDP


Kuva: ~ https://www.kainuunsanomat.fi/artikkeli/analyysi-onko-antti-lindtmanilla-ongelma-demokratian-kanssa-sdpn-puoluekokouksessa-nahtiin-haivah

" Kainuun Sanomat otsikoi näin toimittajana Aleksi Vienonen

Sdp:n puoluekokouksessa nähtiin häivähdyksiä ummehtuneesta junttapolitiikasta

~ https://kainuunliitto.fi/yhteistyo/viestinta-maakuntakuva-ja-mainetyo/nalkamaan-laulu/ - |* "


***




[20U07] - Demarit ja SAK ovat rakentaneet Suomeen osaltansa vertaansa vailla olevan tulontasauskoneiston, mutta onko työ kesken, ja minkä suhteen? ! |E

HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009872739.html -
HS-otsikointi: "SAK marssii hallitusta vastaan
Nykyisen hallituksen linjaukset ovat ammattiliittojen valtaa selvästi kaventavia."
-HS pääkirjoitustoimisto


__
Suomessa on keskimäärin (!) erinomainen elintaso |V, keskimäärin erinomaiset turvajärjestelmät ja toistaiseksi keskimäärin riittävästi rahaa jakava eläkejärjestelmäsysteemi, ainakin toistaiseksi!


|E  - Tulonjaon ja tuloerojen kehitys Suomessa - Graf. 01 

|V  - Verrattuna koko maailmaan ja muun maailman noin 7500 miljoonaan ihmiseen, joilla on paljon vähemmän kuin meillä suomalaisille - ainakin toistaiseksi. Syömmekö heidän riisikupeilta?



Miksi aina tämä keskimäärin - yksinkertaista - se kätkee kiusallisuudet, koska hiljalleen niin lapsiperheissä, opiskelijoissa, yksineläjissä, työttömissä ja vihdoin myös eläkeläisissä muhii hiipivä tulotason lasku, osallistumattomuus, tietämättömyys huomisesta, luottamuspula ja syrjäytyminen sekä lopulta kansantaloudellinen mahdottomuusyhtälö:

-- valtioltamme loppuu raha, kun kilpailukykymme murenee muun muassa korkeiden kustannusten ja vaillinaisesti kohdistamattomien koulutusjärjestelmien vuoksi. Usko huomiseenkin näyttää kohta puuttuvan kansalaistemme keskuudessa?


SAK perustettiin taisteluun patruunoita, tehtaanomistajia,

.. siis työnantajia vastaan - huolehtimaan hiukan enemmän rahaa myös duunarin massiin. Siinä tehtävässä työmarkkinajärjestöt, SAK etunenässä, onnistuivat hyvin.

Meillä Suomessa oli pienimmät tulotasoerot vielä 1970 ja -80 luvuilla, kunnes viime vuosikymmenenä tulotasoerot ovat olleet jälleen kasvussa.

Lauantaiseurassa aikanaan YLE-TV1:llä SAK:n takavuosien puheenjohtaja Lauri Ihalainen osoitti valtiomiesmäistä taitoa selostaa epäsuorasti miksi SAK:lla oli oikeus opastaen valistaa katsojia hyllytetyllä tv-mässäilyllä |1 ylipaisuneita osinkoja, optiojakoja ja työpaikkojen sekä pääomien karkailua.


|* ~ https://www.youtube.com/watch?v=kBVndia7Vic - Nälkämaan laulu .. 

|1 ~ https://www.youtube.com/watch?v=pZzzvRTB3uk - 

"SAK - Äänestä nyt kuitenkin!"


Kuva: 




"Forssan tapahtumista on jo niin kauan .. - onko tää se viimeinen marssi?"

"

Näkökulma: Perussuomalaisten ketutusvideo ei ole ensimmäinen – On sitä mielikuvilla tehty aiemminkin politiikkaa

"

**

__ __ __
Ihminen on aina ollut ahne keksittyään minäkeskeisyytensä ja varastoi ylijäämäänsä varastoiksi rahana, omaisuutena ja ihonalaisena rasvana pahojen päivien varalle.

.. ..
Demarit, vasemmisto ja SAK ovat kamppailleet myös työväestölle "varastoja", omaisuutena, kulutusvoimana ja sijoituksina

Ihminen on niin sanottu kerääjä, joka mittaa arvoansa muun muassa "varastojensa" määrällä ja koolla. Jokainen varasto tavarana, omaisuutena ja ostovoimana on aina pois aktiivisesta luonnon kiertokulusta.

Näin ihminen onkin varastoivin eläinlaji, joka hamuaa itselleen sellaista kasvu - ja elonjatkamisvoimaa, joka on muilta pois.

Kulutamme määräämme suuremman osuuden maapallollisista yhteisistä varannoista.

__ __
Demarit ovat vastavoima yliähkyoptioille, suhteettomille osingoille ja ostovoiman jemmaamiselle liian harvojen taskuun

SAK halua jakaa sitä, mikä kuitenkin yhdessä tehdään. On kansantaloudellisesti sama kuka mahdollistaa, kuka suunnittelee ja kuka tekee -

.. oleellista on se, kuka kuluttaa yhteiset tuotokset ja kuinka/ miten paljon niitä kulutetaan. Kysymys on jakaantumisesta. Nykyisin mepiksi siirtynyt ammattiyhdistysjyrä Eero Heinäluoma oppi Helsingin Hakaniemessä jakamisen periaatteen, hän oppi myös mikä voima SAK:ssa piilee -ainakin tuolloin -

.. kukahan tänään vielä osaisi kanavoida tämän voiman kansankuntamme kokonaiseduksi?

__ __
SAK:n ongelma on jäsenistön ikääntyminen

Suomenkin ongelma on väestön ikääntyminen. Puolueiden ongelma on nuorten puute aktiivisista toimijoista- demareiden Sanna Marin oli pirteä poikkeus (vain kahdella virheellä - Nato ja Venäjään kohdistunut perusteeton parjaus).
Nuoret eivät ole kiinnostuneita puolueista, ei ammattiyhdistysliikkeistä, eikä oikeastaan puoluepolitiikastakaan.


Missä vika?

Demarit, SAK ja sen nykyinen puheenjohtaja Jarkko Eloranta ovat tosi paikan edessä. Kuinka herätetään joukkoihin ymmärrys, ettei kaltaisemme meno voi jatkua -

.. olisiko todellisuuden tunnustus keino sytyttää joukot, sytyttää nuoret osallistujiksi huolehtimaan huomisesta. Sytytys ei onnistu lupauksilla, joissa jaetaan sellaista, mitä ei ole olemassa.


Paras sytytys on lupaus olla kuuntelija, olla kokoaja ja olla esille ottaja -

.. siis olla ihmisen sopeuttaja meitä elättävään luontobiologiaan -muistaen kuitenkin näyttö- ja vertailutaloutta ihannoivat, jotka hamuavat lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä. Tuloerot ovat jälleen repeämässä .. |2

__ __
Demarit toivat osaltansa elintasoa Suomeen ja SAK lyhensi työaikaa


SDP paransi vieläkin enemmän vasemmalla olevien kanssa ja avulla työehtoja, SDP nosti Vasemmiston kanssa palkkoja vastavoimaksi loputtoman ahneille osinko- ja spekulaatiokiipijöille.

Duunarikin ansaitsi ostovoimaa helpommalla, nopeammin ja tehokkaammin. Palkkiona meillä on osin tietyillä toimialoilla ulkomaisiin toimijoihin nähden kilpailukyvytön markkinamekanismi.

Emme pärjää puolta halvemmille työtovereillemme

Mitä me teemme tässä maailmallisessa työn uudelleen jaon edessä?
[ ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/35029-olemme-maailmanlaajuisessa-tyon-uudelleenjaon-taistelussa/ - ]

Tässä olisi SAK:n, demareiden ja Antti Lindtman' in mahdollisuus saada uutta sytykettä joukkoihin, osallistumiseen ja yhteenkuuluvuuteen.

Antti, olisiko aika yhdistää SDP, Vasemmisto ja Vihreät? |*


__
128257



|  59  SUOMI24  330  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |



Graf 01 ja |2


Graf.: ~ https://www.stat.fi/til/tjt/2020/01/tjt_2020_01_2021-12-15_kat_001_fi.html


_

2


|*https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/vihreytta-ei-voi-politisoida.html - 

"Vihreyttä ei voi politisoida"



Niin duunari, suunnittelija kuin pääoma voisivat katsoa Suomemme etua,
.. jokainen meistä voi leikata sellaista, mitä meillä on liikaa - tilalle saisimme kilpailukykyä, kauppaa ja toimeliaisuutta.

Me saisimme voimaa kohdata vieläkin suuremmat haasteet; ympäristömme korjaamisen, kohentamisen ja elinkelpoisuuden palauttamisen monimuotoisuudelle ja harmonialle, jonka olemme kulutuskiihkossamme tuhoamassa ja osin jo tuhonneet.

__ __ __
Aika on nyt loppunut. On vain tekojen aika -
.. progressiivisen leikkaamisen ja säästämisen aika.

SAK ja demarit kantoivat vastuuta, kun liian itseriittoisilta patruunoilta neuvoteltiin ja lakkoiltiin tulonsiirtoa myös duunarien varastoihin. Nyt nämä varastot ovat täynnä sellaista, joka kuuluu muille - luontobiologialle.

.. .. ..
On aika purkaa tuo suhteeton luontobiologialaina -

.. se tulee palauttaa luonnon omaan kiertoon ja valinnoiksi myös muille.
On tasapainottamisen aika - työtätekevä väestö suurempina massana voi ottaa vallan ja tehdä elämänsä suurimman ympäristöteon, luoda elämän edellytyksiä tuleville sukupolville.

__ __
Ovatko demarit vihertymässä, jää nähtäväksi -

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/09/samalla-jaalautalla-joka-sulaa-alta.html - ]


.. äänestäjät valitsevat seuraavista vaaleista ykköshenkilön esimerkin antajaksi, joka opastaa pohjaa monimuotoisesti harmonisemmalle tulevaisuudelle sellaisten valtiojohtajien herättäjiksi, joille kaikki suuret, vaikeat ja jopa kipeät päätökset kulutuksesta, verotuksesta, tulontasauksesta sekä nykykaltaisen hoivayhteiskunnan osittaisesta (!) purkamisesta tulevat päätöspöydälle aivan varmasti.

Rajat on nyt saavutettu ja ylitetty

Olemme syöneet liikaa ja se näkyy - ja se näkyy useammallakin tavalla!

Olisiko SAK' sta ja demareista nyt tiennäyttäjiksi kokonaisvastuuna meistä kaikista - unohtamatta sitä, mikä meidät lopulta kaikki elättää?

__ __ __
Kuvakokoelmalla kuuluisat kolme pointtia mitä oikeastaan tapahtui --- 
Toverikunta, viisaus ja Sannan nousu  -oli syntynyt uuden ajan Jeanne de Arc


Hakaniemessä toverikunta on demareiden johdolla johtanut taistelua työtätekevän hyödyksi, koettaen jakaa yhteisesti tehtyä tulosta tasaisemmin kaikille .. 
-Kuva IJL-Productions


Tästä alkoi uuden ajan Jenna de Arc' in ennakkoluuloton aikakausi - valkoisen puhtoisena, joka lähti monille yllättäen opintomatkalle läntisen maailman tapaan nähdä työläiset, kuitenkin matkalla Natoon, joka johdatteli Marin' in siihen suurimpaan ja kohtalokkaimpaan virheeseen mitä Suomesta voidaan tehdä - Sanna joukkopsykoosissa kiihtyi nahkatakkeineen sotapsykoosiin ja osaltansa liitytti Suomen Natoon - kansalta eli toverikunnalta kysymättä! 
-Kuva Googlella internetistä

Olisin odottanut Sannalle täältä viisaita sanoja ulkopolitiikan ymmärrykseen, puolueettomuusnäkökulmiin kuin kykyyn pysyä pitkäjänteisesti Suomelle ominaiselle rauhantiellä - olla hyvien neuvottelupöytien kattaja - huomaavainen tuomaan Suomeen kaikki riitelevät ja sotivat -hakemaan sopua ja harmoniaa - tämän kaiken Sanna unohti eikä virkavuosiltaan kokeneimman ulkoministeriosaaminen Erkki Tuomiojan [LINK] neuvoina saavuttanut päämääräänsä 

-oletan Tuomiojan koettaneen neuvoa Sannaa! 

-Kuva Googlella internetistä.



__

EKSTRA

Entä eläkeläiset - sieltä pienimmästä päästä?

Entä lopulta se kaikkein oikeudenmukaisin - meitä elättävän luonnon edessä?


TASAELÄKE



Piirros: ~ https://www.utupub.fi/bitstream/handle/10024/143469/KoivulaElina.pdf


***


__

KASVUHOKEMA


__

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: tiistai 26. syyskuuta 2023 10:51

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; erkkituomioja@hotmail.com; piia.elo@turku.fi; mikkel.nakkalajarvi@sdp.fi; jarkko.eloranta@sak.fi; Anu Ubaud; jouko.jokinen@yle.fi; Ulla Appelsin; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; marja.sannikka@yle.fi

Kopio: outi.lindqvist@forssanlehti.fi; paivi.bisi@kainuunsanomat.fi; Antero Mukka; Jouko Juonala; Pasanen, Inkeri; matti.kalliokoski@otava.fi; miapetra.kumpula-natri@europarl.europa.eu; Timo Haapala; Olli Waris; Vesa Sirén; juha.antila@sak.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Demareiden ja SAK' n on aika tehdä jotain radikaalia!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: tiistai 26. syyskuuta 2023 11:08

Vastaanottaja: Saska Saarikoski; jussi.lehmusvesi@hs.fi; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi; merja.yla-anttila@yle.fi; pasi.lapinkangas@is.fi; jyri.hakamies@ek.fi; mikael.pentikainen@yrittajat.fi; jari.kauppinen@tehy.net; Huovinen Mila

Kopio: seppo.varjus@is.fi; matias.turkkila@perussuomalaiset.fi; juha.ristamaki@iltalehti.fi; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; Risto E. J. Penttilä; kirsi.rasinaho@sak.fi; harri.pietarinen@hs.fi; harri.jaskari@yrittäjät.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi; silja.paavola@superliitto.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Demareiden ja SAK' n on aika tehdä jotain radikaalia!


..